Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha "gágog" a talpa?

Mit tegyek, ha "gágog" a talpa?

Figyelt kérdés
4 éves kislányomnál lúdtalpat állapítottak meg.( Az orvos szerint akkora a lúdtalpa, hogy már gágog. )Kinőheti még? Szupinált talpú szandált vettünk neki. Homokban járáson kívül milyen ötletetek van még?
2010. júl. 3. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Kinőheti, amúgy az ég világon semmi nem történik, csak mert lódtalpa van. Nekem is van már jópár ébve, mágis megértem a 19 éves kort, valószínű többet is ;)
2010. júl. 3. 01:46
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem azt mondták hogy sokat járjak mezítláb és kemény papucsokat hordjak pl:fapapucs
2010. júl. 3. 01:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Mindenfélével riogatnak, hogy torzulni fog a lába, fájdalmai lesznek, viszamarad a mozgásfejlődésben...

Már anyukám is látni véli, hogy X-lába van kialakulóban.

Még nem volt lúdtalpas a családban, azért vagyok ilyen ütődött a kérdésben.

2010. júl. 3. 01:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Az X-lábnak semmi köze a lúdtalphoz! Az a lábszár "hibája" nem a talpé! A lúdtalptól később tényleg fájhatnak a lábai,de sokat segít a mezitlábjárás és vannak lúdtalp betétek is. Nem kell megijedni ennyire!

Vidd el ortopédiára,ott írnak fel neki betétet.

2010. júl. 3. 06:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk az ortopédián azt mondták, hogy nem lehet kinőni és a gyerekorvos is azt mondta pedig a lányomnak csak enyhe lúdtalpa van. Inkább erősíteni lehet, hogy később ne fájjon a lába nagyobb gyaloglás után. Érdemes gyógytornára járni, de a neten is biztos vannak fennt lúdtalptorna gyakorlatok. Pl. mezítláb járás kavicsos, göröngyös úton, kavicsszedegetés lábujjakkal, lábujjhegyenjárás stb.

Lányomnak csak enyhe lúdtalpa van, de nem mindegy neki, hogy milyen a cipője, mert hosszabb távon elfárad a lába, de ha jó minőségű akkor nincs ilyen gondja.

2010. júl. 3. 08:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Riogassák a nénikéjüket:@

Nekem is volt:)Kinőttem:)Tudod,hogy?

Anya levette a lábamról a cipőt,zoknit és kiküldött mezítláb járni:)Mentem is róttam a köröket szakadatlanul és olyannyira megszerettem,hogy ma 22 évesen sem vagyok hajlandó papucsot venni:)

A másik pedig ami segített az a tipikus ovis lábtorna, de elmagyarázni nemtudom,hogy hogy lehet azt.Lényegében amikor a csámpásság ellen gyakoroltunk és a talpunk külső peremein,oldalain kellett járni:)

2010. júl. 3. 11:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A szuper ötleteket, na meg a megnyugtatást! Tornázgatunk, talpélen járunk, homokban edzünk - jókat nevetünk. :) Megvettem a szupinált talpú szandált, mert aszfalton azért mégsem lehet mezítláb közlekedni... :) Novemberben kontroll - meglátjuk mi lesz.
2010. júl. 11. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!