A 2, éves kislányom új ágyatkap és nem kokusz matracot hoznak hozzá hanem sima szivacsot. Aludhat rajta vagy inkább a kokusz matracon érdemesebb?
Úgy tudom, hogy a kókusz matrac előnye, hogy egyrészt kemény, ami jó a gerincnek háton fekvés esetén, másrészt talán az allergének is kevésbé tudnak rajta megtelepedni.
Attól biztos semmi baja a kislányodnak, ha két-három hétig szivacson alszik (ha új szivacsról van szó, akkor még nem gyűltek össze benne allergének, még nem ütött tanyát a poratka stb.) Ennyi idő alatt pedig utánanézhetsz, hogy mennyiért tudnál kókuszmatracot venni az új ágyba, és hogy ennek az előnyei megérik-e azt az árat.
Mondják, hogy az egészség minden pénzt megér, de a gyakorlatban mégis véges sok van csak az embernek. Lehet, hogy a kókusz matrac helyett többet teszel az egészségéért azzal, hogy mondjuk egy új, szűrős porszívót veszel, így kevesebb por és pollen kering majd a lakás levegőjében.
a kokuszmatrac inkabb kisebbeknek valo
Nagyobbaknak mar kokusszal kevert hidegszivacs vagy barmi ami nem olyan kemeny mert azert mar kezd sulyuk lenni.
En aludtam mar pl földön, a csipőm, bordam minden csontom fajt utana ami fekudtem
A kókusz a babáknak való. Azért, hogy ne fulladjon bele.
Én elkövettem azt a hibát, hogy kétéves korig azon altattam.
Mikor már nagyfiú lett, rájöttem, kemény, kényelmetlen a súlyához.
Normális, puha matracot kapott (2 évesen), onnantól boldogan aludt az ágyában.
"A kókusz a babáknak való. Azért, hogy ne fulladjon bele."
Így van! Egyrészt. Másrészt a többek által emlegetett poratkák ellen, mert azon nehezen tapadnak meg. Kb másfél éves korig szokták javasolni a kókuszmatracot, sőt, életmentő lehet addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!