Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukám hogyan nevelje meg a...

Anyukám hogyan nevelje meg a 4 éves öcsémet?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves öcsém és nagyon rossz. Mindig megy kötekedni mindenkihez, dobálózik mindennel, a játékait szétszedi és eldobálja, nem hagy békén, rugdosódik, ütöget és nem fogd szót senkinek, talán apának de hát ő meg alig van itthon. Szoktam nézni a Szueprdada című műsort és mondtam anyának, hogy legyen büntiszék :D. Bevezettük de nem képes rajtamaradni anya ahányszor rárakja ő annyiszor elmegy onnan, ha meg anya felemeli a hangját akkor elkezd kiabálni és néha sírni. Már nekem is elegem van belőle mert nem hagy békén. A szüleim nem szoktak minket megütni, csak ha valami rosszat csinálunk akkor leszidnak egy kicsit. Ha megkérnek valamire én szívesen segítek de ő nem. Ő inkább elszalad és nem fogad szót. Este is alig akar aludni mert akkor is átjön a szobámba és dobálja nekem a játékait. Pedig anya olvas neki minden este mesét. Van egy 8 éves öcsém is de vele nincs semmi baj, de mi ketten már nagyon unjuk.

12/L

2010. júl. 1. 21:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Anyukád 2 jó nevelés után szerintem a harmadikat is jól fogja nevelni. A 4évesek mind ilyen kis szeleburdiak és elevenek és én bírom, amikor pl. a buszon látom, hogy rosszalkodnak, az anyjuk majd elsüllyed, pedig épp ez a jó.
2010. júl. 1. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
A büntetőszék jó ötlet,csak sok türelem kell hozzá.Ha mindig vissza van rakva,előbb-utóbb ott marad,bármilyen hihetetlen.:)
2010. júl. 1. 23:14
 3/4 anonim ***** válasza:
szerintem is legyetek következetesebbek és kitartóbbak a böntetőszékkel kapcsolatban. ha a végén mégis engeditek és azt csinálhatja, amit akar, akkor azt a visszajelzést kapja, hogy ez jó módszer céljai eléréséhez. az első hozzászóló félreértette a dolgot. eza kissrác nem huncut, hanem magatartás problémás.nem szabad ráhagyni, mert csak rosszabb lesz
2010. júl. 1. 23:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet az is hogy így akarja felhívni magára a figyelmet.

Próbáljátok meg azt is hogy másképp reagáltok dolgokra, mint eddig. Akkor a kis eszében hirtelen elkezd godnolkodni, hogy most mi van.

Ne kérjétek, hogy segítsen, hagyjátok. Ti segítsetek, de ügyet se vessetek rá, ne kérjétek semmire. Ha szól hozzátok viszont legyetek kedvesek, aranyosak. Mintha semmi baj nem lenne. Ha viszont ő is akar magától segíteni akkor nagyon picit bízzatok rá, és még ha csak egy percig is segített nagyon nagyon dícsérjétek meg.

Ha anyukátok megengedi akkor próbáld ki hogy ha átmegy hozzád dobálózni akkor csald be az ágyadba és bújjatok el a paplan alá, mintha valami játék lenne, vagy hívd oda milyen szupi könyved van, vagy játékod és játsz vele úgy ott az ágyba valamit. Már egy db kis műtyűrre gondolok.

Hátha a megváltozott helyzet megdöbbenti.

Lehet tényleg csak még több foglalkozásra vágyik.

Vigyétek el focizni, futni, kutyát sétáltatni, vonjátok be mindenbe amibe csak lehet. Játszatok olyat amit ő akar, akármilyen dedós neked.

Én szerintem ha ezeket tényleg szívből meg tudjátok tenni, akkor változni fog a kis gézengúz. :)

Meg hát idővel majd kinövi, meg komolyodik. De lehet hogy a rosszasággal szeretné kifejezeni, hogy többet foglalkozzatok vele. Lehet ti a tesóddal nem igényeltetek ennyit, de lehet ő más igényű.

Majd írd meg mire jutottatok.

Igazából a büntiszék lehet valakinek bejön, de szerintem nincs értelme. Mert annál jobban ellenáll a kicsi. Még ő nem érti, hogy mi van. Illetve az is lehet hogy valahol érti, csak másképp fogja fel, mint ahogy mi szeretnénk és még jobban csinálja a rosszaságot, mert kudarcnak éli meg.

Ez igazából gyerekfüggő is lehet.

Kitartás! Sok kedvesség! Menni fog. Próbáljátok ki!

Majd írj!!!!

2010. júl. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!