Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel vegyem rá, hogy a...

Mivel vegyem rá, hogy a bilibe kakiljon ne mellé?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves 7 hónapos, most kezdtem a pelenkáról leszoktatást. Nincs rajta semmilyen ruha, bili van a szobában. A pisilés már egész jól megy, kb óránként pisiltetem, de van még hogy kicsurran. Ilyenkor ő szól, hogy "anya pisiltem", és gyorsan futunk a bilire ahol még folytatja a pisilést, és rendszerint megdicsérem érte. Viszont kakilni nem akar a bilibe. Amikor látom rajta hogy most kell neki, akkor megmondom neki hogy a bilire üljön és oda kakiljon. Rendszerint elutasítja ezt, de ha mégis ráül, akkor kis idő múlva feláll azzal hogy "majd holnap". Volt, hogy gyorsan kimentem ilyenkor a szobából hátha azért nem kakil mert szégyenlős, de olyankor is felállt a biliről. Kis idő múlva pedig -amikor épp nem figyeltem oda- odapottyantott a bili mellé pár centire (mert a bilit direkt oda tettem ahová általában szokott járni kakilni) Ez az eset már sokszor (kb 8-10x) megtörtént, és egyszer sem sikerült még a bilibe :( Próbáltam már a műkakit a macival akit megdicsértünk, én is ráültem és belecsempésztem egy műkakit azzal hogy nekem is sikerült és akkor kaptam puszit :). Ő viszont nem hajlandó bele, csak mellé. Már nem tudom mit találjak ki, megszidni nem szoktam csak elmondom neki, hogy nem szoktunk a földre kakilni.

Szerintetek mit tegyek?

2010. júl. 1. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
WC-vel próbálkoztatok már?
2010. júl. 1. 17:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Jó ötlet a wc, van ismerős gyerkőc aki oda gond nélkül végzi a dolgát.
2010. júl. 1. 17:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, hallani sem akar róla. Sokszor velem jön ha én megyek, és általában megkérdezem, hogy "te akarsz wc-re ülni?" de hevesen ellenkezik. Félni nem fél tőle mert közel megy a wc ülőkéhez és néha meg is lesi a végterméket :D Általában meg is szokta kérdezni, hogy "anya oda pisiltél?" Szóval szerintem tudja hogy oda kellene, mégsem óhajt ráülni. Mondogatja is, hogy anya is a wc-be pisil, meg apa is, és ilyenkor felsorolja az összes családtagot :) Már gondoltam arra is, hogy még nem kész a szobatisztaságra, de már a cica elvitte az összes pelust és már pár napja egyáltalán nem hordunk, még éjjel sem. Eddig csak egyszer pisilt be éjjel. Ha most visszaadom rá a pelust szerintem össze fogom zavarni :(
2010. júl. 1. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!