Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá hogy engedje...

Hogyan vegyem rá hogy engedje kiszedni a tejfogát?

Figyelt kérdés

6 éves kisfiamnak cserélődnek a fogai és előbb jött ki a maradandó mint ahogy kiesett volna a tejfog,ez már nem az első eset nem engedi kiszedni pedig már lötyög neki de a maradandó nem tud addig előre jönni(mert mögé nőtt)amig bent van a tejfog.már nincs tv és videójáték sem neki emiatt de még igy sem engedi.a fogorvostól pedig retteg.meg ott szerintem körberöhögnének bennünket hogy egy ilyen lötyögő foggal odamegyünk.

nem értem egyébként a kisfiamat,én anno magamnak szedtem ki a tejfogaimat.mivel vegyem rá,adjatok kérlek tanácsot!!nem szeretnénk hogy csámpásak legyenek a fogai.eddig nem volt ilyen nyápic nem tudjuk mi lelte most.

2010. júl. 1. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Adj neki almát enni hátha abban benne marad a foga.

Próbáld rábeszélni, had húzd ki neki és mond azt, hogy ha nem engedi fogszabályzó kell neki és akkor hetente járhat a fogorvoshoz igazításra hátha ettől megijed és megengedi.

Én is magamnak húztam ki a tejfogakat annó.

2010. júl. 1. 14:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekünk van egy fogorvos rokonunk. Amikor így nőtt ki a fiam foga, felhívtuk, hogy mit tegyünk, elvigyük-e vagy sem. Azt mondta nem kell vele semmit csinálni. MAjd kiesik magától. Ki is esett, és a maradandó fog szépen beállt a helyére. Szerintem nem kell csinálni semmit vele.
2010. júl. 1. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is pont ilyen idősen kezdtem el az, hogy nem mertem kihúzni a tejfogaimat. A vége az lett, hogy állandóan szinte gennyesre gyulladt, mert nagyon féltem, hogy mi lesz ha kiesik. Kénytelen voltam minden alkalommal fogorvoshoz menni és ők készségesen ki is húzták nekem, fájdalomcsillapítóval (nem injekció!!).

Vannak ilyen gyerekek, valószínűleg később is rettegni fog a procedúrától, viszont nagyon komoly fertőzéseket szedhet össze ha nincs idejében kiszedve a fog, ezért a fogorvost javasolnám. Nem fognak kiröhögni, nem ő az első ilyen gyerek.

2010. júl. 1. 14:51
 4/8 A kérdező kommentje:

már a mellette lévő fog is igy jött ki és azt is mi szedtük ki neki akkor nem volt gond nagyokat nevettünk,és nem is fájt neki,nem tudom most mitől fél?!már arra is gondoltam hogy valamelyik idióta mesében láthatott valamit...

mostmár nem nagyon szeretnék várni vele,mert már majdnem teljesen kint van a maradandó mögötte.már 3 hete fűzzük de semmi...

2010. júl. 1. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:

az a baj ezzel, hogy ha nem esik ki a fog időben akkor az alatta levő fog mivel nem talál magának helyet ezért ferdén nőhet ki és már kész is a baj. Tényleg vigyétek fogorvoshoz. Nem jó ezzel játszani.

Harmadik voltam

2010. júl. 1. 15:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Engem anyukám úgy vett rá, hogy én magam szedjem ki, hogy elmesélte a fogtündér történetét.

Ha éjszaka a kiesett fogat a párnád alá teszed akkor jön a fogtündér és ad helyette ajándékot. <--- Mindig ezt a történetet mondta el mindne foghúzás előtt.

Ilyenkor mond neki, hogy ajándék alatt lehet érteni csokit is. Ilyenkor általában fllelkesedik és örömmel húzza ki a fogát, hogy a fogtündér elvigye ;)

2010. júl. 2. 00:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmi baja sem lesz. Nekünk a fogorvosunk legalábbis ezt mondja. Az én gyerekeim is a fogváltás időszakában vannak. A lányomnak az első kettő ferdén jött ki 1,5 éve és mostanra igazodtak be. Nagyon sokáig a helyükre mennek maguktól is.

Persze el is mehetsz a fogorvoshoz és kihúzza nektek.

2010. júl. 2. 05:25
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!éjjel kihúztuk neki apával,meg sem érezte:D reggel pedig nagyokat mosolygott mikor észrevette hogy nincsen már bent a foga.nálunk is jár a fogtündér ugyhogy éjjel érkezik.
2010. júl. 2. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!