Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan gyerek, akit nem...

Van olyan gyerek, akit nem lehet beszoktatni bölcsibe vagy oviba?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Hát van,de az már speciális nevelési igényű.
2010. júl. 1. 13:17
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

van

lásd öcsém

14/L

2010. júl. 1. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Van.Én például ilyen voltam.Bár én eleve bizalmatlan,félénk gyerek voltam,ennek is megvolt az érthető oka.Ráadásul már a bölcsiben elvadítottak a gondozók a közösségtől...koromhoz képest rendkívül tanulékony gyerek voltam,sokkal hamarabb megtanultam a szobatisztaságot,pohárból ivást például,mint a többi bölcsödés korú és kiságy helyett normális ágyban aludtam.De ezt a gondozók nem hitték el,visszatuszkoltak a pelenkába,kiságyba tettek és cumiból itattak.1 hétig bírtam maradni,de azt a hetet végig üvöltöttem és úgy megriadtam a közösségi élettől,hogy csak az ovi nagycsoportját tudták valahogy végigjáratni velem,mert az már kötelező volt.De ez is nagy szenvedések árán az én részemről és a család részéről is,ráadásul az óvónőim sem voltak igazán gyerekbarát,megértő emberek.A suli is nehezen indult.Az első sulimból át kellett hogy irassanak másikba,mert ott nem bírtam megmaradni.Itt,a másik iskolában nagyon türelmes,kedves tanárok és diákok fogadtak,csodaszép környezetben.Lassan megszoktam a sulit ,kellemes éveket töltöttem ott.

Nem szabad a gyereket hibáztatni,ha nem tud beszokni a közösségbe.Valószíűleg valami sérelem érte.Olyan óvodát kell keresni,ahol nagyon türelmesek,toleránsak az óvónők.

2010. júl. 1. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem az ovival volt ilyen gondom, anno 32 éve :-)

Ez nem jelentette azt, hogy egyáltalán nem jártam, csak annyit, hogy minden nap a fogas alatt álldogálva vártam, hogy értem jöjjenek, mert féltem a gyerekektől (volt néhány, aki verte a többieket). Ezért félnapos lettem, délben hazavittek a nagyszülők. Remélem, a kisfiam már nem lesz ilyen, ő most fog menni.

2010. júl. 1. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!