Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Disneylandezni 8 évesen,...

Disneylandezni 8 évesen, szülők nélkül? Tényleg mindenkinek elment az esze körülöttem?

Figyelt kérdés

A lányunk most lesz 7 éves, a keresztanyjától azt kapná ajándékba, hogy elmennek a francia Disneylandbe 3 napra. Én viszont nem szívesen engedném el. Még sosem volt külföldön, a legtöbb idő egy hét volt, amit nélkülünk töltött (nagyszülők vitték a Balcsira tavaly, és tavalyelőtt). Még sosem ült repülőn sem. Ráadásul rosszul is esik, hogy nélkülünk élné át ezeket, hiszen mégis mi vagyunk a szülei. Viszont nekünk ilyen csilliós nyaralás a közeljövőbe nem fog beleférni, örülök ha nyáron itthon sikerül elmenni pár napra valahová... Így is sokszor úgy érzem, a gyerek jobban szereti a keresztanyját, mint engem, mert vele mindig lehet hülyéskedni, amikor ott van, ott alszik nála, nincsenek szabályok és úgy jön haza mindig, hogy napokig hallgatom, hogy "bezzeg ott". Karácsonykor együtt volt az egész család, a mi ajándékunkat ki sem bontotta kb., mert azonnal rohant, hogy mit kapott a keresztanyjától, aztán rohant hozzá, hogy köszönöm köszönöm, annyira szeretlek... Ezt látni borzasztó volt.

És most is ment tegnap egész délután a hiszti, hogy ő menni akar, engedjem el. Aztán anyám is rákezdte, hogy most miért nem engedem. Komolyan velem van a gond, amiért úgy gondolom, hogy egy alsós gyerek ne a szülei nélkül utazzon külföldre, több napra?

2019. febr. 7. 13:19
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem te féltékeny vagy a keresztanyukára...

Fiam 6 éves, kb 3 éve minden nyáron anyósomnál nyaral 1-2 hetet. Anyósom győzi elkényeztetni, viszi minden felé. Én ennek örülök, és örömmel hallgatom, merre felé jártak.

Ha anyósom Disneyland-be akarná vinni, simán elengedném.

Hiába minden élmény, és kényeztetés, az elválás mégis nehéz. AZt mondja, szeret a mamáéknál lenni, de ne menjönk el, maradjunk ott. SZóval a kapcsolatunkkal nincs baj, bármennyire jó neki, velünk mégis jodd.

Ezen is elgondolkodhatsz, veled miért nem érzi jól magát a gyereked.

AZ ajándék meg: eleve, mi nem akkor adjuk oda, amikor a család. Mi otthon ajándékozunk, és amikor megyünk a többiekhez, akkor kapja meg mástól. Egyeztetnek velem, és mindig olyat kap, amire vágyik. Olyan jó látni, hogy boldog az ajándékoktól, amit a mamától, nagybátyjától, vagy a barátainktól kap.

SZóval itt sokkal mélyebb a baj, mint ami látszik.

Normális esetben bármennyire kényezteti más, anya az anya. Nem azt mondom, hogy rossz anya vagy, mert nem ismerlek. De a kapcsolatod a gyerekkel nem az igazi, ha másokat eléd helyez...

2019. febr. 7. 13:40
 12/52 anonim ***** válasza:
57%

Akármnennyire is rossz ezt olvasnod, de te igazán féltékeny vagy arra, hogy a gyereked többet át tudna élni mint te.

Persze gondolom ehhez még jön egy rossz érzés, hogy ezt ti nem tudjátok neki biztosítani.

De gondold már ezt az egészet végig. Egy 8 éves gyereknek még disney land sokkal nagyobb élmény mint egy felnöttnek vagy nagyobb gyereknek. Miért is vennéd el ezt a lehetöséget a gyerekedtöl. Ha az iskola viszi majd síelni akkor nem engeded el, mert nem veletek megy?

Miért is baj ez az egész?

Külföldre menni nem nagy dolog, bármely határ max 150km messzeségben van töletek(260km keresztbe Mo és 600km hosszú). Vagy is kb 1 jó óra autó uttal már járhattatok volna külföldön. Ami ebböl is lejön, hogy ti vagy nem szívesen vagy féltek a nagyobb utazásoktól. Ès neked most fáj, hogy De a lányodnak ez miért menne könnyebben.

AZ én lányaimat senki sehova nem viszi rajtunk kívül, max anyosomék állatkertbe, vagy apukámék horgászni. Mi mondjuk bejártuk velük a világ több részét, és igen Parizsi Disney landban is voltunk. De én nagyon örülnék ha bármelyik nagybácsi elvinné öket 3 napra akárhova is.

Ha a gyereked nem örült igazán a karácsonyi ajándékotoknak akkor nem benne van a hiba, hanem abba, hogy olyat vettetek neki amire nem is igazán vágyott. Ha meg a gyereknek csak nagyon nagy vágyai vannak, az megint csak a te hibád, hogy úgy szoktattad a gyereket, hogy kis dolgokra nem vágyik.

Kiváncsi lennék mi az a bezzeg ott amit a gyerek mindig hajtogat. Mert az is a kérdés, nálatok az miért nincsen?

2019. febr. 7. 13:42
 13/52 anonim ***** válasza:
88%

Ugyanebben a helyzetben voltam én is anno gyerekként. Anyukámék szűkebb keresetből éltek, viszont a keresztszüleim nagyon tehetősek voltak. Nekem második anyám-apám voltak, fél nyarakat töltöttem náluk óvodáskoromtól (Balatonparton laktak), illetve rengeteget vittek magukkal nyaralni és repülőn is velük ültem először. Anyuék látták azt, hogy attól, mert ők nem tudják megadni nekem mondjuk a külföldi repülős nyaralást, attól még átélhetem ezt velük is. Ugyanúgy neveltek, tanítottak, leszidtak ha kellett, mint a saját szüleim. Viszont sosem éreztem, hogy ezzel anyukámék bármivel is kevesebbek lettek volna. Nagyon korán beláttam, hogy több, gazdagabb, tapasztaltabb leszek ezektől az élményektől, de ez semmit nem vesz el a saját szüleimmel töltött nyaralások értékéből, azoknak is ugyanúgy imádtam minden egyes percét, hiába nem csilliós utak voltak. Saját bevallásod szerint nem tehetitek meg, hogy ilyen utakra elvigyétek a gyereket. Van a rokonságban, aki igen, és meg is tenné, mert szeretne örömet okozni neki, hozzáadni a gyerekkorához. A saját szülői pozíciódat félted, mikor azt gondolod, hogy egy ilyen utazás bármennyire is megváltoztatná a gyerek hozzátok fűződő viszonyát. Te tényleg megfosztanád egy életreszóló élménytől a saját lányodat?

Az én kislányom még pici, másfél éves, de ha olyan kapcsolata lesz a keresztszüleivel mint nekem volt, bármikor elengedném velük, ha ő szívesen menne, sőt, kéri, hogy mehessen.

2019. febr. 7. 13:46
 14/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a normális válaszokat!

Nem félünk az utazásoktól, mi is szívesen mennénk akár minden hónapban. De ha nincs pénzünk rá, akkor ezt nem tehetem meg. Mert fontosabb, hogy a számlák rendezve legyenek, legyen étel a hűtőben és a kamrában, legyen mit felvenniük a gyerekeknek. Én is dolgozom itthonról, a férjemnek két munkahelye van, a vasárnap az egyetlen nap, amikor rendesen itthon tud lenni. Mégsincs pénzünk, pedig nem költünk semmi luxusra.

2019. febr. 7. 13:48
 15/52 anonim ***** válasza:
82%
7 évesen már egyhetes iskolai nyári táborba ment. Szerintem is övön aluli volt a gyereket megkérdezni előbb, egyébként meg ez tök egyéni, a gyerek önállóságától, megbízhatóságától függ, ha a keresztanyjában megbízol, akkor menjen, kössön hozzá jó biztosítást.
2019. febr. 7. 13:56
 16/52 A kérdező kommentje:

Ja, 77%-os válaszoló! Köszi, hogy ennyire előadtad, mennyire bennem van a hiba, mintha én örülnék ennek a helyzetnek… A karácsonyi ajándékokat előre összeírtuk vele, de nem tudunk 30 ezerért LEGO-t venni még karácsonyra sem, bármennyire is tudjuk, hogy megérdemelné. Ahogy a 4 ezer forintos jégkrém sem fér bele a hétvégi bevásárlásba, vagy hogy egy fürdéshez elhasználjunk egy 1500 forintos fürdőzselét. Sőt, sajnos a rezsire is figyelni kell, ezért nem tudjuk heti 7 este teleengedni a kádat legalább 2x. 400 ft-os darabáron sem tudok neki aprósütit venni, hiába szereti és kér azt folyton.

Plusz ott kaphat akár este 10-kor is tortát, reggelire ehet pizzát, vagy sültkrumplit. Ott lehet folyamatosan mesét nézni, én pedig szigorú vagyok, mert napirend nélkül nem bírnám a két gyerekkel. Ezért 9 után már nincsen tv, vagy mesenézés.

2019. febr. 7. 13:56
 17/52 anonim ***** válasza:
45%

12-es vagyok

sajnáltatni azt viszont nagyon tudod magadat.

Viszont még mindig nem írtad le mi is az a bezzeg ott, ami annyira rossz mikor a keresztanyunál van a gyerek.

Ès ahogy írtam külföldre menni még egy nap alatt is könnyen meg van, mert ha Mo-n közepén éltek akkor max 150km a legtávolabbi határ is. Èvente 1x egy egynapos útra csak össze tudnátok kaparni egy kis pénzt, hogy ha már nem mehet a gyerek keresztanyucival disneylandba akkor elgalább külföldiába jusson el..

2019. febr. 7. 13:57
 18/52 anonim ***** válasza:
45%

Én megértelek kérdező, nekem is nagyon rosszul esne, ha a lányom az én ajándékomat meg sem nézné és állandóan a keresztanyját istenítené.

A kérdező nem az élményekre féltékeny, hanem a jófej keresztmamira és jogosan. Sajnos a gyerekek már apróbb ajándékokkal is könnyen "megvehetők", nemhogy ilyen utazással. Ezt beszéljétek meg a keresztanyával, hogy tök jó, hogy ilyen lelkes meg odaadó, de előbb veletek egyeztessen mindig. Az én lányom keresztszülei meg évente 1x ha eljönnek egy zacskó olcsó pólóval és le van tudva a feladat. Ezerszer jobb lenne, ha inkább elvinnék játszóra, vagy sétálni, de ez van. Én is nagyon félteném a lányom külföldön, ez is természetes és normális érzés, ne hagyd, hogy bűntudatod legyen, mert pár okostojás ilyeneket ír.

2019. febr. 7. 13:58
 19/52 A kérdező kommentje:
Nem a "külföld" a lényeg, mert nyilván ha már elmennénk valahová határon túlra, az nem Románia, vagy Ukrajna lenne. Hanem olyan hely, ahol van tengerpart is, az pedig tudtommal sehol nincs 150 km-en belül. De látom a részedről a lekezelés nagyon megy. :)
2019. febr. 7. 14:03
 20/52 anonim ***** válasza:
81%
Én megértem a kérdezőt, szerintem lejesen jogosan fáj neki ez a történet. Ettől függetlenül nem vonnám meg az élményt a gyerektől. Sajnos le kell nyelni a békát a gyerek érdekében.
2019. febr. 7. 14:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!