Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves kislányotok milyen...

3-4 éves kislányotok milyen mesevideókat szeret?

Figyelt kérdés

Férjem külföldi, és az ő országában élünk. Európán kívüli országról van szó, így évi egyszer jó, ha hazajutunk Magyarországra pár hétre. Mivel otthon is a férjem nyelve a közös nyelv, csak én beszélek a lányomhoz magyarul. Így három évesen a férjem nyelvén már hosszú monológokat mond, míg magyarul bár mindent ért amit mondok neki, csak pár szót és egy-két tagmondatot mond.

Mesét csak magyarul olvasok neki, de próbálnám még bővíteni a magyar nyelv szerepét az életünkben. Tavasszal utazunk Magyarországra, és akkor szeretnék beszerezni magyar szinkronnal mese DVD-ket. Sajnos itt csak helyi nyelven és angolul van szinkronizálva minden.

De olyan mese kellene, amit szivesen is néz. Jelenleg egy helyi mesesorozat nála a sláger, ami más országokban nem ismert, emellett Tom és Jerry és a Disney Chip és Dale meséit kéri még (de ezekben meg alig beszélnek).

Szóval javaslatokat szeretnék kérni, milyen mese(sorozatok) azok, amelyeket a mai 3-4 éves kislányok szeretnek? Minden ötletet hálásan fogadok.

2019. febr. 6. 03:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a Disney mesék a sláger, abból mostanában a Frozent, az Aranyhajat, A kis hableányt, a Szépség és a szörnyeteget és a Csipkerózsikát nézte. Mesesorozatban amiket szeret: Spongyabob, Mancs őrjárat, Shimmer és Shine, Szófia hercegnő, Peppa malac, időnként Bogyó és Babóca.
2019. febr. 6. 06:06
 2/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azt is szeretném még megkérdezni, hogy a régi klasszikus magyar mesék, mint a Süsü a sárkány, a Nagy ho-ho-ho horgász, Pompom meséi, Dr. Bubó, Vuk, Szaffi, Az erdő kapitánya stb. kedveltek-e még?

Emlékszem, hogy én szerettem ezeket, bár idősebb lehettem. De lehet, hogy a mai gyerekeknek ezek már túl lassúak? Érdemes velük próbálkozni?

2019. febr. 6. 06:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
4 éves lányom nagy kedvence a Barátnőm Bori. A youtube-on is megtalálható. Hétköznapi témák, érthető nyelvezet, tökéletes nyelvtanuláshoz.
2019. febr. 6. 06:39
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is, rákeresek majd.

Sajnos a YouTube-bal az a bajom, hogy automatikusan beméri melyik nyelvterületről keresünk, és a lejátszott videó alatt rögtön felajánl egy tucat csili-villi helyi gyerekműsort. Ezért ha a történet nem köti le rögtön a gyereket, már ugrik is át egy másik videóra. Hekyi és angol gyerekvideóból százszor annyi van YouTube-on, mint magyar, így két klikkentéssel a magyar videók el is tűnnek a listáról :(. Ezért szeretnék inkább DVD-n elérhető meséket.

2019. febr. 6. 06:54
 5/14 anonim ***** válasza:
25%
De miért a gyerek kattingat? Erre nincs erőd és időd, hogy melléülj?
2019. febr. 6. 07:03
 6/14 A kérdező kommentje:
Nincs asztali gépem, YouTube-ot a tabletek tud nézni, ami érintőképernyős. És nyilván nem akkor néz videót, amikor ráérek mellette ülni, akkor inkább játszok vele, vagy olvasok neki magyarul. De ez nem tartozik a kérdéshez.
2019. febr. 6. 07:09
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereti a zenét, én mese helyett lehet, hogy gyerekzenei klipeket mutatnék neki. Azokból is lehet CD-t, DVD-t venni.
2019. febr. 6. 07:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A Youtubon tudsz kedvencek listat csinalni, es akkor csak azt latja.

Mi is kulfoldon elunk , en igy csinalom. Minden fent van, Frakk, Ho-ho-ho horgasz stb. Olyan nincs, hogy mi a "meno", az lesz ami megtetszik neki.

2019. febr. 6. 07:47
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utolsó, ezt kipróbálom. Csak azt kerestem, nem lehet-e rajta nyelvre korlátozni, de olyat nem találtam. Nem tudtam, hogy "kedvencekkel" is lekorlátozható.
2019. febr. 6. 08:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

es ha ugy keresel ra hogy pl bogyo ee baboca magyarul?

Nalunk ezek a slagerek: bogyo es baboca, bori mesek, jonalu, eszes jess, traktor tom, maja a mehecske.

3.5 eves kislanyom ezeket szereti nezni a youtubon

2019. febr. 6. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!