Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen kőnnyü kajákat főztők?...

Kelemenkelo kérdése:

Milyen kőnnyü kajákat főztők? Kisgyerekeknek. Tejérzékeny és már semmi őtletem.

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 13:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Az attól is függ, hogy mennyi idős!

Én az alábbiakat főztem az elmúlt időben:

tökfőzelék fasírttal

frankfurti leves rakott krumpli

lasagne

spárga krémleves fánk

gombás baconos tejszínes tészta

rizsfelfújt

csirkehúsleves, rántott sajt és hal sült krumplival, illetve rizzsel

paradicsomos káposztafőzelék sült oldalassal

holnap pizzás csiga lesz, majd pénteken császármorzsa

Tej helyett használhatsz laktózmentes tejet, én is azt azzal főztem, míg nem lettek 1 évesek a gyermekeim.

Idény gyümölcsökből készíthetsz gyümölcslevest 2 napra, finomfőzeléket, spárgát, krumplis ételeket, grillételeket. Paprikás krumpli, krumplis/káposztás tészta, máglyarakás, vargabéles.

Huhh, rengeteg ötletem van, minden nap főzök.

2010. jún. 30. 13:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Mi tejsavó érzékenyek és mogyoró allergiásak vagyunk, csak megjegyezném, hogy a laktózmentes tej nem jó a tejfehérje érzékenység esetén, hiszen abban csak a tejcukor lebontását segítő enzimet adták hozzá,a tejfehérjét attól még nem tolerálja a szervezete. Sajnos a tejet, tejtermékeket el kell hagyni, illetve, ha nem túl kicsi lehet zabtej, szójatej, ilyesmit használni helyette. Amúgy a főzés tényleg katasztrófa, de az enyémek imádják a tésztákat csipegetni, nomeg az olyan leveseket amikben borsó, tészta, vagy krumpli van.
2010. jún. 30. 13:46
 3/6 A kérdező kommentje:
igen.sajnos a laktoz mentes tejet nem eheti a 21 honapos kislányom.de a szoja tejet sem mert arra is allergiás.a rizstejet meg nem szereti.néha már megőrülők hogy mit főzzek
2010. jún. 30. 21:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is sokszor nem tudom, mi legyen, hogy ne feltétlenül kelljen kétfélét főzni.

Megvettem ezt a könyvet, ha esetleg nem ismeritek, tudom ajánlani. Őrült nagy ötletek nincsenek benne, de én magam nem vagyok egy nagy szakács, úgyhogy nekem jól jött.

[link]

2010. júl. 1. 12:23
 5/6 A kérdező kommentje:
és ez csak sütemény vagy rendes kaja recept is van benne?
2010. júl. 1. 13:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Előételek, levesek, főételek, sütik, édességek. Édességek közül pl.: Túrórudi kölesből, még sajnos nem csináltam meg, de készülök, hadd egyen a lányom is valami Túrórudi-szerűt.
2010. júl. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!