Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg csak drágán lehet...

Tényleg csak drágán lehet normális cipőt venni?

Figyelt kérdés

Az én babám még nem született meg, de barátnőmnek épp most kezdett járni a kislánya. Arra panaszkodik, hogy egy normális cipő, ami megfelelően tartja a bokáját stb 15 ezernél kezdődik. (Nem gazdag emberekről van szó, teljesen átlagos anyagi helyzetűek, talán kicsit márkabúzik... )És persze nem elég, ha egy cipője van a gyereknek, nyilván, meg azt is hamar kinövi.

Nagyon nem vagyok képben a dolgokkal, de érdekelne, ti hogy látjátok. Nehezemre esik elhinni, hogy csak 15-ért lehet valamirevaló gyerekcipőt kapni. És akik nem engedhetik meg maguknak? Azoknak a gyerekei is felnőnek és a lábuk, gerincük sem problémás...

2019. jan. 12. 14:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

"Azoknak a gyerekei is felnőnek és a lábuk, gerincük sem problémás..."

Ez honnan veszed?

Az enyém pl.: rohadtul gágog,fáj a hátam, gerincem... ami mind visszavezethető arra, hogy vacak kitaposott örökölt cipőkben vagy olcsó kínai cipőkben jártam.

De egyébként van, hogy egy olcsóbb is jó, csak tudni kell a kritériumokat,

de az is igaz, hogy nehéz olcsón jót találni.

2019. jan. 12. 14:57
 2/17 anonim ***** válasza:
72%

Igaza van barátnődnek. Nem olcsó egy olyan gyerekcipő ami jól tartja is a kislábát. Sajnos én nem vettem meg korábban lányomnak a drágább cipőket, amit szörnyen sajnálok. Most első áltsulis és sokszor sokat fájlalta a lábát. Elvittem orvoshoz, ő mondta, hogy vissza kéne térni a supinált cipőkhöz. Csak hogy az ő méretébe nem nagyon lehet kapni. Ami van azt netről tudnám megrendelni 18990 ft. Most vettem neki egy Lasoki kids csizmát, ez is 13000 ft volt, de ez tartja a bokáját és tettünk bele gyógyászati segédeszköz boltban vásárolt sarokdöntéses betét, ez 2200 ft volt. Összességében majdnem ugyanott vagyok, de legalább fel tudta próbálni.

Most ott tartok, hogy tavaszra/nyárra is csak ezt a márkát fogom neki vásárolni. Ez bevállni látszik. De ugye kell neki belőle egy tavaszi cipő, egy szandál, és valami sport cipő félét is találnom kell. Legalább 3 pár, plusz a sarokdöntéses betétek.

De többet biztos nem fogok rajta spórolni, látva a fájdalmát.

2019. jan. 12. 15:16
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen egyetértek 1-sel! Nálam ugyanez a helyzet, szar cipőben jártam kiskoromban, mivel nem volt pénzünk drágát venni, és lúdtalpas vagyok, plusz gerincemmel járnom kell rendszeresen úszni+gyógyszert szedek.

Hidd el, nem éri meg spórolni a gyereken! Nekem még nem mennek a kicsik (ikreink vannak), de már előre rakjuk félre a pénzt az ilyenekre...drága egy business, de megéri :)

2019. jan. 12. 15:22
 4/17 anonim ***** válasza:
54%

Mi is szegenyek voltunk, hatfajos lettem, 20 even keresztul jartam gyogytornara, semmit nem ert.

Egy 1 kg- os hatizsakot nem

Birok a hatamon.

2019. jan. 12. 15:26
 5/17 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem a lúdtalp genetika inkább. Nem volt gyerekként (80-as,90-es évek) semmi drága cipőm, nincs lúdtalpam, ugyanolyan lábboltozatom van, mint az apámnak. Hát, gondolhatjátok, neki milyen gyerekcipője volt a 60-as években. A férjemnek viszont csúnya lúdtalpa van.
2019. jan. 12. 15:31
 6/17 anonim ***** válasza:
61%
3-as vagyok, nálam nem genetika, felmenők közt nincs senkinek. Viszont a bal lábam jóval kisebb (1 méret), és a jobbra se találtunk sose jót, csak picit nagyobbat, szóval elég rossz volt így cipőt hordani. Szerencsés vagy :) (Azt azért megjegyezném, hogy apukád korában hiába h egy cipője volt egy gyereknek, sokkal jobbak voltak azok a cipők!)
2019. jan. 12. 15:46
 7/17 anonim ***** válasza:
52%
A hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években tény, hogy kétféle gyerekcipő volt, de azért a magyar cipőgyárak mindig minőségi termékeket adtak. Persze volt összesen kék meg piros, de az olyan is volt. Ezeket lehetett örökölni is, több gyerek után is cipők voltak. Sőt, én még vidéken a mamánál hordtam édesanyám régi gyerekcipőit, persze ódivatúak voltak, de funkcionálisan tökéletesek (a mezőn meg senki se nézte). A kilencvenes években kezdtek bejönni az olcsó kínai műanyag szarok, na azoktól már frankón tönkre is mentek a gyerekek lábai. A kisebb jövedelmű szülők inkább megvették a vadiúj szart, mint a használt, de minőségi cipőket. Az én generációmban (27 éves vagyok) rengeteg lúdtalpas, gerincferdüléses, láb- és hátfájós gyerek van. Mi sem éltünk nagy lábon, de a szüleim a cipőkre nagyon kényesek voltak, mindig talpbetétes bőrcipőm volt. Ha újra nem futotta, akkor az unokatestvéreim kinőttjeit hordtam, de azok is jó cipők voltak. A lábamnam meg a világon semmi baja, nem vagyok lúdtalpas, nem fáj, nincs bőrkeményedés, nincs hátfájdalom, jó a tartásom. Hálás vagyok ezért a szüleimnek. Egy szó mint száz: cipőre mindig megéri többet költeni.
2019. jan. 12. 16:06
 8/17 anonim ***** válasza:
34%
15től indulnak. Most vettem fiamnak szándált a suliba 15ezer. Téli cipő 30.
2019. jan. 12. 17:44
 9/17 anonim ***** válasza:
26%
Van olcsóbb, pl a falcon kb. 7 e-től indul. De csúnya szerintem. A többi bizony 14-15-nél kezdődik, bár akciósak általában vannak - régebbi modelllek stb.
2019. jan. 12. 18:40
 10/17 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos tényleg drága a normális cipő. Gondolom Te se a kínaiban veszed? Nekem a ccc cipők is a gagyi kategória, legalábbis nekem nem tűnt egyik cipő se kényelmesnek, amit ott próbáltam. Gyerekcipőt egyszer vettünk ott, nagyon rossz anyagból volt a talpa. Szétfoszlott a csúszdán.

Mi is supináltat veszünk, egy cipő/szandál 10-12 ezernél kezdődik, téli cipő minimum 16 ezer.

Viszont egy fajtából csak egy párat vettünk mindig és vállalható volt jàtszóterezés után is. Nem volt külön elmenős cipőnk.

2019. jan. 12. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!