Tényleg csak drágán lehet normális cipőt venni?
Az én babám még nem született meg, de barátnőmnek épp most kezdett járni a kislánya. Arra panaszkodik, hogy egy normális cipő, ami megfelelően tartja a bokáját stb 15 ezernél kezdődik. (Nem gazdag emberekről van szó, teljesen átlagos anyagi helyzetűek, talán kicsit márkabúzik... )És persze nem elég, ha egy cipője van a gyereknek, nyilván, meg azt is hamar kinövi.
Nagyon nem vagyok képben a dolgokkal, de érdekelne, ti hogy látjátok. Nehezemre esik elhinni, hogy csak 15-ért lehet valamirevaló gyerekcipőt kapni. És akik nem engedhetik meg maguknak? Azoknak a gyerekei is felnőnek és a lábuk, gerincük sem problémás...
"Azoknak a gyerekei is felnőnek és a lábuk, gerincük sem problémás..."
Ez honnan veszed?
Az enyém pl.: rohadtul gágog,fáj a hátam, gerincem... ami mind visszavezethető arra, hogy vacak kitaposott örökölt cipőkben vagy olcsó kínai cipőkben jártam.
De egyébként van, hogy egy olcsóbb is jó, csak tudni kell a kritériumokat,
de az is igaz, hogy nehéz olcsón jót találni.
Igaza van barátnődnek. Nem olcsó egy olyan gyerekcipő ami jól tartja is a kislábát. Sajnos én nem vettem meg korábban lányomnak a drágább cipőket, amit szörnyen sajnálok. Most első áltsulis és sokszor sokat fájlalta a lábát. Elvittem orvoshoz, ő mondta, hogy vissza kéne térni a supinált cipőkhöz. Csak hogy az ő méretébe nem nagyon lehet kapni. Ami van azt netről tudnám megrendelni 18990 ft. Most vettem neki egy Lasoki kids csizmát, ez is 13000 ft volt, de ez tartja a bokáját és tettünk bele gyógyászati segédeszköz boltban vásárolt sarokdöntéses betét, ez 2200 ft volt. Összességében majdnem ugyanott vagyok, de legalább fel tudta próbálni.
Most ott tartok, hogy tavaszra/nyárra is csak ezt a márkát fogom neki vásárolni. Ez bevállni látszik. De ugye kell neki belőle egy tavaszi cipő, egy szandál, és valami sport cipő félét is találnom kell. Legalább 3 pár, plusz a sarokdöntéses betétek.
De többet biztos nem fogok rajta spórolni, látva a fájdalmát.
Teljesen egyetértek 1-sel! Nálam ugyanez a helyzet, szar cipőben jártam kiskoromban, mivel nem volt pénzünk drágát venni, és lúdtalpas vagyok, plusz gerincemmel járnom kell rendszeresen úszni+gyógyszert szedek.
Hidd el, nem éri meg spórolni a gyereken! Nekem még nem mennek a kicsik (ikreink vannak), de már előre rakjuk félre a pénzt az ilyenekre...drága egy business, de megéri :)
Mi is szegenyek voltunk, hatfajos lettem, 20 even keresztul jartam gyogytornara, semmit nem ert.
Egy 1 kg- os hatizsakot nem
Birok a hatamon.
Sajnos tényleg drága a normális cipő. Gondolom Te se a kínaiban veszed? Nekem a ccc cipők is a gagyi kategória, legalábbis nekem nem tűnt egyik cipő se kényelmesnek, amit ott próbáltam. Gyerekcipőt egyszer vettünk ott, nagyon rossz anyagból volt a talpa. Szétfoszlott a csúszdán.
Mi is supináltat veszünk, egy cipő/szandál 10-12 ezernél kezdődik, téli cipő minimum 16 ezer.
Viszont egy fajtából csak egy párat vettünk mindig és vállalható volt jàtszóterezés után is. Nem volt külön elmenős cipőnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!