Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más kisgyereke is beszél...

Más kisgyereke is beszél mindenről ami csak úgy eszébe jut? Csak nekem furcsa ez?

Figyelt kérdés
Kislányom elmúlt 2.5 éves, szépen beszél, kommunikál, ami tök jó, csak egy furcsasága van számomra, hogy sokszor mond mindent, ami csak úgy eszébe jut. Pl ma várakoztunk a rendelőben és akkor kommentàl mindent plusz magyaráz: "sír a kislány" (akit vizsgáltak az sírt), "most nem megyünk nyaralni, majd nyáron" "a kislány múltkor elvette a jàtszótéren a macimat.." stb. Közben persze vannak normális odaillő párbeszédek is, pl inni kér, vagy kérdez valamit, vagy amit ott lát, azt mondja, de hogy ez a sok minden hogy jut eszébe. Lehet ez tök normális, de olyan furcsa meg persze néha fárasztó, hiszen mindenre amit mond reagálok valamit..
2019. jan. 4. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Egész nap beszél. Mindenről. Ha nem beszél, akkor énekel.

Sose gondoltam volna, hogy ez ennyire fárasztó tud lenni a hallgató félnek. 😄

Hangról, illatról, eszükbe juthat sokminden. Mint a felnőtteknek, csak ők nem mondjákki hangosan a gondolataikat.

Lehet, hogy a sírásról eszébe jutott, hogy ő is sírt akkor, amikor elvette a játékát.

2019. jan. 4. 17:58
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Igen, az én fiam is tipikus "be nem áll a szája típus". Egész álló nap beszél, ha kell, ha nem és mindenről. :)

8 éves már és 22 hónapos kora óta beszél folyékonyan. :)

2019. jan. 4. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen a lányom3 éves. Szintén teljesen (nyelvtanilag) helyes mondatokat mond, csak tök összefüggéstelenül beszél. Semmi értelme 1-2 monológjának 😁😆
2019. jan. 4. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze, minden gyerek ilyen. Az enyém most 3,5 éves újabban azt csinálja , hogy vagy egész nap úgy csinál mintha elefánt lenne , vagy egész nap úgy mintha kutya, na ez sokkal rosszabb 😁
2019. jan. 4. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:

5 éves, és amiota rendesen tud beszélni, dumál. Kommentálja a meséket, reklámokat, embereket az utcán.

A multkor megkérdezte a kopasz buszsofőrt, hogy hova lett a haja.

Ha megy a mosógép, akkor is dumál, ha mesélünk neki, abba is beledumál. Néha még álmában is.

Nekem csak az elején volt furcsa, most az a fura, ha abbahagyja. Olyankor azért megkérdezem, hogy elvitte a cica a nyelvét? És akkor folytatja...

2019. jan. 4. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Jól van akkor megnyugodtam :D Igazából nem is azt furcsáltam, hogy sokat beszél, hanem hogy sokszor olyanokat, hogy csak nézek, hogy ez most hogy jutott eszébe :D

Én nem vagyok túl bőbeszédű, sőt kicsit inkább csendesebb, rendesen fárasztó tud lenni :D

2019. jan. 4. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális, mondanak mindent, ami eszükbe jut, minden kisgyerek ezt csinálja.
2019. jan. 5. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!