Gagyogás- gügyögés normális ennyi idősen?
Figyelt kérdés
2,5- 3 éves kor között normális, ha a gyerek csak gügyögő hangokat ad ki, semmi mást? Dallamos, csaknem már éneklésszerű hangot ad ki, de nem beszél. Könyvek és védőnők szerint ugye ráér 3 éves koráig elkezdeni beszélni.2018. dec. 28. 10:37
11/16 anonim válasza:
Az első vagyok. Unokaöcsém 3 hónappal fiatalabb a lányomnál. 25 HÓNAPOS, hogy külön örüljél. A védőnő is mondta, hogy ilyenkor még ez sokat számíthat.
3 év fölött már eltűnik általában ez a kifejezés. Nem véletlenül.
12/16 anonim válasza:
Légyszi ha megkérdezik tőled hány éves vagy,te is így mondjad már hogy xy hónapos vagyok,köszi. :DD::D
13/16 anonim válasza:
Kedves idegbeteg 9-es. Normal esetben azt mondom a 21 hos gyerekemre, h masfel mult. Vagy lassan majd azt mondom, h nemsokara 2 eves. De itt fejlodes szempontjabol fontos kerdes van felteve. 1 eves a 12 honapos es a 23 honapos gyerek is. Kicsit mas a tudasuk es a fejlettsegi szintjuk. Nem mondhatom, h 1 evesen kezdett beszelni, mikor 15 hosan kezdett.
14/16 anonim válasza:
Az odáig megvan, hogy 3 éves korIG?
Ennek tekintetében nincs értelme a válaszodnak.
(Off: Kiszámoltam neked, hogy boldog legyél, 362 és fél hónapos vagyok. Rohadtul nincs jelentősége. De úgy beleélted magad a témába, nem akartam elrontani a boldogságod 😂)
15/16 anonim válasza:
2 fiam van. Mindegyiknek ugyanannyit meséltem, mondókáztam, énekeltem. Az első fiam 18 hónaposan 3 versszakos verseket megjegyzett, visszamondott. A kicsi most 18 hós, kb 40 szót kimond tiaztán, de főleg halandzsázik. Totál máskepp fejlődnek a gyerekek. Meg olyan korban élünk, hogy mindenki argus szemekkel nézi, ki mit hogyan csinál! Nr aggódj! Hagyd csak fejlődni a gyereket. Haggy időt neki. Az öcsém 30 éve 3 éves volt amikor az eső szavát kimondta. Anyukámék vitték mindenhova, orvoshoz, pszichológushoz, es mit mondtak neki? Nincs baja, majd megszólal ha akar, ne sürgesse. Nem lett fogyatŕkos, szavaloversenyekre járt. Most meg mindent siettetünk. Majd ha lesz mondanivalója, úgyis megszólal. Esetleg játsz vele olyat, hogy nem érted, mit mutogat. Ezzel kicsit fejlesztheted, de hidd el, semmi baja sincs!
16/16 anonim válasza:
5-ös vagyok, nem szoktam hónapban, de tényleg nem mindegy.. nevezhetjük 2,5 évesnek a 28 (sokan kerekítenek felfele) és 33 hónapos gyereket is, főleg az enyémnél eszméletlen sokat számított, ugyanis ebben az 5 hónapban kezdett egyedül enni, sokmindenben önállósodott és 33 hónaposan indult meg a beszéde egyébként. A szülinapján már folyamatosan mondta a magáét, én mondjuk nagyjából értem, csak sajnos nagyon nem tiszta a beszéde így sokan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!