Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Használ valaki gps nyomkövetős...

Használ valaki gps nyomkövetős órát 13-4 éves gyereknél?

Figyelt kérdés

Nagyon megtetszett az óra, de a lányom ellenzi.

Mennyire pontos az óra? Jól lehet hasznni telefonként?

2018. dec. 23. 07:29
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Az én fiam még csak 3 hónapos ugyan, és szeretnék is majd ilyen kütyüt adni neki, de a férjemmel abban egyeztünk meg, hogy kizárólag 13-14 éves korIG. Onnantól indul a kamaszkor és teljesen természetes, hogy nem akar ilyen kontrollt az ifjú emberpalánta... Szerintem inkább hozd helyre a viszonyodat a lányoddal, mert ezzel bizalmatlanságot szítása és ellököd magadtól.
2018. dec. 23. 07:51
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen korban már nem érdemes. Zavarni fogja, lázadni fog ellene. Elfelejti, eltöri, elveszíti "véletlenül", hogy ne kelljen hordania. Ebben az időszakban már fontos, hogy önállóságot és felelősséget tanuljon. Van már elég esze ahhoz, hogy nem kóborol el csak úgy. Ha baleset éri, arról úgyis értesültök. Ha valaki bántani akarja, egy pillanat alatt leveszi róla az órát.

Inkább tanítsd meg megvédeni magát, amennyire csak lehet. Beszéljétek meg, hogy milyen veszélyek érhetik, és mi a legjobb megoldás, amit tenni tud.

2018. dec. 23. 08:24
 3/9 anonim ***** válasza:
10%

Én úgy fogok ilyet használni(bár nem az órát, valami kisebbet), hogy rajtam is lesz és a gyereken is. Kb 14 éves korig nem mondom meg neki, mi az, utána ha kap személyit elmondom. Berakjuk majd a kütyühöz tartozó akármit az ő szobájába, ő eldughatja ott úgy, hogy nem mondja meg, hol van. Csak akkor fogjuk megtalalni, ha nem ad jelt magarol es a rendorseget is be kell vonni. Az enyem az en szobamban lesz, megmondom neki hol és hogy csak vészhelyzet esetére nyúljon hozzá.

Szerintem ez biztonságérzetet ad, ha a szülő és a gyerek közt eleve is van bizalom. Ha nincs, akkor inkább megkötés.

2018. dec. 23. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

"utána ha kap személyit elmondom"

Csak szólok, hogy már nem 14 éves kortól kötelező a személyi, hanem születéstől!

2018. dec. 23. 08:46
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Mi az, hogy akkor fogjátok megtalálni, ha nem ad jelt magáról? Szerintem nem egészen vagy tisztában ezekkel a kütyükkel.

A nyomkövetős okosóra pl úgy működik, hogy letöltöd a telefonodra az alkalmazást és bármikor láthatod hol van a gyerek. Jelez akkor is, ha leveszi az órát. Meg magadnak miért is vennél ilyet?

A kérdésre válaszolva, szerintem már túl nagy hozzá. Pláne, ha ellenzi. Én a 7 évesemnek vettem, mert egyedül jár a suliba. Na meg tetszik is neki.

2018. dec. 23. 09:14
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
13-14 évesnek eszembe nem jutna ilyesmit venni, maximum annyi idős koráig, de utána semmiképpen. Te nem voltál fiatal kérdező? Neked hogyan esett volna, ha még azt is látják, hogy WC-re mész? Az ilyen fokú kontroll csak árt a szülő-gyerek kapcsolatnak.
2018. dec. 23. 11:57
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Ez már közel a gimis kor, miért akarod így lekorlátozni a gyereket?
2018. dec. 23. 12:05
 8/9 anonim ***** válasza:
39%
11 éves gyerekemnek van. Először örült neki. Már nem szereti, mert kényelmetlen (nyomja a kezét), túl nagy és nem működik megbízhatóan. De lehet, hogy csak mi vettünk vacakot. Ahhoz képest 40 rugó volt. Én is gondolkodom, mivel lehetne helyettesíteni, az ő tudtával, mert azt, hogy tudjuk róla, hogy hol van, nem ellenzi, csak kényelmetlen neki, és a másik hagyományos óráját szereti hordani, kettőt meg ugye nem hordhat.
2018. dec. 24. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a lányom telefonjában van egy ilyen program. Sajnos sokszor lemerül a telefon,kikapcsolja vagy elhagyja. Figyelemzavaros, ezért is akartuk ezt neki. Sokszor nem tudjuk használni, pont a fent említettek miatt. Viszont azt sem tartom kizártnak, hogy direkt csinálja.

10éves, 13 évesen szerintem már nehezebb lenne bevezetni. Már most is lázad.

2018. dec. 31. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!