Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek ebben az...

Ti mit tennétek ebben az esetben, mi segítene a legtöbbet a kislányomnak?

Figyelt kérdés

Márciusban lesz 3 éves,még nem beszél. Fejlesztésekre persze hordom,áradoznak róla,milyen okos,ügyes. Rengeteget foglalkozok én is vele.

Most fogják ismételni a szakértői vizsgálatát.

Bölcsibe nem veszik fel (talán februárban,pedig szeptembertől dolgozok), mert nem beszél,és nem.szobatiszta...

Az első szakértőin megmondta a gyógypedagógus,hogy szerinte nem autista,és nem értelmi fogyatékos. Csak megkésett beszédfejlődésű (vagy diszfáziás).

A kérdésem: Mivel mostanában már felmerült bennem,hogy lehet,mégis autista,erre kellene a hangsúlyt helyeznem a vizsgálatkor?

Komolyan nem tudom....

Tudom,hogy a gyógypedagógus dönt,de azért a szülői interjú se véletlenül van...

Vannak fura dolgai a lányomnak,az biztos..pedagógus vagyok,és gyógypedagógiai segítő tanfolyamot is elvégeztem. Szóval észreveszek dolgokat..

2018. dec. 18. 21:14
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát ez az...hogy már legbelül sem tudom...Először örültem,hogy egészségesen született. Utána örültem,hogy végre meggyógyult a mája. És most ez....
2018. dec. 18. 21:56
 12/25 anonim ***** válasza:

Szemészeten voltatok mostanában? Mert ez a hol elnéz, hol nem néz el... sima szemprobléma is lehet.

Egyébként igen, az teljesen normális, hogy túltöltődik egy bolti látogatástól is, hisz (korábban) írtad, hogy éretlen az idegrendszere. Ez szépen javulni fog.

De rákereshetsz a szenzorosságra is. Könnyen keverhető az autizmussal.

2018. dec. 18. 22:16
 13/25 A kérdező kommentje:

A májproblémája miatt folyamatos szemészeti kontroll alatt van. Van egy csarnokcisztája (embryoroxon),de ez a látását nem befolyásolja. Csak a szemnyomását szokták méregetni.

Csak a szemembe nem néz. A közelre nèzéssel nincs problémája.

2018. dec. 18. 22:32
 14/25 A kérdező kommentje:
Csak hogy értsétek:sokàig Alagille szindróma gyanús volt,mára már ez a múltté szerencsére...annak az egyik tünete ez a szemészeti elváltozás. De mint írtam,ez a látását nem zavarja.
2018. dec. 18. 22:34
 15/25 A kérdező kommentje:
És még: állítólag a legutóbbi vizsgálat szerint jobb a hallása,mint az átlag. Logopédus szerint túlhallása van.
2018. dec. 18. 22:35
 16/25 anonim ***** válasza:
Gondolom,hogy nagyon aggódsz. De derüljön ki inkább aminek kikell.
2018. dec. 18. 22:41
 17/25 anonim ***** válasza:
írasd logopédiai oviba szeptembertől ,ott meg kap minden fejlesztést,és nyugi.
2018. dec. 19. 04:59
 18/25 anonim ***** válasza:
A túlhallás is egy szenzoros tünet és simán okoz túltöltődést. Tényleg olvass a témáról
2018. dec. 19. 07:36
 19/25 anonim ***** válasza:
A Vadaskertbe vagy a Bethesda Kidsz-be kellene vinned, hogy pontos diagnózist kapjál. Mindkét helyen több napos a vizsgálat, nézik többek között, hogy társas helyzetben hogy viselkednek a gyerekek. Ezt például egy sima gyógypedagógiai vizsgálattal nem lehet megítélni.
2018. dec. 19. 08:10
 20/25 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy Nyíregyházán lakunk. Itt nincs logopédiai ovi. Nagycsoportban kerülnek csak logopédus elé a gyerekek sajnos.
2018. dec. 19. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!