Ti mit tennétek ebben az esetben, mi segítene a legtöbbet a kislányomnak?
Márciusban lesz 3 éves,még nem beszél. Fejlesztésekre persze hordom,áradoznak róla,milyen okos,ügyes. Rengeteget foglalkozok én is vele.
Most fogják ismételni a szakértői vizsgálatát.
Bölcsibe nem veszik fel (talán februárban,pedig szeptembertől dolgozok), mert nem beszél,és nem.szobatiszta...
Az első szakértőin megmondta a gyógypedagógus,hogy szerinte nem autista,és nem értelmi fogyatékos. Csak megkésett beszédfejlődésű (vagy diszfáziás).
A kérdésem: Mivel mostanában már felmerült bennem,hogy lehet,mégis autista,erre kellene a hangsúlyt helyeznem a vizsgálatkor?
Komolyan nem tudom....
Tudom,hogy a gyógypedagógus dönt,de azért a szülői interjú se véletlenül van...
Vannak fura dolgai a lányomnak,az biztos..pedagógus vagyok,és gyógypedagógiai segítő tanfolyamot is elvégeztem. Szóval észreveszek dolgokat..
Szemészeten voltatok mostanában? Mert ez a hol elnéz, hol nem néz el... sima szemprobléma is lehet.
Egyébként igen, az teljesen normális, hogy túltöltődik egy bolti látogatástól is, hisz (korábban) írtad, hogy éretlen az idegrendszere. Ez szépen javulni fog.
De rákereshetsz a szenzorosságra is. Könnyen keverhető az autizmussal.
A májproblémája miatt folyamatos szemészeti kontroll alatt van. Van egy csarnokcisztája (embryoroxon),de ez a látását nem befolyásolja. Csak a szemnyomását szokták méregetni.
Csak a szemembe nem néz. A közelre nèzéssel nincs problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!