Ti mit tennétek ebben az esetben, mi segítene a legtöbbet a kislányomnak?
Márciusban lesz 3 éves,még nem beszél. Fejlesztésekre persze hordom,áradoznak róla,milyen okos,ügyes. Rengeteget foglalkozok én is vele.
Most fogják ismételni a szakértői vizsgálatát.
Bölcsibe nem veszik fel (talán februárban,pedig szeptembertől dolgozok), mert nem beszél,és nem.szobatiszta...
Az első szakértőin megmondta a gyógypedagógus,hogy szerinte nem autista,és nem értelmi fogyatékos. Csak megkésett beszédfejlődésű (vagy diszfáziás).
A kérdésem: Mivel mostanában már felmerült bennem,hogy lehet,mégis autista,erre kellene a hangsúlyt helyeznem a vizsgálatkor?
Komolyan nem tudom....
Tudom,hogy a gyógypedagógus dönt,de azért a szülői interjú se véletlenül van...
Vannak fura dolgai a lányomnak,az biztos..pedagógus vagyok,és gyógypedagógiai segítő tanfolyamot is elvégeztem. Szóval észreveszek dolgokat..
Ha félig-meddig szakember vagy, miért itt kérsz tanácsot? Szerintem nem kellene "sugallni" a diagnózist. Adj meg minden szükséges információt a szakembereknek, aztán majd ők megállapítják, mi van. Lehet több szakemberhez is vinni, bár az megterhelő lehet a gyereknek.
Amúgy bölcsiben mióta elvárás a szobatisztaság?
Mióta elvárás? Mióta a bölcsi nem akar "problémás" gyereket :((
Lehet,már rég beszélne,igen...
Csak annyira rossz ez a bizonytalanság...tudjátok,bennem..
Biztos olvastátok az edddigi kérdéseimet is. Testileg gyógyult most,nincs baja (májbeteg lett születése után,a SOTE-ra hordjuk kontrollra).
De nagyon hamar fárad az idegrendszere,ragaszkodik a rituáléihoz,nem beszél,alig tudjuk egy boltba bevinni..
Csak anyaként nehéz dönteni..
Eleve álljak úgy hozzá a vizsgálathoz,hogy az összes ilyen dolgát részletesen kifejtem VAGY elmondom,hogy legutóbb is azt mondta rá a fejlesztő pedagógus,hogy egy "kis tünemény" a lányom,és mindent megcsinál,amit kérnek tőle?
Ragaszkodik a rituálékhoz és nem beszél. ..Ugye ez adhat okot a gyanakvásra de a többi tünete nem autisztikus. Szerintem ez így nem lehet az. Van bármi más? Repkedés vagy lábujjhegyen járás?
Te mit érzel amúgy belül?
Lábujjhegyezést csinálta,abbamaradt mostanában. Repkedés nincs.
Közelről nem néz a szemembe,csak pillanatokra. Nem tudok a szemébe nézve megbeszélni vele dolgokat,mert elnéz oldalra.
Ha állok,akkor viszont szépen a szemembe néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!