3, vagy több gyerekesek! Gyerekenként kb milyen értékben vesztek ajándékot karácsonyra?
3 gyerekünk van. A legnagyobb telefont kap, ez az egyetlen vágya, és nem csak tőlünk kapja, hanem a nagyszülők is beleszallnak. A középső Cicciobello babát, a kicsi szintén egy babát, 2 szett ruhával. Ezeken túl közös ajándékba lesz 2 társasjáték, Túl az Óperencián és Labirintus, egy vágyott szindarabra jegyeket (csak a két nagy) kapnak. Karácsonyi ajándéknak szánjuk, de mindenféleképpen mennénk egy 5 napos családi pihenésre egy wellness hotelbe.
Lepontozhattok, az őszinteségert az jár. 😀
Egyesek az utolsó szaloncukrot nem akarják még beleszámolni? Mi is járunk nyaralni de az eszembe se jutott karácsonyi ajándékként gondolni rá... a pár napos belföldi utakat se.
Kedden érkezett meg a kicsi tipegő hálózsákja, 12 ezerért, azt se karácsonyra szántam így nem fogom hozzáadni.
De kezdem érteni hogy jönnek ki a 30-50 ezres kommentek 😂
November végén vettünk 290 ezres szoba bútort, 30 ezer a szőnyeg, babzsákfotel és újra kellett parkettázni a szobáját. ez most kellett. Csőtörés volt, felázott sok minden. Ezek használati tárgyak, nem ajándékok. Karácsonyra megkapja akkor is a ps4et mert ez minden vágya.
A családban azaz ajándék amire szívből vágyik a gyerek. Lehet ez pici lego vagy épp most a ps4 de erre vágyik. Tavaly egy minecraftos táskára vágyott azóta is használja.
Szépen néznénk ki, ha a karácsonyi ajàndékokba beleszàmolnànk, hogy idén hànyszor voltunk erre-arra, legutóbb példàul Szilvàsvàradra mentünk el, élvezték a gyerekek.
Nekem egy lànyom van, pàromnak két unokàja, de àrban egyformàn kapnak mindent.Bàr van mikor a lànyom jobban el van "kényeztetve" pàrom jóvoltàból, próbàlom is visszafogni, mert az igazsàgossàg híve vagyok.
Mentünk nyàron Pestre àllatkertbe, Veresegyhàzàra, mi ezért elég sokat utazunk, nem arra lakunk.Màtràba szinte kéthetente, de mivel itt élünk, így az egyszerűbb.
A gyerekek sulival színhàzba, moziba jàrnak, szép lenne ha ezeket is ajàndéknak vennénk.
Vagy pl imádja a gyerekem a mandalàs színezőket, megvesszük neki.
Kb ami kimondottan karàcsonyi ajàndék lesz neki, az 10-15 körül.Màsik kettőnek is ilyen összeg.
Persze, hogy a ti dolgotok, csak nekem furcsa.
Az akàr lehetne nekik egy "csak úgy" meglepetés mert pont nem szàmítanànak rà.
Ezek szerint mi semmit sem költünk gyerekre, mert a gyerekdolgok alapok, hisz kellenek neki(az itteni felfogás alapján).
Nálunk a minimum alap, tehát ágyból egy középkategóriás praktikus hosszabbítható lett volna, ami jár egy gyereknek. Ő extrát kért(drágábbat és macerásabbat), ezért lett belőle ajándék egy ünnepre.
Nálunk pl a bicikli sem alap, sportolni ingyen is lehet, minden sport/hangszer/kreatívkodás vagy tudományos tárgy szintén ajándék számba megy.
Nyilván nem börtönszinten kell gondolni arra, amit mi alapnak tartunk, de csak egy középkategóriát ütünk meg. Ha kitalálja, hogy mittudomén hangszeren játszana, én nem gondolom, hogy akkor most egy hétköznap haza kellene állítanom egy 50ezres hegedűvel, hanem szépen kivárunk egy ünnepet, és arra megkapja ajándékként, mert nagy értékű holmit mi nem adunk csak úgy.
Egyébként így nem szaporodik legalább a felesleges holmik száma annyira és így is minden korabeli holmija megvan és szerintem az ünnepeket is különlegesebbé teszi a várakozás valamire, amire vágyik.
Pl tudom, hogy fog kapni nagyitól elektromos fogkefét. Fogat mindig kell mosni, van is fogkeféje, de az elektromos rózsaszín hercegnős az extra, ajándék számba menő, hiába egy alap használati tárgy.
Szóval mi semmit sem költünk ezek alapján, amúgy meg 50+
19!
Én írtam, hogy a bicikli nálunk alap. Azt is hozzá tettem, hogy Hollandiában élünk. Mivel itt mindenki azzal közlekedik a 2 évestől a 80 évesig, igen, itt ez alap. Gyerekként anno én már jócskán tini voltam, amikor kaptam - mondjuk addig nem is érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!