Fiú vagy lány? Fokozatosan kezdte, vagy hirtelen megindult a beszéde és mindnet mondott?
2010. jún. 27. 12:52
1/10 anonim válasza:
Két éves múlt már, amikor elkezdte. Előtte csak pár szót mondott, olyanokat, hogy bumm, hamm, mama.
Kb. 27 hónapos lehetett, amikor elkezdett először csak pár új szót mondani, mint pl. ház, ágy, aztán már több szótagúakat is pár hét után, majd rövid kis mondatokat.Ez innentől kezdve már nagyon gyorsan történt. Ja, és fiú.
2010. jún. 27. 12:57
2/10 anonim válasza:
Kb 8-9 hónapos korában már mondott egy-két szót, 1 évesen már 5-öt, most 16 hónapos lesz folyamatosan halandzsázik már, és kb 10-15 szó amit tud mondani.Kislány.
2010. jún. 27. 13:00
3/10 anonim válasza:
3 évesen, előtte semmint sem beszélt, majd hirtelen mindent profin tudott :)
2010. jún. 27. 13:00
4/10 anonim válasza:
Az én fiam kb. 1,5 éves kora körül kezdett szavakat mondani, majd 20 hós kora körül ragozta is őket, aztán meg toldalékolt, és egymás után rakta a szavakat. 2 éves korára szinte folyékonyan beszélt!
Unokaöcsém pedig 2 éves koráig semmit nem mondott, majd hirtelen mindent...
15 hónapos és ezeket mondja: hapci, hinta, tányér, dinnye, báni (Barney), alma, hoppá, anya, apa, to (Thomas)
2010. jún. 27. 13:23
7/10 anonim válasza:
2éve múlt a kislányom és 3-4 szavas mondatokba beszél és kb 1 hete kezdte nagyon boldog vagyok.Előtte is dumált de malydnem minden szónak az első szótagát mondta csak ki,és lám én sem hittem volna hogy ez ilyen gyorsan fog elkezdődni,nagyon édes lehet vele beszélgetni.Olyan szavakat is mond amit elötte nem hallotam tőle.
2010. jún. 27. 13:26
8/10 anonim válasza:
15 hósom hamm és csüccs mondja mást nem de nem aggódom majd eljön amikor le sem lehet lőni
2010. jún. 27. 14:12
9/10 anonim válasza:
egy évesen már mondott pár szót: apa, mama, pápá...
Most 2 éves múlt 1 hónappal ( lány ) folyékonyan beszél mindent. Mondatokat mond, igaz nem ragozza a szavakat de meg lehet érteni. De ez is minden gyereknél változó.
2010. jún. 27. 14:35
10/10 anonim válasza:
13:23 vagyok: még eszembe jutott kettő: cica, cipő. De bizto van még egy kettő. ismerek több olyan 2 évest aki feleennyit sem mondt. Tökre változó. Aki sokáig semmit nem mod attól még beindulhat nála egyik napról a másikra, hgy akár mondatokban is dumálni kezd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!