kisfiam 21hós és még semmit nem mond, csak néha annyi van h anya, apa, egy. ennyi. de mindent megért, még a bonyolultabb dolgokat is. mikor kezd el beszélni vajon? én már nagyon várom h beszéljen :)
2009. dec. 31. 23:08
1/7 A kérdező kommentje:
ja még egy kérdés: hogyan lehet arra rávenni h beszéljen? van valami modszer rá? ha valaki tud iylet az kérem irja meg :)
2009. dec. 31. 23:13
2/7 anonim válasza:
A fiam már javában elmúlt 2 éves amikor megszólalt!(úgy volt,hogy oviba sem mehet,mert nem tud beszélni)
Addig max.1-2 szót mondott.
Aztán egy délelőtt "megeredt a nyelve".Folyamatosan beszélt!!Holott addig tényleg csak 1-2 szó volt a max.
Átmentem gyorsan az ismerősömhöz,mert nem tudtam mi történt,hogy egyszer csak elkezdett beszélni....persze gyerekkel együtt, ő is csak csodálkozott,hogy előző nap még semmi nem volt....
hát azóta sem tudom miért nem beszélt addig...
Ne erőltesd,ha megért mindent nincs gond.
2009. dec. 31. 23:25
3/7 anonim válasza:
A napokban volt másfél éves és mindent utánunk mond, bár sok szónak csak az elejét meg a végét mondja, de hihetetlen, hogy mondom neki, hogy ez mi és mondja utánam. Igazából én már régóta azt csinálom, hogy akárhova megyünk mutatott és én mondtam, hogy mi. Egy idő után ő is mondta.
2010. jan. 1. 08:41
4/7 A kérdező kommentje:
igazábol ezt mi is csináljuk h mutatom és mondom h mi az, van amikor ő mutat és mondom h mi az. meg mondom neki h mond utánnam, de semmi csak néz rám és mosolyog :) tehát érti h mit akarok, de nem ...
na majd megered a nyelve :)
2010. jan. 1. 10:39
5/7 anonim válasza:
A mi lányunk 20 hós,már folyamatosan beszél,kérdez,válaszol,énekel,verset mond.Elejétől fogva beszélünk hozzá,folyamatosan énekelek neki,ha délelött csinálom a dolgom végig énekelünk,ha teszem tisztába akkor is énekelek.Nem direkt törekedtünk rá ,hogy így legyen csak lefoglalásképp kellett az ének,hogy aztán ettől beszélt e már nagyon korán nem tudom,igaz a lányok állítólag korábban szólalnak meg.Most van egy két hónapos fiam,nam tudom vele is így lesz e,majd kiderűl.A barátnőm 3,5 éves fia se tud még beszélni,csak az alap dolgokat .anya,apa,meg még pár szót de elég pösze.Logopédus kezdett el vele foglaalkozni,de egyébként nem erőltetik a dolgot,elöbb utóbb úgy is fog beszélni az a gyerek.Nem egyformák,valaki korán megy valaki korán beszél.Nincs ebben semmi .
2010. jan. 1. 14:39
6/7 anonim válasza:
Én kislányom is sok mindent mond, most 16 hós.Néha meg is lepődők,Pl: tea hol? ilyen sorrrendbe és nem véletlenül mondja mert ha keresi a teát egyfolytába ezt mondja.
Én nagyon szeretek énekelni, nagyon sokat éneklek neki de nem csak gyerek dalokat ami a rádióba szól is.
Szerintem amúgy nem baj hogy még nem beszél lustább fajta.Rokonom lány 3 évesen szólalt meg, azóta besem áll a szája.
2010. jan. 1. 20:00
7/7 anonim válasza:
Az en fiam most novemberben toltotte be a 3 evet es eddig csak -anya,apa pisi ,kaki ehes:))))a letfentartashoz szukseges szavak :))))....most karacsonykor viszont elkezdett ,,beszelni,,kutya,pok,tea,auto, puska,cica es meg sok minden...es magatol..ma is hozta a kesztyut es mondta mi az-de viszont ha en kerem hogy ismeteljen akkor nem....nem eroltetem hogy beszeljen majd sajat magatol elered a nyelve:)igaz en is mar 4 voltam mikor beszelni kezdtem:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!