Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság? De hogyan?

Szobatisztaság? De hogyan?

Figyelt kérdés
Kislányom 22 hós lesz, és gondoltam el kellene kezdeni, hátha még a nyár folyamán szt. lenne, de egyszerűen nem hajlandó ráülni a bilire.Nem is erőltetem, mert tudom, hogy nem szabad.Ha kakálnia kell,már szól, hogy kaka, de akkor sem ül rá.Nincs valami jó praktika,hogyan vegyem rá, hogy mégis ráüljön?
2010. jún. 26. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 22 hónapos. Mi már elkezdtük egy ideje ismertetni a bilivel. Elővettük, elmeséltük neki, hogy mire való. Eleinte nem akart ráülni ő sem. Először pelussal, ruhában ültettük, aztán mielőtt este mentünk fürödni, pucéran. Egy idő után magától hozta és ült rá és belepisilt. Még mindig itt tartunk, de csak este pisil bele és napközben nem nagyon hajlandó. De mikor belepisilt, akkor nagyon boldog volt, mert mi is körbeugráltuk nagy örvendezés közepette, hogy milyen ügyes. Most vettem neki alsógatyát, ha megint jobb idő lesz, akkor azt adom pelus nélkül, hátha érezni fogja amikor bepisil, hogy az nem igazán komfortos. Puci fenékkel rohangált már a lakásban, de hiába volt itt a bili, ő inkább a szobát pisilte körbe, meg az ágyra kakált... :) Mivel ő nyár végi baba, így én sem erőltetem, még a jövő nyáron is ráérek, ha most nem sikerül. Minden baba másképp érik meg a dologra, de ha már szól, hogy kaka van, akkor az már egy lépés a szobatisztaság felé!
2010. jún. 26. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:
wc szükitö?
2010. jún. 26. 20:51
 3/4 A kérdező kommentje:
A wc-vel ugyanaz a helyzet, bár arra NÉHA ráül.Köszönöm a válaszaitokat!
2010. jún. 26. 21:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ha fejre állsz sem fog rá ülni, majd gondol egyet és onnantól menni fog. Nálunk is ez volt tudta jól mire való, használni mégsem akarta aztán egy este úgy döntött szobatiszta lesz:) Ennyi idősen már érett a szobatisztaságra, szóval csak egy elhatározás kérdése az egész. Esetleg olyasmivel buzdíthatod, hogy a nagylányok bilibe pisilnek, nincs csúnya pelusuk, a strandon is csak fürdőruhában vannak és mennyivel csinosabbak. Ha van kedvenc állata, mesehőse vehetsz neki olyan bugyit amin rajta van, hátha bejön. Vagy akár ő is kiválaszthatja melyiket szeretné. Az én kislányom nagyon hiú, szóval nála az ilyesmi mindig bejön:)
2010. jún. 26. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!