Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam november 1. -én volt...

Kisfiam november 1. -én volt 5 éves.109cm és 21 kg. Jól fejlődik vagy ez tényleg sok kg a magasságához?

Figyelt kérdés
A gyerekorvosunk kicsit megijesztett hogy épp a felső határon van a súlya.4-4,5 éves koráig 18 kg volt, azt gondoltam hogy vékony testalkatú. Az utóbbi pár hónapban vettem észre hogy kikerekedett. Van kicsi pocakja, kerek az arca de nem hurkás, kövér! Nem eszik sokat. A ti 5 évesetek hány kg, cm?

2018. nov. 20. 21:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
A lány tesom kb ilyen magas és 20 kg ,szerintem nem sok a súlya gyerekednek biztos vastag csontozatu
2018. nov. 20. 21:42
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

Túlsúlyos.

Több internetes kalkulator is van a neten ahol ki tudod számolni a bmi értékér

Egyértelmű az eredmény

2018. nov. 20. 21:51
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Sok. Fiam 3 éves volt ugyan de 110cmhez 15kg volt, normál testalkattal.

5 évesen 124 cm volt és 22kg.

Nem vészesen sok, de sok és nyilván a doki is látja, hogy hízni kezdett.

2018. nov. 20. 21:52
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem alapvetően nem sok, de az viszont furcsa hogy, azt írod hogy 4.5 éves koráig 18 kg volt, magyarul fél év alatt hízott 3 kilót, ami viszont sok hirtelen szerintem. Szerintem lehet hogy ezért szólt az orvos mert feltűnt neki a hirtelen egyenetlen hízás.
2018. nov. 20. 22:00
 5/12 anonim ***** válasza:

Írd ösze egy hétig a lehető legalaposabban, hogy mit és mennyit eszik, iszik. Tej, gyümölcslé,pár szem ez-az mind kerüljön bele. Az óvodai étlezést persze csak becsülni tudod, de legalább annyit tudj meg,otthagyta/megette/ esetleg repetát is kért.

Hét végén aztán ülj neki, számold ki a a kalóriákat, és kalulálj egy napi átlagot. Mindjárt megtudod, mennyire kevés az a kevés,amit eszik a gyermek.

2018. nov. 20. 22:54
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
November 1-jén inkabb, nem?
2018. nov. 20. 23:34
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem kicsit sok,több az átlagosnál,de nem vészes.Viszont ha azt nézzük,hogy fél év alatt szedett fel 3 kg-ot,azert figyelném.

Kislányom 112 cm és 18 kg,6 éves(bár ő nagyon kis vékonyka,de 5 évesen 104 cm és 16 kg volt)

2018. nov. 20. 23:37
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
sok egy kicsit ,méretéhez képest is.
2018. nov. 21. 06:00
 9/12 anonim ***** válasza:
28%

Èn nagyon oda figyelek a gyerekeim súlyára, és szerintem nagyon fontos, hogy már kisgyerek koroban a gyerekek ne legyen túlsulyosak.

DE a te gyereked egy picit sem túlsúlyos. Söt a magasága telejsen átlagos 5 évesen. A súlya meg a legközép értéktöl csak egy aprócskát van feljebb, ami még mindig nagyon is normális.

Nem is értem mit irogatnak itt feljebb a hozzá szólok. Itt a gyakorin amúgy is teljesen elfogadott, hogy egy 5 éves gyerek 28 kg, pl.

Nem nem kell aggodnod kedves anyuka.

A cukros és egyéb ételeket amúgy is módjával adjad neki, mert ha nem a túlysúlya ekkor a cukra lesz sok... Ne hagyd tunyulni, de aggodnod nem kell.

2018. nov. 21. 09:22
 10/12 anonim ***** válasza:
32%
Ne vezesd félre. A gyereke túlsúlyos, ráadásul hirtelen kezdett hízni.
2018. nov. 21. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!