Kisfiam november 1. -én volt 5 éves.109cm és 21 kg. Jól fejlődik vagy ez tényleg sok kg a magasságához?
Túlsúlyos.
Több internetes kalkulator is van a neten ahol ki tudod számolni a bmi értékér
Egyértelmű az eredmény
Sok. Fiam 3 éves volt ugyan de 110cmhez 15kg volt, normál testalkattal.
5 évesen 124 cm volt és 22kg.
Nem vészesen sok, de sok és nyilván a doki is látja, hogy hízni kezdett.
Írd ösze egy hétig a lehető legalaposabban, hogy mit és mennyit eszik, iszik. Tej, gyümölcslé,pár szem ez-az mind kerüljön bele. Az óvodai étlezést persze csak becsülni tudod, de legalább annyit tudj meg,otthagyta/megette/ esetleg repetát is kért.
Hét végén aztán ülj neki, számold ki a a kalóriákat, és kalulálj egy napi átlagot. Mindjárt megtudod, mennyire kevés az a kevés,amit eszik a gyermek.
Szerintem kicsit sok,több az átlagosnál,de nem vészes.Viszont ha azt nézzük,hogy fél év alatt szedett fel 3 kg-ot,azert figyelném.
Kislányom 112 cm és 18 kg,6 éves(bár ő nagyon kis vékonyka,de 5 évesen 104 cm és 16 kg volt)
Èn nagyon oda figyelek a gyerekeim súlyára, és szerintem nagyon fontos, hogy már kisgyerek koroban a gyerekek ne legyen túlsulyosak.
DE a te gyereked egy picit sem túlsúlyos. Söt a magasága telejsen átlagos 5 évesen. A súlya meg a legközép értéktöl csak egy aprócskát van feljebb, ami még mindig nagyon is normális.
Nem is értem mit irogatnak itt feljebb a hozzá szólok. Itt a gyakorin amúgy is teljesen elfogadott, hogy egy 5 éves gyerek 28 kg, pl.
Nem nem kell aggodnod kedves anyuka.
A cukros és egyéb ételeket amúgy is módjával adjad neki, mert ha nem a túlysúlya ekkor a cukra lesz sok... Ne hagyd tunyulni, de aggodnod nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!