Dackorszak lenne?

Figyelt kérdés
21 hónapos a kisfiam, pár hete vettem észre, hogy ha valamit nem kap meg, amivel mondjuk épp játszani szeretne de nem lehet, azonnal csapkod, hisztizik, sőt gyakran ütöget is. Vele egykorú az unokatesója, és sokszor őt is megüti, ha pl ugyan az a játék kell neki, mint amivel épp ő játszik. Mindig odamegyek hozzá, elmagyarázom elég határozottan, hogy nem szabad ütögetni senkit. Akkor mégjobban sír, de már bújik hozzám. Ha egyedül játszik, és valami nem úgy sikerül ahogy ő gondolta, ugyan ez a forgatókönyv. Normális viselkedés ez? Tőlünk nem látott ilyet sosem, szeretetben élünk, ritkán van vita. Bár szerintem elég sok minden meg lett neki engedve apukája részéről, de mostmár ő is szigorúbb vele. Köszönöm, ha hozzászóltok.
2018. nov. 11. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy az, készüljetek erre még minimum egy-kettő évig
2018. nov. 11. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:
51%

Szia! Nálunk is ez volt. Most 23 hónapos - tehát majdnem 2 éves és már megszűnt. Körülbelül fél év volt nálunk ez a csapkodós, másokat ütögető, "az legyen amit én mondok" korszak, de úgy tűnik, fél év lejártával már határozottan jobb a helyzet! Nektek is átmeneti lesz, csupán ki kell várni a végét.

Megjegyzem, a fiam verekedős volt a gyerekekkel is, egyik napról a másikra agresszív lett ha valaki odament hozzá, de amilyen hirtelen jelent meg nála a dolog, olyan hirtelen tűnt is el pár hónap múlva. Most már látom, hogy az a kisfiú áll előttem, akit eddig megismertem. Hülyén hangzik, de igen, ebben a dacos korszakban olyan volt, mintha nem ismertem volna.

Nem mondom, hogy nálunk vége van, de már könnyű kezelni.

2018. nov. 11. 15:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Már kezdtem azt hinni, hogy valami nem stimmel vele, vagy valamit nagyon elrontottunk. Igen, és pont ezt érzem néha, hogy ez az én gyerekem??? A környezetünkben lévő hasonló korú gyerekek nem ennyire nehéz esetek, talán ezért is gondoltam, hogy valami baj lehet. :/
2018. nov. 11. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Az enyem nem utoget csak kiabal h nem, hagyjal beken! 2 eves mult. En nem emlekszem h ilyet mondtam volna neki, plane nem rendszeresen h megjegyezze...neha mar sikitva uvolt a legkisebb dolgon ami nem ugy van ahogy o akarja.
2018. nov. 11. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!