Van itt más is akinek a gyereke hosszabb ideig félt egyedül maradni a sötétben?
Nekem azt mondta a dili doki ebben az idoszakban erik a fantaziajuk es ezert csinalja es aludjak vele...Ztan egy ido utannugy gondoltam mar csak azert csinalja mert rajott milyen jo hogy vele alsuom...ezert kiprobaltuk hogy nem maradok itt vele de ugy sirt hogy nem tudtam magara hagyni.
Elfogadtam a helyzetet es valahanyszor atjon visszakiserem es szepen lefekszem a kanapera. Igy legalabb ejjel csak egyszer ketszer kel felkelnem, voszont egy kanapen toltom az ejszakat es nem a ferjem mellett...a kistesojat egyelore nem zavarja hogy reggel itt talal a nagyteso mellett de gondolom elobb utobb majd feltekeny lesz.
Faraszto es azert tettem fel a kerdest hogy sorstarsak vannak e, kinel mennyi ideig tartott ez stb.
Nálunk hasonló volt,bár korábban kezdődött és amikor a kistesó is rájött,hogy alhat velem szakemberhez mentünk.
3 hónapja járunk és elvágták a problémát. Nálunk magátol nem mult volna el, és amikor megébredt üvöltött magánkívül.
Már 5 éves ráadásul.
Ami neked hasznos lehet ebböl,nekünk azt javasolta a doki kezdésnek,hogy legyen jutalomtábla. Határozzátok meg,hogy mi az ami a gyereket motiválja és ha ügyesen alszik kap egy pontot amit beválthat.
Lehet gyűjteni vagy beválthatja rögtön. Mi kb 1,5 honap alatt hagytuk el a táblát, az elején kapott pontot ha ágyban ébredt,akkor is ha 100x volt fent,utána csak ha aludt stb...
Illetve megkell beszélned a férjeddel mi fér bele az altatásba, fekvés után 2 pisi 2 ölelés még stb,utána viszont szigor .könnyek nélkül nem megy,de tarthatatlan lesz ha a teso is rászokik. ( nálunk 2 teso van zombi voltam már)
Ha nem mulik éjszakai fény stb hatására érdemes ezeket kiprobálni.
Még egy volt amit csináltunk,elmondtam neki,hogy mennyire fáj a hátam a kanapén és mi mint család akkor müködünk ha pihenünk, akkor lehet menni kirándulni,játszora stb.
Volt egy szerzödésünk is amit aláirtunk és kint volt a hütön, leirtuk a feltételeit meg a mienket és többször megbeszéltük napközben.
most készítettünk jutalomtáblát. lelkes volt...vágott színezett díszített faragott stb..
majd közölte, hogy "inkább akkor kapjon majd jutalom pontokat ha már nagy lány lesz és tud egyedül aludni"
:I
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!