Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Írnátok középfülgyulladásról...

Írnátok középfülgyulladásról tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 hét betegeskedés, sokszori orvoshoz járkálás, egy antibiotikum-kúra, köptetők és orrcseppek után még mindig náthás tüneteket produkál. Tegnap este nagyon hirtelen fájni kezdett az egyik füle. Adtam Neki egy adag Nurofent este, nehogy éjjel rosszabbra forduljon a helyzet. Szépen aludt is, és azóta nem fájlalta a fülét. Viszont a fennálló nátha miatt, és hogy jövő héten külföldre készülünk, ma délután elvittük fül-orr-gégészhez, aki megállapította, hogy középfülgyulladása van. Utoljára szombaton voltunk fülésznél, akkor még rendben volt a füle. Rengeteget porszívóztam az orrát, el sem akartam hinni a diagnózist. Egyébként még nem volt beteg, ez az első komolyabb betegsége. Most lesz 2 éves.

Újabb antibiotikum-kúra következik emiatt, amitől pedig nagyon tartottam, de nincs mit tenni...

Írnátok a tapasztalataitokról? Számíthatok rá, hogy problémás lesz a füle?

2010. jún. 24. 23:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem 12 évesen volt középfülgyulladásom. Sokáig makacskodott, aztán kőrózsa leveléből csöppentettek a fülembe, és attól elmúlt.
2010. jún. 25. 00:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Fiamnál már többször előfordult (6 éves). Állítólag akinél rövidebb a járat, annál gyakoribb. Nekünk általában évi 2 alkalommal volt, de most 2 évig semmi. 3 hónappal ezelőtt viszont újra előjött. Először a rendelőbe mentünk, ahol azt mondták semmi baja, utána elmentünk egy maszek orvoshoz, ahol kiderült hogy arcüreggyulladása és középfülgyulladása van. 1,5 hónapig jártunk kezelésre.

Az arcüreggyulladás és a bal füle kb. 1 hét alatt rendbejött, de a jobb fülével kezelésre jártunk naponta. Minden alkalommal levegőt fújtak az orrán keresztül a járatokba, hogy felszakadjon. Ezenkívül itthon lufit, anyósnyelvet kellett naponta többször fújni.

2010. jún. 25. 06:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Ajánlom a gyermekorvos nélkül című könyv erről szóló fejezetét!Az én 2,5 évesemnek a mi dr.-nőnk ahányszor belenézett a fülébe mindig azt mondta,hogy gyulladt.Olyan is volt,hogy csak a bátyja volt beteg azért volt velünk a kicsi,de akarta,hogy neki is megnézzék,és lám,lám "be van gyulladva a füle",nem fájt neki,még az orra sem folyt.Kész röhej.Mindegy,a lényeg az,hogy a könyvben leírtak szerint sokszor az antibiotikum többet árt mint használ.Amikor a gyerekek több napig taknyosak ,2.-3. napon elkezdek KÖVIRÓZSA OLAJAT(gyógyszertárban kapható) csepegtetni a fülükbe,akkor is,ha nem is fáj.A fiamnak felakarták szúrni a fülét,nem engedtem,hazamentünk,azt mondták,hogy akkor majd otthon fog kifakadni,2 napig csepegtettem neki ebből és az OTIPAX (ez is gyógyszertárban kapható,vény nélkül,és van benne fájdalomcsillapító is)nevű cseppből,közvetelenúl a fülét infralámpáztam,és két nap múlva a dr.-nő meg volt döbbenve,mert a fülecske meggyógyúlt.A fülfájás nem olyan veszélyes mint ahogy a gyerekorvosok mondják.
2010. jún. 25. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!