Hány foknál mondjuk, hogy lázas a gyerek 21hónaposan, mert 38,6volt neki?
Figyelt kérdés
2008. nov. 5. 11:10
3/7 anonim válasza:
Nálunk a gyerekorvos,úgy szokta mondani,hogy 38,6-nál kell neki láz csillapított adni addig had küzdjön a szervezete.Én így szoktam és mellette sok folyadék.Jobbulást nektek.
4/7 anonim válasza:
38 felett már lázról beszélünk.Gyermekeknél a lázgörcs veszélye ha fennáll akkor már előbb kell csillapítani.Az én kislányom volt lázgörcsös,így ha már 37,5 a hője,én nem várok tovább,nehogy a mentő vigye,de amúgy ha nincs ilyen gond,38 felett kell elkezdeni csillapítani.
5/7 anonim válasza:
Szia! Én is úgy tudom, hogy 38,5 fölött már láz. Függ attól is, hogy hol méred. Mi popsiban, s az orvos szerint elég, ha 39 felett adom be a lázcsillapítót, hadd küzdjön a szervezete is. Ez azonban lázgörcsre hajlamos gyermekre nem vonatkozik!!!
6/7 anonim válasza:
37-38 Celsius fok között hőemelkedésről, 38-39 között mérsékelt lázról, 39-40,5 között magas lázról, 40,5 felett orvosi szóval hiperpirexiáról beszélünk.Vagyis igen magas láz.
7/7 anonim válasza:
Igy van ahogy irták!
De 38 tól már láz vagyis csillapítani kell!!
De ha lefekvés előtt 37,5 levonva popsiban akkor én már adok rá 5 ml Nurofent!!
16 és fél hós a kisfiam!!
Pont most vagyunk betegek de más tünet nincs!!
Remélem a fogzás mert nagyon fehéredik a hátsó fogainál!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!