Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sorolnatok a kedvenc Disney...

Sorolnatok a kedvenc Disney meseiteket (3-4 eves gyereknek) legkevesbe felelmetessel kezdve a sort?

Figyelt kérdés
Régiek-újak, minden johet. Gyerekbarat legyen:)..
2018. okt. 20. 07:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

Macskarisztokratakban nincs termeszetfeletti vagy valoban gonosz kinezetu "fogonosz", csak az inas, aki nem ijeszto.

A klasszikus Micimackoban at szoktam tekerni az "apacukás" felelmetes reszt, a tobbit szereti.

A Hamupipokeben csak a mostoha gonosz de ő kibirhato, nem olyan felelmetes mint pl a Hofeherkeben.

Igazabol latta a 101 kiskutyat es nem ijedt meg egyaltalan a Szornyellatol se, csodalkoztam is.

2018. okt. 20. 10:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Toy Story-t szeretjük. Illetve nálunk még nagyon megy a Bébi úr. Nem Disney, de jó kis mese. Ugyanúgy tetszett nekünk az Agymanók is. Az Aranyhaj is nagyon jó.

[link]

Itt egy lista sok Disney animációs és élőszereplős filmekről. Hátha rábukkansz benne valami jóra. :)

2018. okt. 20. 13:13
 13/15 anonim válasza:
100%

Én inkább azokat sorolnám fel első sorban, amik valamilyen szinten kicsit ijesztőek lehetnek/nem ajánlom kicsiknek:

Hófehérke - nekem gerekkoromban a Gonosz királnyő banyaként és az a jelenet, amikor meghalt, eléggé nagy trauma volt.

A Notre Dame- i toronyőr - zseniális mese, imádom, de nem gyerekbarát, egyrészt nagyon sötét, másrészt az egész sztori nem kisgyerekeknek való, illetve hallottam már többször is, hogy akadtak, akik féltek gyerekként Frollótól.

Bambi - ez csak azért, mert megrázó, amúgy aranyos. Én valamiért sosem szerettem annyira, gyerekként talán azért is, mert meghalt az anyukája... Nem, nem ajánlanám tiszta szívvel, megrázó lehet.

Tarzan - oké, ezzel kicsit vegyesek az érzelmeim, mert alapból azt mondanám, hogy mehet, de azért Clayton halála sem egy cukormáz...

A hercegnő és a béka - ugyanaz, mint a Tarzan; a sztori még mehetne is, de Dr.Facilier részei és az árnyak kellően ijesztőek ahhoz, hogy szerintem megrázzanak egy kicsi gyereket.

Atlantisz: Az elveszett birodalom - nem kisebb gyerekeknek való alapvetően sem a sztori, sem a látvány, se semmi, semmképpen nem ajánlom még. (Pedig jó kis mese, csak nem ennek a korosztálynak.)

Alice Csodaországban - eleve megosztó, én pl.szeretem a maga elborult világát, ennél mondjuk tényleg azt mondom, hogy gyerekfüggő, én gyerekként sem vetettem meg (oké, nem volt akkora kedvencem, mint akkoriban pl.a Hamupipőke), de biztos van, akinek a Vigyorgó macska ijesztő sbt.

A fekete üst - azon túl, hogy a Disney legnagyobb bukása, semmiképpen sem ajánlom, sötét és sokan panaszkodnak a horrorisztikus jelenetek miatt- joggal.

Amiket én nyugodt szívvel ajánlok (de hangsúlyozom, hogy minden gyerekfüggő, van, akinek a fentiek is teljesen okésak, van, akinek ezek a lentiek sem feltétlenül azok):

Pinokkió - oké, én a bábos jeleneten mindig kiakadtam, de szerintem ez aranyos és abszolút gyerekbarát.

Dumbo - kövezzenek meg, nekem mai fejjel ez már unalmas (legalábbis a többihez képest), de a húgom viszont imádja mai napig, és gyerekként is nagyon szerette.

Hamupipőke - gyerekkori kedvencem, igaz, akkor a szép ruha miatt szerettem különösen. De szerintem semmi ijesztő nincs benne.

Pán Péter - abszolút number one olyan Disney- kedvencem, amiben még maga Walt keze is benne volt, a főgonoszunk, Hook kapitány is inkább vicces, mint ijesztő, szerintem gyerek szemmel is.

Susi és Tekergő - régen láttam már, bevallom, de gyerekként imádtam, aranyos mese, ha az emlékeim nem csalnak, semmi ijesztő nem volt benne.

A dzsungel könyve - aranyos, szép mese (az utolsó, ami maga Walt munkája volt), és nem ijesztő :-)

Macskarisztokraták - ezt még régebben láttam, de ugyancsak nem emlékszem semmi félelmetesre, gyerekként imádtam.

Robin Hood - fú, nagyon régen láttam, de emlékeim szerint nem ijesztő, gyerekként többször is megnéztem.

Micimackó kalandjai + Micimackó (utóbbi 2010- es Disney- folytatás) - aranyos, klasszikus, nekem nem annyira volt soha a kedvencem, a húgomnak viszont igen, de cuki, szerethető, gyerekbarát.

Aladdin - mostanság eléggé imádom, szerintem nem ijesztő (a beszélő barlang belefér, Jafar meg nem ijesztő, haláli figura, én nagyon szeretem - ez lehet, hogy kicsit fura, de mindegy), ráadásul szerintem kötelező darab.

Pocahontas - szép darab, de lehet, hogy a tanulsága és a lényege annyira gyerekfejjel nem érthető, minden esetre szerintem belefér.

Herkules - na, jó, oké, átgolndolva az a rész, amikor a folyamatosan több fejet növesztő szörnnyel harcol Herkules, az egy kicsi creepy, meg maga az Alvilág is kicsit az, meg aztán a humora sem értékelhető még... Oké, annyira mégsem biztos, hogy gyerekbarát.

Eszeveszett birodalom - egyedül az az egy kifogásom van ellene, hogy a humora nem értelmezhető gyerekként, de felnőtteknek élvezhető, és nem ijesztő, szóval a gyereknek is elmegy.

A kincses bolygó - főleg fiúknak, Scroop egy picit creepy, de szerintem még belefér kategória... Bár valamilyen szinten ezt én is inkább gyerekfüggőnek mondanám.

Mackótestvér - abszolút és 100%- osan! Aranyos, tanulságos, és ijesztő jelenetek sincsenek benne.

Aranyhaj és a nagy gubanc - nem ijesztő, gyerkbarát, aranyos, én imádom.

Rontó Ralph - ennek annyira számomra nincs is "Disney- feelingje", de ettől függetlenül nem ijesztő, és gyerkbarát (a Sugar Rush pedig kislánykonak kifejezetten tetszhet, olyan édes... Na, jó, ez aztán óriási szóvicc volt).

Jégvarázs - ugyan nekem nem a kedvencem, jó mese (nem annyira, mint amekkora a hype- ja, de kifejezetten jó), de gyerkbarát, aranyos, jó a zenéje és szerethető. Plusz ha kislány, és megszereti, rengeteg merch terméke lehet, nagyon sok a jégvarázso cucc még így 5 évvel a megjelenés után is.

Vaiana - bevallom, ezt a héten láttam életemben először, de engem megvett + nem ijesztő, gyerekbarát, szerethető.

Illetve akadnak, amiknél vannak ilyen-olyan kifogásaim, de alapvetően szerintem mehetnek:

Az oroszlánkirály - Mufasa halála megrázó, illetve a Készülj hát - betét is talán kicsit ijesztő lehet, de gyereke válogatja, én gyerekkorom óta imádom.

Szépség és a szörnyeteg - kicsit sötét, gótikus a hangulat, ettől van egyfajta "ijesztőbb" beütése, de alapvetően szerintem mehet gyerekeknek, csak lehet, hogy akad, akinek sok.

Csipkerózsika - mivel sosem volt a kedvencem, régen láttam, de Demóna és a maga létezése kicist ijesztő lehet.

101 kiskutya - ugyanez a helyzet Szörnyellával, van azért benne valami ijesztő...

A kis hableány - Ursula is egy picit creepy, amikor hatalmasra nő, meg hát maga a Szegény mélabús lélek c.track is kicsit ijesztő (azt tudom, hogy attól a jelenettől egy kicsit én is paráztam gyerekként)

Mulan - csakis azért, mert Shan Yu meg úgy az egész hun hadsereg egy kissé... IJESZTŐ. Rájuk még ma is azt mondom, hogy azok. Ennek ellenére ez a kedvenc Disney- mesém, vicces, tanulságos, szórakoztató, megunhatatlan, imádom. De a főgonosz és a hadsereg valóban nem kispályások.

Zootropolis - nem is feltétlenül a saját tapasztalatomból raktam ide, mert én azt mondtam volna, hogy oké, de találkoztam olyan véleménnyel, hogy a vége felé kicsit parás volt a gyerekeknek (gondolom itt arra gondolnak, amikor Nick eljátszotta, hogy megvadult + amikor meg akarták szerezni a biztonyítkot - vagy nem?. Ennek ellenére szerintem ez is gyerekfüggő.

Ezek az utóbbiak voltak, amik szerintem a leginkább gyerektől függőek. Bár az összes gyerekfüggő. Én személy szerint mindet néztem/láttam gyerekként (ami már megjelent akkor, persze), és írtam, melyikekkel voltak félelmeim, de egyébként azokat is láttam többször is.

Pixar terén még a Toy Storyról teszek egy ajánlást, mondjuk nem kifejezetten az első részre, az egy picit unalmas + Sid játékaitól én anno féltem. De a második rész mindenképpen mehet. (A hármas már előbb lehet ijesztő Macóval, de szerintem belefér.) Amit meg a Pixarok közül lehető legkönnyebb szívvel ajánlok, az a Coco, mert azon túl, hogy nem ijesztő, gyönyörű, tanulságos és mély, de könnyed, szórakoztató köntösbe csomagolva. Imádom!

Nos, remélem, tudtam segíteni, de persze muszáj hangsúlyoznom: ez mind gyerekfüggő, gyerekenként változik, milyen a félelmküszöbük.

2018. okt. 20. 14:23
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az Aladdin jut eszembe. Alig találtam szépen illusztrált mesekönyvet hozzá, de mi is még a rövidebbeknél tartunk, Sam a tűzolto és társai.

Több oldalas mesének még semmi értelme, szerintem nézve sem a gyermekemnél.

A szörny Rt mondanivaloja is csak nekem jött át eddig

2018. okt. 20. 14:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!
2018. okt. 20. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!