Nem akar fogat mosni a két évesem. Milyen trükkök váltak be erre nektek?
Eleinte működött az, hogy előbb én megmosom neki, majd kézbe veszi és ő magának, vagy épp fordítva. Szépen nyitotta a száját, semmi gond nem volt.
Az utóbbi időben viszont zárja a száját, ordít, ellenkezik, hiába próbálkozom különböző helyszínekkel, trükkökkel, játékkal, egyszerűen egy nagy harc ez..
Pár napja csak elől mosta meg magának, ez tarthatatlan. Ha lefogom és megmosom neki, egész életében gyűlölni fogja a fogmosást, ennek nem látom értelmét... :(
Tudtok javasolni valamit?
Mi mondtuk, hogy anya vagy apa megmossa, ha máshogy nem megy, lefogunk. Ezt néha megèrtette és elfogadta, néha nem.
Egy időben nézte közben a kicsi gesztenye klub fogmosó dalt.
Amikor már az se használt, riogattuk. Tudom tudom, sz@ranya. Mondtuk, h felhivjuk a fogorvos nénit, kihívjuk, és akkor ő mossa meg neked, de ő tényleg megmossa! Úgy csinàltunk, mint aki tárcsáz és hívja. Akkor beijedt és hagyta :)
Aztàn mikor az se vált be, próbáltunk sokat trükközni, mostuk együtt, de az se használt. Vègül az egyik plüssnek hagyta megmosni :)
Aztán most kijött az utolsó zápfoga, mondtam, hogy jaj de örülünk neki, de alaposan meg kell mosni, hogy ne romoljon el. Erre is hagyta. :)
De azért nekiveselkedni minden nap egy küzdelem...
Én lefogom és megmosom a 3 évesnek is. Nem félek, hogy megutálja. Inkább utálja, de maradjon foga addig, amíg feléri ésszel.
Egyébként még nem utálta meg, mivel reggel önként mossa saját magának (nem alaposan), csak este megy a cirkusz az alapos fogmosásért.
Nalunk az elektromos fogkefe hozta az attorest! Azota imad fogat mosni.
Persze eloszor en mosom meg neki, majd at adom, hogy o is gyakorolhasson.
Idozitos a fogkefe, tehat 2 percig csinalni kell!🙂
bocsi az offért kérdező
utolsó milyen elektromosat vettél 2 évesnek? ez engem is érdekelne,mert ezen gondolkozom napok óta.
Különben Kérdező, enyém van,hogy hagyja van,hogy nem.Lefogjuk.A foga fontos.
Köszönöm mindenkinek. Minden válaszból megerősödött bennem a tény, hogy igen, a foga a fontos.
A fogkrémet imádja, inkább leeszi és kér újat.. Az elektromos fogkefén én is gondolkodtam, de már a hajnyíró hangját is utálja.. :/
Oral b-t vettem. Hercegnoset🤣
Eleinte o is utalta a fogmosast. Kb masfel eves lehetett amikor megvetten. Imadja a mai napig. Alapos es nem utolso sorban gyors!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!