Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lökdösi a többi gyereket...

Miért lökdösi a többi gyereket a fiam?

Figyelt kérdés

Meg főleg, mit lehet ez ellen tenni?

A bölcsiben csinálja ezt mindig, de nem tudok rájönni, hogy miért. Az egyik percben még szépen játszik, a másik percben meg oda megy ahhoz, aki a közelében van, és fellöki, aztán mintha mi sem történt volna, játszik tovább. Nem haragból csinálja, csak akkor meg tényleg fogalmam sincs, hogy miért. Amúgy nagyon szeret a bölcsiben lenni, szereti a többi gyereket, sokszor oda megy hozzájuk és megsimogatja őket, meg hasonlók. Mondtam a dadus néniknek, hogy ha lökdös, akkor mindig kapjon is érte büntetést, de úgy látszik, nem használ. Otthon szokta is mondani, hogy nem szabad lökdösni, mert le kell ülni a sarokba. Szóval tisztában van vele, hogy nem lehet, meg annak is, hogy mi a következménye, de mégis csinálja. Nem érte az egészet. A többi gyerek szereti őt, a dadus nénik is imádják, odafigyelnek rá a bölcsiben, meg itthon is maximális figyelmet kap, hiszen egyetlen gyerek, sőt, egyetlen unoka és egyetlen dédunoka. Mert ugye azt szokták mondani, hogy az ilyet figyelemfelkeltésből csinálják, de ennek nem látom értelmét. Ha jót csinál, mindig nagyon meg szoktam dicsérni, nem lenne szüksége a rosszalkodásra ahhoz, hogy figyeljenek rá.

2010. jún. 24. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kíváncsi a többi gyerek és felnőtt reakcióira. Nem bántásból vagy rosszindulatból csinálhatja, inkább puszta kíváncsiságból. Kíváncsi az erejére, ügyességére és arra, hogy vajon mit kapok, ha ezt tesztem, mit fog csinálni xy és az a kisfiú.
2010. jún. 24. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom miért csinálja. Az én kisebbik fiam is ilyen. Szeretetből odamegy és fellökik a másikat a bölcsiben GONDOZÓ NÉNIK (mert ez a nevük nem dadusok) szépen leszoktatták róla. Most csak ismerős gyerekkel van néha. Olyankor rászólok. Meg néha a nagyobbakkal "kötözködik" ilyen mód, védi a bátyját:)

Neked is minden alkalommal újra és újra el kell magyarázni,hogy nem szabad, mert kisebb a másik rosszul esik neki fáj stb.

2010. jún. 24. 08:55
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha látod, hogy fellök valakit, menj oda és lökd fel őt. Nem kell nagyon, csak hogy érezze, ez nagyon nem jó dolog. Aztán ülj le mellé és mondd el, hogy a másik is ezt érzi, amikor ő löki fel. Ugye nem jó dolog? Majd öleld meg és mondd neki, hogy ez pedig ugye milyen jó érzés? És menjen és ölelje meg, akit fellökött. Kérjen bocsánatot. Ez hatásos lehet! Át kell élnie amit tesz, mert nem tudja, milyen rossz a másiknak, csak ha vele is megtörténik. Semmi durva dolog, remélem, tudod, mire gondoltam! L27
2010. jún. 24. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze és ha megüti a másikat valamiért jól pofozd fel,hogy tudja fájt a másiknak...
2010. jún. 24. 12:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocs, offolok!

És már miért ne lehetne DADUSnak hívni a gondozó nénit?

Az sértés, vagy megalázó? Szerintem nem.

2010. jún. 25. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert a dadus az oviban dolgozik. De kinek hogy esik
2010. jún. 25. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!