Nektek mi a vélemenyetek arról, ha a szülő a gyerek kedvenc játékat az orra előtt adja oda a másik gyereknek, akinek megtetszett?
Most ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy nem teljsen vadidegen a gyerek, hanem rokon aki pl. vendégsegbe jött, együtt játszottak és ott tetszett meg neki a játek. A sajat gyerek reakciója vagy keserves ordítas vagy annyi ledöbbent, hogy csak akkor jutott eszébe sírni, miután a vendegek elmentek. Szülők szerint ez arra jó, hogy ne legyen irigy.
De miert pont a kedvencet kell? En tuti nem adtam volna oda, legalább is így. A masik kicsinek meg felajánlottam volna valami mást. Ő is ordított, hogy neki az játeķ kell, erre adták oda a vendeglátó szülők. De a vendég gyerek szüleinek is kapcsolni kellett volna, hogy rászólni, hogy az nem tied, max. mondani neki h valamilyen ünnepre majd kap ő is.
Mi a fenere jó ez?
Nem is értem. Nálunk nem szokás a családon belül sem egymástól elhozni játékokat, dolgokat.
max a mamától lehet játékot elhozni "kölcsön", de legközelebb vissza kell vinni.
Lehet, hogy a szülő nem is gondolta, hogy az a játék annyira fontos a gyereknek. Nálunk is van tömegével olyan, ami csak azért kedvenc, mert a másiknak is éppen az kell, de amúgy évente 2x5 percet van a gyerek kezében.
Na, az ilyeneket én is szórnám boldog-boldogtalannak ki a hézból :D
"A saját játéka marad attól még, hogy más is játszik vele."
lehet, hogy én értettem félre a kérdést, de úgy értelmeztem, hogy a másik kisgyerek hazavitte a játékot :o
Azzal egyet értek, hogy közös játéknál oda kell adni a másiknak is. Amit meg félt a gyerek, nem akar másnál látni, azt el kell tenni és nem játszani vele addig, amíg van ott más is.
Ha csak odaadják neki, hogy játsszon vele, az teljesen normális.
Ha odaajándékozták, azt nem értem, minek tették. Kíváncsi lennék, ha az ő kedvenc valamijüket odaadnák másnak. Ők sem értékelnék :D De a vendég gyerek szülei is hülyék voltak, hogy elfogadták és nem állították le a gyerekük hisztijét.
Az sem mindegy mennyi idősek a gyerekek.
Én azt tanítom vigyázzon a játékaira, nem kell minden idegennel osztozkodni a játszótéren, ha nem akar. Barátnak, rokonnak viszont illik odaadni, ha szépen kéri és egyébként sem játszott vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!