Mi lehet az oka annak, hogy nem tölt fel a családi kirándulás?
Úgy érzem nagyon a malomban vagyok, munka után mindennap a gyerekekkel foglalkozom, hétvégén rájuk mosok, főzök, takarítok, soha nincs már energiám énprogramra, szinte csak hajmosásig, kozmetikusig, ruhavásárlásig terjed az énidőm, barátnőmet már nem tudom soha betáblázni a fáradtságtól, vagy a malom okozta kedvetlenségtől.
Erre férjem előállt azzal, hogy vegyek ki szabit, menjünk állatkertbe, kirándulni, úszni, stb.
Mondjak konkrét tervet, rámbizza a szervezést.
Elkezdtem volna gondolkodni, a neten molyolni programok után és rájöttem, nincs egy olyan pillanatom sem hogy ehhez én nyugodtan le tudjak ülni.Melóban nem tudok ezen agyalni, melo után gyerekek összeszedése, cűgölése, itthon pörgés, vacsoráztatás, fürdetés, hogy időben aludjanak, férj "ellátása", hétvégeken háztartás, gyerekzsivaly, depi.
Mindig azt mondtam, majd holnap kész lesz a terv. És ebből mindig majd holnap lett.
A férjem kibukott, hogy szerinte nem is vagyok leterhelve mert szerinte mig hétvégén alszanak napközben, addig én pihenek (en inkább ugy fogalmaznék lerogyok es és kirohannék a világbol), szoval azokat az üresjáratokat hozza fel amikor látszolag semmit nem csinálok, szerinte ez nekem pihenés.
Magyarán már a szervezési fázisbol is vita van, ami szintén csak leszivja az energiám.
Tényleg, mintha energiavámpirok közt élnék
De elkezdtem képzelődni, tervezni. Tudom hogy minden percben gyereket kell majd fegyelmezni( nem rohanunk az autoutra, nem mászunk a kukába)ahogy ovodába menet jövet is és ahogy a legutobbi hajokiránduláson is, elterelgetni a nyitott ablaktol, beszélgetni a hajoskapitánnyal, gyerekeknek hajos sapkát adni, gyerekeket szórakoztatni, terelgetni
Mig mások olyan örömmel mesélnek a családi programokrol, én hogyhogy csak kimerülök tőle?
A férjem már lassan azzal jön, hogy szerinte én csak feküdnék egész nap, egy nulla vagyok. Ha le merek ülni, már epésen megjegyzi hogy ez vagyok ez kell nekem
Azért, mert a családodo cselédje vagy, a közös gyerkeeitek teljes ellátása is a te dolgod nálatok, plusz a férjed cselédje is vagy. Ő pedig kirándulás címén adott neked egy újabb feladatot: még te szervezd az ő ötletét is.
Az utolsó bekezdése pedig annyira alja suttyó, hogy minősíteni nem tudom.
Nos, leadod a gyerekeket egy éjszakára, és leülsz a férjeddel:
-elfeleziktek (!!!!) a közös teendőket, melyeket mindne héten megbeszéltek, ki mit csinál meg
-elfelezitek a közös gyerekeitek teendőit
-amennyiben a férjed nem a te vaginádon át érkezett a világra, nem kell "ellátnod". Kivéve, természetesen, ha mozgáskorlátozott és elmebeli képességei miatt gyámság alá van rendelve
-megbeszélitek, hogy a családjában eddig a lusta disznóba oltott büdösbunkó szerepét játszotta, ennek vége vagy a családnak IS vége
Ennyi.
Bocs a nyers stílusért, de a dolgonak ez a veleje. A többi süket duma.
A 2es mindent leírt.Vastaps neki.
Csak hogy ne érezd magad egyedül,én is ismerem az érzèst,pedig az èn párom 100%ig mellettem van ès KÖZÖSEN teszünk mindent.
itthon pörgés, vacsoráztatás, fürdetés, hogy időben aludjanak, férj "ellátása",
Itt cseszted el mar bocs. Ferj ellatasa ?
Fogyatekos? Beteg? Mozgasserult ?
Tipikusan martirkodsz. Minek ?
Egy allatkerten meg mit kell szervezgetni ?
Mondod a kedves ferjednek, hogy mig te letusolsz es hajatmosol, o keszitsen szendvicset es keszitse ossze a gyerekeket, az autoban varod oket, es utana indultok az allatkertbe.
Hidd el, feltudja oltoztetni a gyereket ( ha forditva van a nadrag sz***d le ) , sot szendvicset is tud csinalni, olyat amilyet, csak ne kritizald!
Írnál kicsit arról, hogy a férj mit csinál otthon? Csinál-e bármit?
Szerintem szedd össze a barátnőd és menjetek el egy wellness hétvégére. A férjednek meg add utasításba, hogy épp olyan rendben szeretnéd viszont látni a lakást és a gyerekeket ahogy ott hagytad, ha szerinte ilyen egyszerű dolgod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!