A 2 éves kisfiam megharapott. Úgy csináltam mintha fájna, ő meg elkezdett visítani, sírt és ütögetett (gondolom, hogy hadjam abba a jajbékolást). Igaz, hogy akaratos, de vidám, életrevaló kisfiú. Sokszor megpuszil, szereti a felnőtteket és gyerekeket is. Arra gondoltam, hogy megillyedt, hogy nekem fáj vagy szerintetek nem alakult ki még az empátia?
2 évesen nem tudja beleképzelni magát más bőrébe, hogy ő mit gondolhat, ez kisiskolás korra érik meg. Túl sokat vársz el tőle. Azt mondhatod, hogy fájt, és mondhatod, hogy NEM szabad, határozottan. De nem azért nem fogja csinálni, mert ezzel téged bánt.
2018. okt. 3. 16:24
3/8 anonim válasza:
“Megillyedt” 😃
Remélem nem te fogsz vele nyelvtanozni.
Nem hinném, hogy érti, ha jajveszékelsz, inkább mondd el neki szavakkal, hogy ezt nem szabad, mert fáj, ha sokszor hallja, előbb-utóbb, ahogy idősödik, tudni fogja már miről beszélsz. Ha csak visítozol meg eljátszod, hogy sírsz, összezavarod. Főleg, ha -mint írtam már- egyre jobbal felfogja mi történik körülötte és rájön, hogy színészkedsz. Még viccesnek is fogja gondolni, ahogy anya visít, mint a fábaszorult..
2018. okt. 3. 16:43
4/8 anonim válasza:
Ahelyett, hogy hülyeségeken töröd a fejed, tanulj meg helyesen magyarul:
hadjam - helyesen hagyjam
jajbékolás - helyesen jajgatás
megillyedt - helyesen megijedt
2018. okt. 3. 16:46
5/8 anonim válasza:
Hát nem tudom.. Az én kisfiam kb 1 évesen csinálta ezt. Most 26 hónapos, és ha látja hogy fáj valami, akkor jön és megpuszil meg megsimogat. Van, hogy megharap (nagyon ritkán) vagy néha eldob valamit és az pl pont rajtam landol, és mondom neki hogy jaj ez fájt. És akkor jön és "bocsánatot kér", megpuszil.
2018. okt. 3. 17:07
6/8 anonim válasza:
Az enyém pl nem harap meg nem üt vág, mert ahelyett, hogy jajveszékeltem volna, elmondtam neki, hogy ez ronda dolog, ne csinálja, és felfogta. Nem azt mondom, hogy sose fordult elő, néha még egyszer-egyszer előfordult, hogy megcsapott, mikor “igazságtalanság” érte, de elmagyaráztam neki, hogy mégha mérges, akkor sem az a módja a levezetésnek, hogy megcsapok valakit. A gyerek max hülyének néz, ha elkezdesz vinnyogni. Nem csoda, hogy tovább ütött, teljesen összezavarod. Olvass könyveket a gyereknevelésről, s talán a nyelvtanod is fejlődik valamennyit.
2018. okt. 3. 18:13
7/8 anonim válasza:
Jujj csak ne tanitsd majd neki a helyesirast, konyorgom!!
2018. okt. 3. 18:24
8/8 anonim válasza:
Én mindig azt mondom ne bánts anya sírni fog, ő meg igen igen, aztán sírást imitálok,röhög,aztán megpuszilgat ha kiszórakozta magát :D
Így is felfogja, nem várom tőle hogy átérezze az érzelmeim, nem 12 éves, csak 2.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!