2 év körüli gyereked mennyi mesét néz egy nap? És miket?
Nagytesó 11 éves amikor itthon van megy a tévé csak disney, nickelodeon, carton network és youtubeon kedvenc videósai.
A kicsi 2.5 éves napi 1 óra amit tévézik de akkor is hallgatja közben játszik.
Hozzánk nincs bekötve kábeltévé, nem elvből meg szuperanyaságból, hanem mert lemondtuk régen, mert sosem néztük. Aztán így maradt a dolog.
Így kimaradt a napi rutinunkból, és ahogy megszületteka gyerekek, nem gondoltuk, hogy msképpen kellene élni. 2 éves kor körül így nem nézte naponta tévét, mert ne volt benne semmi :)
Filmeket szotunk nézni vagy moziba megyünk, de sokkal idősebbeel, két évessel soha.
Reggel néz 20 percet,+ ha megyünk valahova amíg megfésülöm,megcsinálom a haját addig nézheti.Máshogy nem tudom,nem marad egy helyben. :D
Mancs őrjáratot szereti nagyon,Andersen a mesemondó,Kockásfülű nyúl.Meg youtube-on vannak gyerekeknek való csatornák,amiken dalok vannak,azokat is szereti.
Még sosem mértem,fogalmam sincs.Van,hogy leragad előtte fél órára kb,máskor nem érdekli.Este a nagyobb tesóval együtt összekuporodnak,fürdés előtt nézik a Jimjam-et.Ahogy észre vettem,inkább a zenés,éneklős dolgok kötik le.
2,5 éves
Örüljetek ha érdeklik a tv-ben a mesék :)
Enyémet 2 évesen nem kötötték le a mesék a tv-ben. Én örültem, nem lesz tv-függő. Közben voltak egyéb problémák (nem beszélt, nem mutogatott, nem értette amit mondunk). Neurológus első kérdése... néz meséket a tv-ben? Kiderült azért nem nézi őket mert nem érti így nem kötötte le. Ma már majdnem 4 évesen szereti a Timmy-t, meg az egyszerűbb rövidebb meséket, azokat már végigszokta nézni :) Persze kiderült közben, hogy autista a gyerek. Szóval jó az ha látod hogy 1-2 mesét már megért és élvez, de persze az sem jó ha órákig előtte ül :)
6 éves a nagyobb igy a 2,5 éves is nézi .
A kicsi kedvence a Katicabogár és fekete macska, szaffi, szaffival kezdte amugy és végig nézte egyböl,tátott szájjal az kb 1 ora.
Nem mindennap néznak tv-t van,hogy közben játszanak.
De ha néznek is mesét minden este olvasunk mesét,lefekvéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!