Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom 25 hónapos, de még nem...

Lányom 25 hónapos, de még nem érdekli a bili. Nem baj, ha még várunk vele, vagy egyáltalán ő fog szólni, ha pisilni kell?

Figyelt kérdés
Még nem nagyon beszél. Azt mondta a doki, hogy ne erőltessük. Meddig várjunk?
2010. jún. 22. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:

25 hónapos volt a fiam, amikor először ráült a bilire. Aztán amikor kedve volt, ráült. Soha nem erőltettük, aztán egyik reggel levette a pelust, hogy neki nem kell, anélkül megy bölcsibe.

Bár tudom, neked könnyebb lenne, ha már nem kellene pelenkázni, de ha még nem akar, nem érett meg a szobatisztaságra, hagyd pelenkába.

2010. jún. 22. 14:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyugodtan várhatsz.

Az én lányom már közeledett a 3 évhez, egészen pontosan 32 hónapos volt, amikor szobatiszta lett. Persze előtte is már jóideje elöl volt a bili, rá is ült, próbálkozott, de nem sok sikerrel. én meg egyáltalán nem erőltettem. Aztán egy napon szólt, hogy pisilni szeretne a bilibe, sikerült is neki, és onnantól kezdve csak a bilibe végezte a kis- és nagydolgát is. Ennek már 1 éve lesz, baleset összesen talán 2-3 fordult elő azóta, délutáni (pelusmentes) alváskor.

2010. jún. 22. 14:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Magyarázd el neki mire való a bili, vidd magaddal ha mész a wc-re és ha kedve van próbálkozhat ő is. Ennyi elég neki, ha érett a szobatisztaságra és tudja mire való a bili meg a wc, akkor majd jelzi, hogy ő is akarja. Ha meg nincs itt az ideje, akkor hiába is erőltetnéd. A lényeg hogy tudatosítsd benne, hogy mire jó a bili, és ha belepisil vagy csak ráül nagyon dicsérd meg.
2010. jún. 23. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!