Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen a 22 hónapos...

Miért ilyen a 22 hónapos fiam? Szinte csak az érdekli, amit mi csinálunk.

Figyelt kérdés

Kisfiamat szinte semmilyen korának megfelelő játék nem érdekli, nem köti le hosszabb időre csak azok a tevékenységek, amiket mi csinálunk és az ajtónyitogatás, de azt kitartóan, hónapok óta gyakorolja.

Mi tevékenységünkben segédkezik illetve önállóan szeretné csinálni (ágyazás, takarítás, fűnyírás stb.)

Még nem mond szavakat, de mindent megért és megérteti magát. Egészséges, kiegyensúlyozott, stabil napirendje van, fizikálisan koránál fejlettebb, erős, masszív gyerek.

Többször megyünk baba klubba, tornára, gyerekközösségbe (nem bölcsis és testvére sincs), de ott is legtöbbször csak az ajtónyitogatásnál köt ki. Otthon is próbálok a Deákné "Anya taníts engem" c. könyvből ötleteket meríteni.

Próbáltuk a motorozást, hintalovazást, de legtöbbször rá sem engedi magát ültetni. Mi meg nem erőltetünk semmit.

Van valakinek hasonló tapasztalata vagy ötlete?

2011. szept. 4. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Ő ilyen. Most. Majd változik!

Az enyém jópár hónapig "kerülte" homokozót, már elbúsultam, hogy olyan jól eljátszanak ott a többiek, ő miért nem?; egy aztán nap hirtelen odavette az irányt és ki se lehetett onnan húzni :) Mostmár természetesen vinni kell a homokozókészletét is, ha megyünk:) Majd látja, figyelgeti a többieket,- vidd csak közösségbe, hidd el fog változni!

2011. szept. 4. 20:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is kb ennyi idősen volt egy ilyen időszak (azóta is átmenetileg vissza-visszatér) és nagyon elkeserítő volt először. Minden héten leporolgattam a szuper játékokat, de ő nem játszott vele, csak főzött, mosott, teregetett, takarított otthon :)
2011. szept. 4. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:
De ő ezzel rengeteget tanul,h veled tereget,mostok,stb!!!!Neki az az érdekes,esetleg próbáld meg,h szimplán leülsz rajzolni pl.,vagy építőzni,nem is hívod,talán majd csatlakozik így egy idő után ezek is érdekes lesznek.Számára az az izgi,amit anya csinál.
2011. szept. 4. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:

ezzel semmi baj nincs, de miután végeztetek a feladatokkal nem játszotok együtt? olyan példákat írtál ami nem közös játék, gondolok arra, hogy toronyépítés fa kockákból, legóból ház építése vagy éppen lebontása, gyurmázás, rajzolás, fa vonat üsszerakása-szétszedése, vödörből pohárral kisvödörbe víz merése, homokvár építése, stb.

mi ezeket szoktuk játszani miután megfőztünk és kitakarítottunk, persze sokszor otthagy de 10-15 percig elvan ezekkel velem :)

2011. szept. 4. 22:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Persze próbáltam már az asztalánál a gyurmázást, zsírkrétával rajzolást, de legtöbbször csak leszórja ezeket és jókat kacag, hogy anya szedegetheti fel.

Építünk együtt vonatot, tornyot -rövid ideig ez megy, mindenesetre ha sikerül nagyon megdicsérem és az tetszik neki.

Próbáltam vele homokozni úgy is hogy több gyerek is volt a homokozóban, de sírva követelte, hogy vigyem ki onnan.

Azt megfigyeltem, hogy idősebb gyerekek és felnőttek társaságát jobban élvezi, mint a hasonló korúakét.

2011. szept. 5. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!