Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 èves kisfiú nem beszèl...

2,5 èves kisfiú nem beszèl mèg? Hova èrdemes fordulni? Vagy ráèr mèg?

Figyelt kérdés
2,5 èves kisfiú egyáltalán nem beszèl. 2 szó mama ès nem.utasításokat megèrti. Vèdőnő szerint 3 èves korig ráèr, de már kezd zavarni. Mozgása tökèletes, mondókázunk, mesèlünk neki, tv t is nèz. Hova èrdemes fordulni??
2018. szept. 5. 10:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nincs vele gond. Az én fiam se mondott semmit kb 2 éves koráig. Most majdnem 25 hónapos, azalatt az 1 hónap alatt rengeteget fejlődött a beszéde. Most már kb 30 szót mond. És persze mindent megért. Nagyon gyorsan be fog indulni csak időt kell hagyni neki. Mi amúgy nem mondókázunk, de tv-t néz és könyveket olvasunk sokat.
2018. szept. 5. 11:51
 12/12 anonim ***** válasza:
93%
Én elvinném megnézetni legalább a hallását. Szerintem érdemes foglalkozni vele, az új ajánlások szerint 2 éves kor után ha nem beszél a gyerek érdemes szakemberhez fordulni, mert ha gond van rengeteg múlik azon, mikor kezdik a fejlesztést. Az én fiam is ennyi idős, most kezdett utánunk mondani mindent, de még most is le van maradva a kortársaihoz képest, és iszonyúan szégyellős is emiatt előttük, amit tud se mondja ha gyerektársaságban van. Ha segíthet az ember akkor minek várni, én elvittem magánban logopédushoz, aki tovább irányított egy tsmt terapeutához. 10.000 Ft-ért betanította a tornát, amit itthon csinálunk és egy hónap alatt beindult neki. Ennyit szerintem megér, ez a gyerek érdeke, jobb mint figyelgetni meg aggódni, meg várni milyen viselkedési zavara lesz attól, hogy nem tudja kifejezni magát mások előtt.
2018. szept. 5. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!