Leszidjatok a gyereket ilyen esetben, ha nem eszik? Vagy mit csinaltok?
Válogat, nem kell túlkomplikálnod. Mi születése óta küzdünk mindenféle evésproblémával, úgyhogy talán bátran mondhatom, hogy sikerült tapasztalatot szereznem. :) Rengetegszer gondoltam én is úgy, hogy teljesen mindegy, csak egyen, bármit. (Jó, nem csokira gondolok.)
Valószínűleg éhesnek éhes, az enyém is az volt, sokszor már a gyomra korgását is hallottam, csak valamiért nem kívánja azt sem, ami addig a kedvence volt. Például mindenféle gyümölcsöt tömött két pofára egy időben, aztán egyik napról a másikra örültem, ha kétnaponta 5 falatot bele tudtam tömni valamiből, hogy rost is jusson a szervezetébe.
A legrosszabb amit tehetsz amit most csinálsz, hogy napokig nem eszik megfelelő mennyiségű ételt a gyerek. Ha reggelire-ebédre-vacsorára pogácsát kér, adjál neki pogácsát. Ha másnap is azt kér, másnap is azt adjál neki. Majd megunja, aztán egy hétig lekváros kenyeret kér. Utána két hétig meg sajtos tésztát. :-D Szidni felesleges, nem azért csinálja, hogy téged bosszantson.
Arról nem is beszélve, hogy ha keveset eszik, kakilni is ritkábban fog, és az nagyon nem jó, ha a kaki ott pang a szervezetében.
Semmit ne csinálj. Tudom, nehéz, átmentem rajta. Úgy 10 éves koráig minden étkezés egy rémálom volt. Főleg úgy, hogy mi együtt ettünk. Kitettem a kaját, harangozott a kanállal, tologatta az ételt jobbról-balra, aztán közölte, hogy ez kihűlt, ehetetlen.
Amikor, az amúgy roppant béketűrő, férjemnek elkezdett vörösödni a nyaka, kizavartam. Akkor meg visított, hogy ő éhes.
Most harmincas, szép alakú fehérnép, aki imád sütni-főzni. És enni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!