Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam rá 3 éves...

Hogyan szoktassam rá 3 éves kislányomat a bilire?

Figyelt kérdés

Napközben nincs rajta pelus! Pisil bilibe/wcbe. Déli alváskor sem adok rá pelenkát. Viszont ha kakilnia kell,azt nem hajlandó máshová,csakis pelusba.

Már annyit magyaráztam neki,ígértem fűt-fát,de semmi nem jött be! Hiába próbálom ráültetni bilire/wcre,még meg sem akarja próbálni,csak hajtogatja,hogy ő nem tud kakilni! (pelusba is sírva kakil,pedig nem kemény a széklete)

Van vmi ötletetek???

2010. jún. 21. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Hagyd őt békén vele, majd idővel rászokik magától. Az én lányomnál ugyanez volt. Valószínűleg megszokott egy pózt, amiben kakilni tud (az enyém guggolva szeretett), és ami nagyon különbözik a bilin/wc-n való üléstől. Ez a szoktatás a kisgyereknek olyan, mintha neked valaki egyik napról a másikra azt mondaná, hogy ülés helyett hason fekve nyomd ki.
2010. jún. 21. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Csak tippelni tudok. Azt írod,hogy a pelusba is sírva kakil,a bilire ültetésnél pedig azt mondja,hogy nem tud kakilni. Nem igazán értem,hogy ha észreveszed,hogy kakilni kell neki,miért adsz rá pelust?

Egy kb.30 évvel ezelőtt olvasott orvosi vélemény jut az eszembe. Ott is az anyukának hasonló panasza volt. Illetve még rosszabb volt a helyzet,mert a kicsi egyáltalán nem volt hajladnó kakilni,emiatt beöntésre volt szüksége. Egy gyermekpszihológus derítette ki,hogy amikor a kicsi először kakilt a WC-be,és az anyuka lehúzta az "eredményt",megijedt,hogy belőle egy darab szakadt ki és tűnt el a lefolyón. Lehet,hogy a te kislányod is érte valami hasonló trauma. E gyerekek nagyon furcsa dolgokon tudnak képzelődni és megijedni.

Javaslom,hogy egyenlőre ne erőltesd a bilizést,és a kakilás egyáltalán ne legyen téma köztetek. Kakiljon akkor és oda,ahova akar. Egy szakembert viszont nem ártana megkérdezni a dolog felől.

Remélem,hogy valamit tudtam segíteni.

2010. jún. 21. 22:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy egyáltalán kakil! Az én lányom is 3 éves és most van túl egy sírva-ordítva kakiláson. Már 1 hetes volt a széklete. 3 hete pisil bilibe és azóta nem adok rá pelust csak éjszakára. A kaki eddig sokszor a bugyiba ment, de nem szidtam miatta.1x 2x sikerült bilibe. De most az utóbbi napokban valahogy sehova sem sikerült. És vasárnap eszméltem rá, hogy kedden volt utoljára: na elkezdtük a paradicsomlevet, lekvárt stb, de csak egy mogyorónyi eredmény volt. Majd tegnap is ma is kúpot adtam és Laevolacot és most sikerült neki. Az biztos, hogy mostmár odafigyelek rá. Eddig azért 2-3 naponta volt.

Ezt sok gyerek csinálja, hogy kaka csak a pelusba megy. Szerintem hagyd rá, egyszer csak leszokik róla. Ha az ovi miatt aggódsz, szerintem ott sem gond. Úgyis kevés gyerek tud az oviban kakilni. Majd délután, otthon adsz rá pelust és megoldja. Persze szeptemberig még simán leszokhat róla. Lényeg, hogy tudjon róla, hogy nem oda kéne.

2010. jún. 22. 12:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem az én kislányom is félt a bilibe kakilástól, mert amikor először a bilibe sikerült, megnézte, és mondta, hogy meg szeretné szagolni. Persze, majd elájult tőle. Lehet, hogy undorodott tőle. Igen, ez hozzá tartozik? Épp emiatt két kis verset találtam ki és mondjuk együtt: kaki, kaki gyere ki, vár ..... ideki", " jó dolog a kaki, megkönnyebbül pici poci" . Amióta ezt mondjuk, örömmel kakil a bilibe. 21 hónapos a kislányom
2010. jún. 22. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!