Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor vittetek eloszor fodrasz...

Mikor vittetek eloszor fodraszhoz a gyereket es hogy viselte?

Figyelt kérdés
2018. szept. 3. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Kicsit több, mint másfél éves volt, és ha azt mondom, hogy szörnyen viselte, akkor még nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam.

Itt olvashatók a részletek:

[link]

Később aztán egyre jobban ment :)

2018. szept. 3. 09:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem fiam van 1 évrs kotától 3 éves koráig én vágtam a haját géppel.

3-4 évesen többször is vittem fodrászhoz, de nem szerette ha géppel nyúlt a hajához, ollóval pedig nekem nem tetszett a végeredmény.

Most inkább havonta megigazítom neki itthon géppel.

2018. szept. 3. 09:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Epphogy 2t betoltott kislany akkor eselytelen, hogy nyugodtan vegigulje?
2018. szept. 3. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekem kb. másfél korában - persze nyáron, amikor már beleizzadt az addig tartogatott cuki göndör babahajba - mentünk el ugyanahhoz a fodrász nénihez, leginkább mert ollóval nem mertem a feje körül hadonászni, a géptől meg féltem, hogy szegény megijed. Elsőszülöttem nyugis volt, tetszett neki minden, kapott dinófigurát és gumicukrot, nézhette az akváriumot, röhögött magán a tükörben, élvezte, hogy csikizi az a pamacs, amivel lesepregették a végén. Másodszülöttem végig üvöltött, apa fogta, én nyugtattam és izgultam, bele ne vágjanak a fülébe, a néni vágta, a nagytestvére meg szétpakolta a boltot - a végén (kb. 5 perc volt) mind az öten totál hajasak lettünk, na meg halláskárosodottak. A néni meg gyorsan búcsúzkodva udvariasan kikergetvén minket eltekintett a díjától is, gondolom, azzal a feltétellel, hogy nem megyünk többet :) Nem is mentünk, maradt a gép otthon kb. kéthavonta és közben beszedáljuk mesenézéssel...
2018. szept. 3. 09:26
 5/10 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok:

Nem feltétlen, nálunk is csak az első volt ilyen katasztrófa, a második alkalommal csak pityergett, utána már egészen jól ment. Mondjuk az én kisfiam eleve az új szituációkat kissé nehezen viselte. Szerintem ez habitusfüggő is.

Nálunk pl. a későbbiekben kapott egy hajkefét vagy pamacsot a kezébe, és az rövid időre lekötötte. Mikor már tudott beszélni, akkor az is segített, hogy kérdezgethetett közben. Illetve van egy meseköny, az a címe, hogy Maszat a fodrásznál, az is segíthet a felkészülésben.

2018. szept. 3. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:

A fiam 1,5 éves volt, az első két hajvágásàt végigordította, kapálózott és rángatta a fejét, a 3. picit már jobb volt, a 4. most volt két hete, egész jól tűrte (mondjuk már 2,5 éves).

A lányom az elsőnél 3 lehetett (még 1 évesen is alig volt haja...) meg sem mert mozdulni/szólalni

2018. szept. 3. 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Másfél éves kora körül vittem először. Külföldön élünk, itt van külön kisgyerekekre szakosodott fodrászat. Autó alakúak a székek, rögtön beteszik a kedvenc gyerekvideóját, kap egy nagy doboz játékot amiben matathat. Így persze az eleljétől jól viseli, nem is érdekli, hogy a feje körül matatnak.

Népszerű is az üzlet, hétvégére az időpontok már egy hónappal előre betelnek.

2018. szept. 3. 09:48
 8/10 anonim ***** válasza:

8 hónaposan vágtam le a fiam haját géppel, nagyon melegítette már a fejét.

Nem volt egy mukkja sem, az apja tartotta a fejét, hogy ne mozogjon közben.

2018. szept. 3. 09:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Kb. 9 hónapos lehetett vagy 10? Nem is tudom, de egy év alatt volt az első hajvágása fodrásznál.

Az ölemben ült, először sírt, aztán mesével eltereltük a figyelmét, nagy nehezen levágta.

Kb. 2-3 havonta vittük fodrászhoz.

2 évesen màr egyedül megült szépen, egy szó nélkül a székben, büszke voltam rá! :)

2018. szept. 3. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:
A fiam most volt 2 éves. Múlt héten vittem először fodrászhoz. Először sehogyse akarta, székben úlve, ölemben, mindenre NEM volt a válasz. Mondtam a fodrásznak, hogy szerintem csak úgy kezdjünk bele. Amint elkezdte fésülni a haját meg elővette az ollót, mint akit megbabonáztak, egy hang nèlkül tűrte, sőt tetszett neki. :-)
2018. szept. 3. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!