Mikor vittetek eloszor fodraszhoz a gyereket es hogy viselte?
Kicsit több, mint másfél éves volt, és ha azt mondom, hogy szörnyen viselte, akkor még nagyon-nagyon enyhén fogalmaztam.
Itt olvashatók a részletek:
Később aztán egyre jobban ment :)
Nekem fiam van 1 évrs kotától 3 éves koráig én vágtam a haját géppel.
3-4 évesen többször is vittem fodrászhoz, de nem szerette ha géppel nyúlt a hajához, ollóval pedig nekem nem tetszett a végeredmény.
Most inkább havonta megigazítom neki itthon géppel.
1. válaszoló vagyok:
Nem feltétlen, nálunk is csak az első volt ilyen katasztrófa, a második alkalommal csak pityergett, utána már egészen jól ment. Mondjuk az én kisfiam eleve az új szituációkat kissé nehezen viselte. Szerintem ez habitusfüggő is.
Nálunk pl. a későbbiekben kapott egy hajkefét vagy pamacsot a kezébe, és az rövid időre lekötötte. Mikor már tudott beszélni, akkor az is segített, hogy kérdezgethetett közben. Illetve van egy meseköny, az a címe, hogy Maszat a fodrásznál, az is segíthet a felkészülésben.
A fiam 1,5 éves volt, az első két hajvágásàt végigordította, kapálózott és rángatta a fejét, a 3. picit már jobb volt, a 4. most volt két hete, egész jól tűrte (mondjuk már 2,5 éves).
A lányom az elsőnél 3 lehetett (még 1 évesen is alig volt haja...) meg sem mert mozdulni/szólalni
Másfél éves kora körül vittem először. Külföldön élünk, itt van külön kisgyerekekre szakosodott fodrászat. Autó alakúak a székek, rögtön beteszik a kedvenc gyerekvideóját, kap egy nagy doboz játékot amiben matathat. Így persze az eleljétől jól viseli, nem is érdekli, hogy a feje körül matatnak.
Népszerű is az üzlet, hétvégére az időpontok már egy hónappal előre betelnek.
8 hónaposan vágtam le a fiam haját géppel, nagyon melegítette már a fejét.
Nem volt egy mukkja sem, az apja tartotta a fejét, hogy ne mozogjon közben.
Kb. 9 hónapos lehetett vagy 10? Nem is tudom, de egy év alatt volt az első hajvágása fodrásznál.
Az ölemben ült, először sírt, aztán mesével eltereltük a figyelmét, nagy nehezen levágta.
Kb. 2-3 havonta vittük fodrászhoz.
2 évesen màr egyedül megült szépen, egy szó nélkül a székben, büszke voltam rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!