Múmia kiállítás kisgyerekkel?
Sziasztok!
Nagyon szeretném megnézni a Múmia kiállítást, de a 4 éves gyerekünket nem tudjuk kire bízni.
Szerintetek mennyire viselné meg?
A szabadság + óvoda kombináció van még, de már a férjemnek sincs sok szabadsága.
Nektek mi a véleményetek? Láttam képeket a kiállíásról és ott pont kisgyerekek is vannak. Szerintem nem neki való még és nem akarom, hogy féljen.
A kisgyerekek csak attól félnek, amiről a környezetében a felnőttek azt sulykolják bele, hogy félelmetes. Ha nem úgy álltok hozzá, hogy "halott emberek, hú...", ha nagymama nem kérdezi meg, hogy "múmiákat nézetetek? És nem féltél?", akkor szerintem nem fog félni tőle. El lehet magyarázni, hogy régen így temetkeztek, azért tekerték be, hogy megvédjék minden bajtól stb. Csak már régi, ezért kiszáradt és foszladozik.
Esetleg mutassatok neki valami gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyvet Egyiptomról, és megláthatjátok mennyire érdekli a dolog. A "Mi micsoda?" sorozatnak volt egy múmiákkal foglalkozó része is. Ha esetleg a kiállításon mégis félne, ki lehet jönni vele, nem muszáj mindenáron végigmenni.
Semennyire nem félne, ha nem magyarázod el neki, hogy rettegjen.
Sok gyerek látogatja és érdekesnek találják.
Nyilván nem fogom ijesztgetni. De maga a látvány sem túl szép. Attól még, hogy gyerek nem buta. Ki tudja hogy csapódik le benne.
Most lesz a kiállítás, tehát annyira sok gyerek még nem látogathatta Mo-n. 😊
Köszönöm a válaszokat.
Kérdező, volt másik múnmiakiállítás már az MTTM-ben, kb, 8 évvel ezelőtt. Rengeteg gyerek látta.
A látvány pedig nem csúnya. Érdekes. Főleg egy gyereknek.
A kettes válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!