Hogyan reggeliztessem őket, ha utálják? Iskolai időszakra gondolok.
Eddig nem reggeliztek a gyerekeim, mert egész egyszerűen ébredés után nincs étvágyuk legalább 1 órán át. Ez szünetben nem zavaró, hiszen ki tudjuk várni, na de most megint kezdődik a suli.
Reggelente narancs vagy más gyümölcs dzsúszt kaptak, vagy tejet , macikávét, kakaót, és max egy kekszet (háztartási, korpovit, jóreggelt ) .
Gyümölcsöt sajnos egyáltalán nem esznek, vagy extra ritkán tehát azt nem tudok nekik adni reggel.
Reggel így is 6 kor kelünk, hogy beérjünk a másik településen levő suliba időben.
Nem tudom őket 5 kor kelteni azért, hogy reggelizzenek.
Más hogyan csinálja?
Itt azért sokak fejében komoly zavar van. A gyerek vagy ő nem reggelizik, de megeszik pár szem kekszet vagy iszik tejet/kakaót is.
Nos, emberek: ti REGGELIZTEK! Ez a reggeli. Amikor a napi első étkezés megtörténik.
Mi úgy csináltuk, annó, kölökkoromban, hogy minden reggel üvöltözéssel indult, mert miért nem vagyok hajlandó reggelizni. Én meg émelyegtem, szarul voltam, ment a hasam, az első három szünetet tuti a wc-n töltöttem alsóban.
Aztán apám hála az égnek elment messzire dolgozni, nem volt muszáj többé reggeliznem, az anyám meg bírta érteni h rosszul leszek ha kb. kilenc előtt ennem kell. Azóta iszok reggel egy pohár kakaót (jó, gimi óta kávét), összeszedem a reggelim meg a tízóraim, és megyek a dolgomra.És amikor itt a reggeli ideje, akkor megeszem a reggelimet.
Szóval annyit csinálj, hogy ne kínozd a kölököket, csak csomagolj plusz egy adag kaját nekik reggelire. Semmi baja nem lesz tőle ha csak a legelső órája után eszik.
Sehogy?
Én gyűlölltem, hogy mostohaanyáméknál KÖTELEZŐ volt enni. Hiába nem voltam éhes, az a 3 deci kakaó pont elég volt tízig, de ott muszáj volt kajálni ébredés után.
Csík tízből nyolcszor hánytam vissza, mert olyan "jól" esett. :(
29 vagyok, sohasem reggelizek azóta sem, minek? Nem kívánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!