Hogyan reggeliztessem őket, ha utálják? Iskolai időszakra gondolok.
Eddig nem reggeliztek a gyerekeim, mert egész egyszerűen ébredés után nincs étvágyuk legalább 1 órán át. Ez szünetben nem zavaró, hiszen ki tudjuk várni, na de most megint kezdődik a suli.
Reggelente narancs vagy más gyümölcs dzsúszt kaptak, vagy tejet , macikávét, kakaót, és max egy kekszet (háztartási, korpovit, jóreggelt ) .
Gyümölcsöt sajnos egyáltalán nem esznek, vagy extra ritkán tehát azt nem tudok nekik adni reggel.
Reggel így is 6 kor kelünk, hogy beérjünk a másik településen levő suliba időben.
Nem tudom őket 5 kor kelteni azért, hogy reggelizzenek.
Más hogyan csinálja?
Sosem reggeliztem suli előtt...
Vittem magammal,és ettem ott. Ha nem akarnak,ne erőltesd.
Most ezen mi ekkora problema?
Nekem sosem volt idom reggelizni, vittem magammal a szendvicseimet amiket megettem orak elott ha epp ehes voltam. A fel osztaly is ugyan ezt csinalta.
Én se tudok reggel enni, rágondolok és felfordul a gyomrom... Így jártam végig az iskolát, soha nem volt semmi bajom tőle. Ettem szünetben amikor megéheztem. Mai napig nem reggelizek pedig már 30 vagyok .. Megiszom a kávém és ebédszünetig elvagyok.
Pedig tudom milyen fontos a reggeli, nem eszem este hét után.. Mégse.. Egy ideig próbáltam rávenni magam, de csak pár hétig ment... Szerintem nincs avval baj, ha visz magával reggelit pl. szendvics és akkor eszik amikor jólesik. Így is elég stresszes volt a suli miatt minden reggel kelni, még pont a kaja miatti harcok hiányoztak volna...
Nem tudom. Lehet csak felenk folyik a csapbol is hogy az iskolás gyerekek nem reggeliznek és ez milyen gáz.
Az osztalyfonokok is minden szülőin ezerszer hangoztatják.
Sziasztok,
a mi iskolánkban lehet reggelit is kérni, napi max. 3szori étkezés (reggeli-ebéd-uzsonna). Van, aki csak ebédet kér/fizet, én örömmel mind a 3 étkezést.
A most 2. osztályba készülő kisfiam kb. 3/4 7-kor kel, iszok itthon egy nagy bögre kakaót/macikávét, max. 1/2 8-kor az iskolában vagyunk (a munkaidőm 8-kor kezdődik), ott kap normális, változatos reggelit.
8-ig van ideje megenni.
Tízórait természetesen én is csomagolok és ez így nekünk bevált.
Nálatok biztosan nincs ilyen lehetőség a suliban?
Az általam ismert gyerekek mindegyikénél van az iskoláikban választható reggeli és tényleg filléres tétel, a napi 3* étkezés sincs 500 Ft/nap és normális a kaja.
Nekem ennyit megér, nincs cirkusz, nincs korai kelés, nincs stresszelés, nem üres a gyerek hasa 10-ig (főleg jó, mert a 2. óra a fix testnevelés, tehát tízórai előtt és úszás is van- azért ide hasznos a kalória).
Még egy érv: a barátai (osztálytársai) is bent esznek, örömmel “húzzák” egymást az evésben is.
Kérdező, a tej-kakaó, kekssze az komplett reggeli.
A lényeg, hogy legyen valami a gyomrukban, hogy ne kerüljenek inzulinhintába.
Útközben is megihatnak kulacsból két dl kakaót pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!