Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is adnak ilyen tanácsokat?

Másnak is adnak ilyen tanácsokat?

Figyelt kérdés
Másfél éves a gyerekem, anyósom szuper ötlete szerint már kezdjek el néha odacsapni rá, hogy ne hisztizzen...mivel nem akarok vele összeveszni, nem mondok rá semmit...mast is ilyenekkel sokkolnak?
2018. aug. 21. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

😂😂😂😂😂😂jesszus, ez nagyon jó!!.. anyóst is meg lehet ám csapkodni hogy ne hisztizzen 😛

Amúgy igen, én anyósom is hasonló jó tanácsokkal lát el. A legszebb a szülés utáni kórházlátogatás banáncsokorral volt. 😂✌ kitartás, nem vagy egyedül!

2018. aug. 21. 09:21
 2/7 anonim ***** válasza:
36%

Nalunk egy csaladtagom a 2,5 evesemnek mondta, hogy racsapok a kezedre, ha nem fogadsz szot. Magamban annyit mondtam, ,,na azt probald meg...". Felmertem a helyzetet, lattam, hogy nincs abban az allapotban az illeto, hogy felfogja, hogy miert nem szabad megutni a gyereket. A kovetkezo adando alkalommal, amikor a gyerekem utni probalt valamit, felvettem, es a csaladtag fule hallatara jo hangosan el kezdtem neki mondani, hogy ,,nem szabad utni, en sem szoktalak soha megutni, ugye? Akkor te se uss meg engem, nem szabad bantani egymast, bujj inkabb ide, vagy elmegyunk setalni, mely levegoket veszunk, igy".

Lattam, hogy a rokon elgondolkodott, aztan kis ido elteltevel mar helyeselt is. Ha ilyen tanacsot kapnek, belul akarmennyire is ellenzem, megprobalnam nyitottan kezelni, es megkerdezni, hogy mit szeretne elerni az odacsapassal, szerinte a gyerek hosszutavon igy mit tanul meg? Hogy lehet egymast bantani, vagy a gyengebbet bantani, es majd o is ugy fogja gondolni, hogy meguthet barkit a bolcsiben, oviban, raadasul erteni sem fogja, miert kapja. Illetve az is be szokott valni, ha arra kered az utni akarot, hogy meselje el, hogy neki gyerekkent milyen erzes volt, mikor megutottek, es milyen kovetkeztetest szurt le belole.

Semmikepp sem hagynam szo nelkul, es nem hagynam vele egyedul a gyereket sem, ameddig ezt at nem beszeltuk, es ki nem derult, hogy hasonloan gondolkozunk. Nalunk a ferjem csaladtagjarol van raadasul szo, illetve nalatok is, aminel szerintem jobb, ha a ferjed intezkedik. En is elmeseltem a ferjemnek, es megkertem, hogy nagyon figyeljen az illetore, ha vele van a gyerek, legyen ott, es lepjen kozbe, ha szukseges.

Sajat csaladtagomnak direktben is megmondtam volna egyebkent azonnal es vehemensen, hogy eszebe ne jusson megutni, mert onnantol nem vigyazhat ra. Ferjem csaladtagjainal viszont o tudja jobban, hogy hogyan kell veluk beszelni.

2018. aug. 21. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Anyám mondta, hogy a 8,5 hónapost kezdhetem bilire ültetni, mert aztán majd nem akar megülni rajta, szenvedni fogok vele.

Hiába mondtam, hogy nem érett rá a pici, nem fogta fel.

2018. aug. 21. 09:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, az a másik. Elmondása szerint ennyi idősen a fia már szobatiszta volt.
2018. aug. 21. 09:33
 5/7 anonim ***** válasza:
92%

Regen tenyleg 1,5 eves korig szobatisztult a gyerekek 92%-a (olvastam statisztikat rola), mielott bejott az eldobhatos pelenka.

#3-as, mi EC-ztunk nagyon nehezen mulo csunya pelenkakiutes miatt, elmondhatod a tanacsot adonak, hogy hiaba ultettem bilire 6-8 honapos kora kozott, miutan felult, 8 honapos koratol nem volt hajlando raulni 20 honapos koraig... Akkor sem kiserleteztem volna meg vele, ha a bore miatt nem lett volna muszaj. Viszont tenyleg kepesek 1,5 eves kortol mar 1 het pelenkanelkuliseg, intentziv figyeles es bilire vives (nem eroltetes!) mellett szobatisztulni, tobbeknek sikerult a kornyezetemben, nekunk is a fiam 22 honapos koraban (mindenfajta eroltetes nelkul, pusztan azzal, hogy akarhanyszor pisilt, odavittem a bilihez, vagy ramutattam, es mar ment magatol.

2018. aug. 21. 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:
8%
Igen, 2.5 éves gyereket már meg lehet nevelni hogy ne hisztizzen.
2018. aug. 21. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon poén, én szerintem csak lesnék rá, hogy mi a fx baja van? :D
2018. aug. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!