Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukákhoz szolnék első...

Anyukákhoz szolnék első sorban több gyerek mellé költöztünk mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszu lesz, bocsanat hogy ekezet nelkul irok igy konnyebb.

Sajnos ugyhozta a sors hogy anyosomekhoz kellet koltozunk. Itt lakik a parom testvere is a csaladjaval mert epitkeznek.2 gyerekkel vannak (mielott valaki eloitelkezik ez egy 7 szobas haz). A problemam az hogy a kisfiam 2 eves kicsit verekszik teny (probalom leszoktatni tobb kevesebb sikerrel).

Naluk az egyik 5 a masik 3 es a kisfiam nagyon felti toluk a jatekait es verekszik is ertuk(az en kisfiam ritkan nyul az ovekhez) de en nem akarom leszidni miatta mert nem adja nekik oda mert az az ove mi se adjuk szivesen oda masnak a holminkat valjuk be. Errol olvastam is egy cikket. Es minden rossz szulonek leneznek minket mert nem szolok ra stb. De ha mar elveszik es pl a kisfiam nem akarja mert most kapta szulinapjara ok igy egybol foldhoz verik magukat nagyon hisztisek akaratosak. Es nem akarom hogy a kisfiam a sajat jatekaiert sirjon. Viszont igy hogy sokan lakunk eleg nagy sokszor a feszultseg es nem akarok ugymond beszolni nekik ez miatt. Tanacstalan vagyok segitsetek. Probaltam mar hogy nem engedem be a szobaba oket de ebbol is vita volt es ha meglatjak mar a kezebe a jatekokat sirnak erte de csak nem veszem ki a sajatjat a kezebol.illetve ugye kulon kosztunk elunk es ugyan ez a helyzet ha veszek a kisfiamnak vitamint kis nasit es mivel anyagiak miatt jottunk ide nem tehetem meg hogy mimdent vegyek nekik is (szoktam de nem tehetem meg folyamat) mivel az anyjuk sajnos olyn hohy tudja hogy ha sirnak erte adok nekik es ezert nem vesz pl a tobb ezer ft os gumicukor vitamint stb dolgokat.. de feszultseget meg sem akarok hogy szoljak erte mert akkor en vagyok a rossz hogy sajnalom toluk. De ez mar sajnos rendszeres.

2018. aug. 13. 11:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem az osszes jatekaval csinalja egyertelmu szoktak eggyut jatszani tisztaban vagyok vele hogy irigy de szerintem a korahoz kepest ez normalis termeszetesen probalom vele tanitani hogy adja oda ossza meg de most kb 10 db jatek (kis auto kukas auto parkolohaz stb) amit nem akar oda adni es en ezt megertem na es itt jon az hogy a masik 2 gyerek nem erti meg se a szuleik hogy azokat nem szeretne oda adni es elkezdenek uvolteni torkuk szakadtabol sirnak es utana ki a hibas vagy en mert szolok nekik hogy nem szeretne oda adni vagy a gyerek hogy irigy
2018. aug. 13. 13:52
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

“be hozom pl a szobankba a nasit akkor "dugdosom eloluk" de persze forditva nincs igy inkabb meg varjak meg napkozbe elalszik es akkor ad a gyerkeinek tehat szerintem jogos hogy ki vagyok ezen akadva” - én ezt értem, tényleg értem, de felnőtt ember vagy bhaszki...! Ha ez a baj, akkor szépen oda kell állni a szülők elé, és belemondani az arcukba, hogy figyi, ti is csak a saját kölykeiteknek adtok nasit, engedtessék már meg, hogy én is ugyanezt tegyem. Ennyi. (Bár megjegyzem, ahol több gyerek van, oda én az összesnek vinnék egy nyamvadt túrórudit, de ez én vagyok...). Az meg, hogy belinkeltél ide egy anyukától egy cikket, hát oké... én nem a neten olvasott cikkek alapján nevelem a gyerekem, de mindenkinek szíve joga.

Am ekkora baromságot se láttam még, hogy a gyerekjáték kölcsönadását egyenértékűbek tekintsük azzal, h felnőtt emberek kölcsönkérjék a személyes tárgyaimat. Ne vicceljünk már... egy gyerek kimegy a játszóra, és 10 perc alatt 10 barátja lesz. Ez hol hasonlítható össze a felnőttek kapcsolataival? Nemár...

2018. aug. 13. 14:08
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
Oké, egyfelől persze, meg kell tanulnia osztozkodni, másfelől viszont kétéves! Pont az a kor, amikor az irigység természetes, mert az "én"-határait tanulja. A másik két NAGYOBB gyereknek kell első körben megtanítani, hogy ha játszani akarnak egy játékkal, ami nem az övék, akkor azt KÉRJÉK KÖLCSÖN. A fiadnak pedig meg kell adni a lehetőséget, hogy igent vagy nemet mondjon. Persze, biztatni kell, hogy: "Most úgysem játszol vele, add egy kicsit kölcsön Józsikának, vissza fogja adni neked, mert a tiéd." De legyen joga nemet is mondani. Ha pedig nemet mond, segíthetsz annyival, hogy egyrészt a rokon gyerekeknek megmondod: "Most nem akarja kölcsön adni, mert ő is játszani akar vele, kérdezzétek meg később.", másrészt a fiadnak is megmondhatod, hogy "Rendben, de lehet, hogy akkor ők sem fogják neked kölcsönadni a játékaikat." A másik két gyereknek is el kell viselni a visszautasítást. Ha pedig kölcsönadja, akkor érdemes megdicsérni, hogy milyen jószívű, mert ez egy kétévesnél igenis nagy szó! A rokon gyerekeknek meg kellene tanítani, hogy pont akkor nem fognak semmit sem kapni, ha hisztiznek érte. Eddig egyébként pont az ellenkezője működött, valószínűleg megtanulták, hogy ha ordítanak, bömbölnek, akkor van játék, gumicukor. A drága vitamint nyilván tartsd a saját szekrényedben bezárva, és akkor adj a fiadnak, amikor a másik két gyerek nem látja. Egyéb nasit akkor adj a fiadnak, ha készen állsz megosztani (ha jelen vannak, illik megkínálni a rokonokat), ebben a szellemben vásárolj pl. kekszet, viszont remek alkalom, hogy megtanítod az udvariasságot a rokon gyerekeknek. Vagy köszönettel fogadják a kínálást, vagy szépen kérik, ha elmaradt a kínálás, de ha bömböléssel, nyávogással kezdik ("Én is akarok olyant!") , akkor 100%, hogy nem kapnak. Ezt meg is lehet magyarázni nekik és a szüleiknek!
2018. aug. 13. 14:34
 14/15 A kérdező kommentje:
Teljesen eggye ertek viszont az a resz hogy ha hisztiznek nem kapnak(maskepp nem tudnak kerni es nem en vagyok az anyjuk hogy megtanistam) akkor meg az anyjuk altalaban sertodott hangon mondja hogy ne sirja veszek neked .. de en meg nem vagyok onzo es nem szeretem ha egy gyerek sir de azert rossz hogy kisirjak a gyerekemtol holott forditva nem erdekelne senkit
2018. aug. 13. 15:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Francnak kellett egymás nyakára költöznötök. Anyós helyébe az összes hisztigèpet kidobnám. (Rád és a sógornődre gondoltam, nem a gyerekekre).
2018. aug. 19. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!