Hogyan tudnának felügyelet nélkül szépen játszani a gyerekeim anélkül, hogy bármit tönkretennének?
Valami jól elcsúszott, ha ekkora gyerekek nem értik, hogy mekkora kárt okoznak a festék, a ragasztó szétkenésével. 4 évesem van, de ilyet véletlenül sem tesz. A helyedben minden ilyesmit elpakolnék és csak együtt használhatnánk.
A normális önálló játékra viszont úgy próbálnam rávenni őket, hogy megígérem (és be is tartom), hogy játszom velük, ha rendesen elfoglalják magukat, amíg én a dolgomat végzem. A kupit viszont mindenképp nekik kellene elpakolni. Minél lassabban megy, annál kevesebb idő jut esti mesére, tv-re, stb.
Nem ártana pl MEGNEVELNI őket?
Nálunk szabály:
- ami a földön van ruha, "nem kell játék", az kuka
- aki játszik az étellel, az nem éhes, szóval elmegy az asztaltól
- ha nem bírnak normálisan játszani, akkor külön szobába mennek (ikrek, néha nagyon összevesznek)
- sétánál kitépi magát a kezemből, akkor megyünk is haza
Alap dolgok, de pici koruktól kezdve így nevelem őket, érdekes, 5 évesek, nem pacsálnak, nem kennek, az ételt eszik, és megtanulták, hogy nem éri meg hebrencskedni meg vitázni-verekedni.
Persze to folytathatod a nagyon liberális "nevelésedet", hát, látod, ennyit is ér.
Már RÉG el kellett volna kapnod őket, és jutalmazással-büntetéssel megtanítani nekik, mi-merre-hány méter.
"nem akarták direkt csak belefeledkeztek a játékba."
Vajon mi kompetens ember vesz be ilyen gyenge hantákat?
Ez nyilván a nevelés teljes hiánya. Nem értem hogy tudnak ilyeneket megtenni vagy egyáltalán hogy jut eszükbe? Valószínű minden rájuk lett hagyva. Nekem 4 és 6 éveseim vannak, de ilyeneket egyáltalán nem csinálnak, fel se merül, illetve én mindig mindenre azt mondom hogy arra szabad csak használni amire való, tehát fel se merül h pk tojást lopjanak (wtf? azt hogy?)
A falra firkálásról kb 2 éves korukban már leszoktak, 5 és 7 évesen ez már alapból értetődőnek kellene lennie h nem rongálunk sem játékot, sem bútort..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!