Melyik a jobb? Teljes tiltás, vagy mérsékelt használat?
Nagyon sokan egyáltalán nem engedik az okostelefont kisgyerek kezébe. Van 2 ilyen osztálytársa a lányomnak (elsősök voltak). Itt voltak nálunk és le nem tudták tenni a telefont. A többi gyerek szépen játszott egymással, eszük ágában sem volt telefonozni. Meg is kérdeztem a 2 gyerektől, hogy otthon is sokat nyomkodják? Akkor mondták, hogy egyáltalán nem lehet nekik. 2 különböző gyerek, és 2 különböző alkalommal történt.
El is gondolkoztam, hogy talán mégsem én vagyok a rossz, hogy nem tiltom a gyerekeimet az okos eszközöktől, hiszen ők játszottak a többiekkel. Vagy van aki ezt másként látja? Mire jó a teljes tiltás, ha ez sül ki belőle?
Fiamnak is van ilyen barátja náluk tv sincs, semmi képernyő. Most másodikosak voltak és ha itt vannak 0-24 mesét kell nézni tévén mert az is újdonság.
Nem értem mire jó ez, fiam már nem szereti ha áthívjuk mert akkor bármit mond a fiam csak tévézni szeretne a kisfiú.
Határok között mindent lehet, tévé vagy gépezést.
Nálznk itt az általános iskolában első osztálytól minden gyereknek van laptop, persze csak ottani használatra.Nagyon sokmindent azon is tanulnak.
Butaság a teljes tiltás, csak kíváncsibbá teszi a gyereket és átesik a ló másik oldalára.
Viszont van eset mikor korlátozni kéne.Ismerek 10 éves gyereket aki állandóan gépezik.Annyira, hogy ott is eszik,csak wc miatt, fürdésnél kel fel a gép elől.Semmi játék, semmi társaság, friss levegő.
Lányom 12 éves őt is eléggé beszippantotta az okos telefon, de most szünetben sokat bent hagyja, állandóan kint játszik.Így nem is korlátotom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!