Szerintetek vigyem újra oviba 4 éves fiamat?
Kistesó születése óta itthon van 3 hete és pokoli rossz lett. Hisztizik, rombol vagy épp unatkozik. Nem érti meg, hogy miért kell csendben lenni. Séta játszótér sem jó mert folyamatosan figyelni kettőre nem tudok.
Sajnos a tévé lett a csoda ami leköti képes 2órát is nézni.. Első napokban kis nyugalom miatt nézhette de kezd sok lenni. Az apja dolgozik 7:30tól 21:00ig. Így nem tud segíteni.
Nagyszülők távol vannak.
Miért ne vinnéd?
Most azzal kínzod, hogy nem viselkedhet gyerekhez illően, legyen csöndben és te az újszülöttel vagy elfoglalva helyette, de még oviba sem mehet?
Kérdezd meg viheted-e. Nálunk nem mehet olyan gyerek a nyáron akinek az anyja otthon van.
És amúgy meg mit vársz tőle? Új jövevény érkezett, féltékeny és még te is őt korlátozod. Persze hogy próbálja magára vonni a figyelmed, és igen, a negatív figyelem is figyelem. Nem az a megoldás hogy nyárra belököd az óvodába hogy megszabadulj a gondjától, hanem szervezz fele kettesben programokat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak míg a pici alszik bújjatok össze, nézzetek meg egy mesét, olvass neki, süssetek süteményt, arcfestőzzetek, legózzatok vagy bármit amit ő szeretne. A lényeg hogy érezze hogy attól hogy jött egy új gyerek még ő is fontos maradt. Most gyanítom nem ezt érzi.
És ne haragudj, de miért kellett még egy gyerek ha nem tudsz rájuk figyelni? A következő 8-10 évben nem mentek sehova ha apuci nem megy veletek? Babát magadra kötheted te meg homokozhatsz, sétálhatsz, csúszdázhatsz a nagyobbikkal. Most nagyobb szüksége lenne rád mint eddig bármikor.
Nem tudsz kettőre figyelni???
Egy három hetes max fekszik a babakocsiban,addig simán játszhatsz a nagyal!!
Miért kell csendben lenni??
Megszületett a tesó és ő innentől üljön csendben a tv előtt???
2 hetes a legkisebbem, 5 éves a legnagyobb,2 éves a középsö.
Most méhg ugyan itt van a férjem, de csend nálunk sosincs,hogyis lenne :)
Elsö nap mikor hazajöttünk azt mondtam a férjemnek kész,egyet örökbeadunk...
A pici nem volt hajlando csak 170 cm magason aludni,a nagyok meg vitték volna gondozni. Mindenki sirt..én is
Mindennap jobb lett, a pici teljesen felvette a nagyok ritmusát,nálunk egy szobába alszanak a kérésükre.
Reggel smig szopizik,ök párnák, azt játsszuk aztán játszo,fagyizás szopira vissza érünk.
Én már juniusban nem vittem öket oviba,bölcsibe sztem te se vidd sokkal jobban összeszoktok...
Véleményem szerint a nagyobbhoz igazitsd a kicsit,mindenkinek könnyebb lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!