Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen kapott külön tv-t...

Hány évesen kapott külön tv-t a gyereked?

Figyelt kérdés
2018. júl. 1. 13:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

Nekünk van egy tévénk a nappaliban, illetve egy a hálószobában. A hálóban lévőt általában hétvégente reggel nézzük együtt, mikor a kislányunk felkelt és átjött hozzánk, ilyenkor megnézünk egy mesefilmet. A nappaliban lévőt esténként nézzük a férjemmel, általában mikor a lányom már alszik. A lányunk még csak 2 éves, így nincs igénye saját tévére, de ha abba a korba lép hogy szeretne akkor fogunk venni neki. Nem igazán értem ezt a heves tiltakozást a saját tv ellen, egyrészt mivel már 30 ezer Ft-ért lehet venni normálisat, másrészt ha több gyerek van, akkor ez a nézzétek a nappaliban lévő tévét csak vitát eredményez, mert nyilván mást szeretne nézni egy 15 éves fiú mint egy 6 éves lány. Arról nem is beszélve, hogy néhány filmet "ciki" a szülőkkel nézni, de a gyereket meg érdekelné. Ha pedig saját számítógépe/laptopja van az kb. ugyanaz, hiszen azon is tud filmeket/sorozatokat nézni, akkor meg az egész "ne legyen a hálószobában tv" elv elveszti a lényegét.

Nekem amúgy 11, tesómnak 9 évesen lett saját tvje (akkor költöztünk nagyobb házba, és a saját szobával együtt saját tvt is kaptunk), semmi kárunk nem lett belőle. Így is töltöttünk időt a szüleinkkel és együtt, azóta is szoros a kapcsolatunk, és nem néztük megállás nélkül, sőt, én például szinte csak animal planetet néztem, ami konkrétan nevelő jellegű volt, és azt sem éjjel-nappal.

A kettes válaszolóval értek egyet: nem tiltani kell, hanem megtanítani a helyes használatra.

2018. júl. 1. 16:22
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

Még csak tervezzük a gyereket, de azért írok én is egy véleményt.

Hosszú évek óta nincs tévénk, nem is hiányzik.

Szóval abszolút nincs tervben a saját TV.

Emlékszem, én úgy 9-10 körül lehettem, amikor a szüleim a régi, picike tévé helyett vettek újat a nappaliba, mi meg a tesómmal elkaptuk azt a szobánkba. Estimesét azon néztünk fogmosás közben.

2018. júl. 1. 17:18
 13/21 anonim ***** válasza:
46%

Én 8 évesen kaptam tv-t, de nálunk nem csak a nappaliban volt, hanem minden hálóban.

Kb 16 éves korom óta nem nézek tv-t, már be sincs kötve. Magát a TV készüléket használom DVD nézésre, vagy rákötöm a laptopot és úgy nézem az online sorozatokat. A férjemnek szintén van egy külön, ő második monitornak használja.

A kislányunk még csak 2 éves, egyelőre nem tervezünk TV-t venni neki, de ha lesz is, adás nem lesz benne.

2018. júl. 1. 17:24
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
11-es, dehát pont leírtad a lényeget, csak nem látod a fától az erdőt. A kérdés a TV-re vonatkozott, az felesleges, de a mai világban a legtöbb gyereknek van saját kütyüje, tab, laptop stb., amin ha akar bármit meg tud nézni, minek így pluszban tv is?
2018. júl. 1. 17:55
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
Még meg sem volt a gyerek,de már colt tv mind a 2 szobában.Mivel a férjem sokszor éjjel járt haza a munkából még ott tvzett.Igy ebbe született bele a lányom,mai napig van tvje,azóta kapott másikat.Én nem is értem mi ez a nagy tv ellenesség?
2018. júl. 1. 19:00
 16/21 anonim ***** válasza:

12-14 voltam talan. Vagy 16? Azert nem emlekszem, mert egyetlen sorozatot neztem rajta csak, mas nem erdekelt. Igazabol ott porosodott.

Az enyem iskolas kora elott nem kap. Utana meglatjuk.

2018. júl. 1. 21:39
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nálunk reggel ébredés után és este lefekvés előtt megy a tv és ha pl nagyon rossz idő van kint akkor napközben is minimálisat. Egyébként minden mást is szeretnek a gyerekeim. Csak egy bajom van, szeretik telepakolni a cuccaikkal a szobánkat (nálunk a hálóban van a tv) és ebből már kicsit kezd elegem lenni. Ezért gondoltam a külön tévét de amúgy azt sem tartom jónak, csak elgondolkodtam rajta. Még nem akarok venni nekik de kíváncsi voltam más mikor vett.
2018. júl. 1. 21:47
 18/21 anonim ***** válasza:
Sose fog kapni külön tv-t. A nappaliban lehet közösen tévézni, ennyi.
2018. júl. 2. 13:26
 19/21 anonim ***** válasza:
7 évesen. De a kábel nem volt bekötve hozzá, csak a dvd lejátszó volt nála, azon nézett ezt-azt. De igazából kb. egy évig volt érdekes, azóta nem nézi szinte soha. Tavaly új lakásba költöztünk (akkor 10 éves volt), olyannyira nem érdekelte, hogy még a konnektorba sem lett bedugva azóta, kb. pont egy éve :D A nappaliban van tévé, azt sem nézi, csak ha közös családi filmnézés van, vagy esetleg ha beteg. De akkor is inkább pendrive-ról valami filmet. Egyébként inkább olvasni szeret, vagy neten néz videókat (okostévénk nincs, ha lenne, valószínűleg nézné a tévén keresztül is őket). Saját tévére egyáltalán nem tart igényt, bármikor tud videókat nézni az asztali gépén vagy a tabletén. Olyan nagyon amúgy a filmek sem érdeklik, csak néhány, de a legtöbbre rögtön rávágja, hogy a könyv jobb volt :D
2018. júl. 2. 14:31
 20/21 anonim ***** válasza:

Vszeg nem fog kapni, minek?

Nekünk sincs, tök felesleges.

2018. júl. 2. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!