Hány évesen kapott külön tv-t a gyereked?
Nekünk van egy tévénk a nappaliban, illetve egy a hálószobában. A hálóban lévőt általában hétvégente reggel nézzük együtt, mikor a kislányunk felkelt és átjött hozzánk, ilyenkor megnézünk egy mesefilmet. A nappaliban lévőt esténként nézzük a férjemmel, általában mikor a lányom már alszik. A lányunk még csak 2 éves, így nincs igénye saját tévére, de ha abba a korba lép hogy szeretne akkor fogunk venni neki. Nem igazán értem ezt a heves tiltakozást a saját tv ellen, egyrészt mivel már 30 ezer Ft-ért lehet venni normálisat, másrészt ha több gyerek van, akkor ez a nézzétek a nappaliban lévő tévét csak vitát eredményez, mert nyilván mást szeretne nézni egy 15 éves fiú mint egy 6 éves lány. Arról nem is beszélve, hogy néhány filmet "ciki" a szülőkkel nézni, de a gyereket meg érdekelné. Ha pedig saját számítógépe/laptopja van az kb. ugyanaz, hiszen azon is tud filmeket/sorozatokat nézni, akkor meg az egész "ne legyen a hálószobában tv" elv elveszti a lényegét.
Nekem amúgy 11, tesómnak 9 évesen lett saját tvje (akkor költöztünk nagyobb házba, és a saját szobával együtt saját tvt is kaptunk), semmi kárunk nem lett belőle. Így is töltöttünk időt a szüleinkkel és együtt, azóta is szoros a kapcsolatunk, és nem néztük megállás nélkül, sőt, én például szinte csak animal planetet néztem, ami konkrétan nevelő jellegű volt, és azt sem éjjel-nappal.
A kettes válaszolóval értek egyet: nem tiltani kell, hanem megtanítani a helyes használatra.
Még csak tervezzük a gyereket, de azért írok én is egy véleményt.
Hosszú évek óta nincs tévénk, nem is hiányzik.
Szóval abszolút nincs tervben a saját TV.
Emlékszem, én úgy 9-10 körül lehettem, amikor a szüleim a régi, picike tévé helyett vettek újat a nappaliba, mi meg a tesómmal elkaptuk azt a szobánkba. Estimesét azon néztünk fogmosás közben.
Én 8 évesen kaptam tv-t, de nálunk nem csak a nappaliban volt, hanem minden hálóban.
Kb 16 éves korom óta nem nézek tv-t, már be sincs kötve. Magát a TV készüléket használom DVD nézésre, vagy rákötöm a laptopot és úgy nézem az online sorozatokat. A férjemnek szintén van egy külön, ő második monitornak használja.
A kislányunk még csak 2 éves, egyelőre nem tervezünk TV-t venni neki, de ha lesz is, adás nem lesz benne.
12-14 voltam talan. Vagy 16? Azert nem emlekszem, mert egyetlen sorozatot neztem rajta csak, mas nem erdekelt. Igazabol ott porosodott.
Az enyem iskolas kora elott nem kap. Utana meglatjuk.
Vszeg nem fog kapni, minek?
Nekünk sincs, tök felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!