Anyukák! Hogy tudtatok lemondani hosszú-hosszú évekre a karrieretekről?
Szeretem a gyerekeimet,NAGYON szeretem őket,de nem azért születik ez az írás,hogy ezt bizonygassam,hanem hogy másoktól segítséget kérjek,támogatást a szavaikból,hogyan sikerült átvészelni a nehéz időszakot!
Tehát KÉRLEK,az anyaságomat ne kritizáljátok,így is éppen eléggé a padlón vagyok.
A nagyobbik gyereknél ment minden,mint a mesében.
Délelőttönként volt bölcsödében,aztán óvodában,én eddig dolgoztam.Ebéd után vittem haza,miénk volt az egész délután,az este pedig apáé,én pedig ismét dolgoztam.Fektetésre otthon voltam….
Volt mindenre idő,energia,lelkesedés.Boldogabb nem is lehettem volna.
Persze,hogy örömmel vállaltunk újabb gyereket.
Közben a férjem visszautasíthatatlan állásajánlatot kapott,egyedül megajánlották neki azt az összeget,amit addig 2en se kerestünk meg.Nem volt kérdéses részemről se,hogy elfogadja.Én úgyis ismét babáztam.Tudtam,hogy a régi munkámat nem fogom tudni folytatni,de annyira nem aggódtam.
Arra viszont nem számítottam,hogy semmilyen „értelmes” munkát nem fogok kapni ezek után.
Nem,nem a szokásos nyafogás,hogy csak ne kelljen elmenni dolgozni,mert a pici 1 éves kora óta dolgozok újra,lassan 3 éve,de sírni tudnék.
A munkaidő kerete korlátozott,hisz SEMMI segítségem nincsen.Férjem 5kor megy,ha szerencsénk van 19re itthon van (ma nem).Szabad hétvégéje évente 5 alkalommal van,amikor szabin van,egyébként vagy szombat vagy vasárnap mindig dolgozik.egy szabadnapja van hétköznap,amit 1 héttel előre tud csak meg.Szereti,imádja,megbecsülik,hosszan tervez,TÁMOGATOM benne.
Ha betegek csak én vagyok,ha szünet van,csak én vagyok és ugye van mindegyikből dögivel.Nincs nagyszülő,nincs olyan szomszéd,ovis-sulis társ,akik NAPI szinten vállalják őket.
Igen,próbálkoztunk babyszitterrel is,had nem soroljam.(nem,nem én voltam az,akinek semmi se jó).
Hoztam haza folyton a munkát,mert a betegségek,szünetek miatt nem végeztem sose,ezt a munkát 1 év után pont ezek miatt ott is hagytam.
Jelenleg nevetséges összegért dolgozok,100xezer Ftért,legalább szeretem,de szó szerint semmi értelme a munkámnak.Semmi kihívás,semmi előrejutás,semmi sikerélmény.
Gondoltam 3 év,a kicsi is sulis lesz,hátha könnyebb lesz.
A nagyobbik gyermekem 4 éve sportol,jelenleg már versenyszerűen.Ez havi 1 teljes versenyhétvégét jelent,ahová még tényleg MINDEN szülő kíséri a gyerekét.Ügyes,imádom,élvezi,had csinálja.De hetene 4 alkalommal van edzése,szeptembertől már 17.00-18.30 között.Bent a városban,kicsi még nem mehet egyedül.
Mi lesz,ha a kicsi is szeretne majd sportolni,ha ő is ilyen ügyes lesz?
Tényleg egy anya nem dolgozhat azt,amit szeretne?
Aki volt így,megköszönném,ha leírná.Ha valaki van még így,neki is megköszönném,ha leírná.
Ha valakinek viszont csak az jött le belőle,hogy nem akarok igazán dolgozni,hogy a férjem rossz apa és nem foglalkozik velük,hogy nem keresem a megoldásokat vagy,hogy minek kellett nekem gyerek,annak szintén megköszönöm,ha ezt viszont nem írja le.
Sorstársakat kerekesek,nem KRITIKUSOKAT!!!KÖSZÖNÖM!
Itt sajnos nem arról van szó, hogy gyerekek mellett nem lehet egy nőnek karrierje, hanem arról, hogy ti ketten azt választottátok, hogy gyerekek mellett a férjednek legyen csak, és neked ne. Az élet kompromisszumokat követel az embertől, ha van gyerek, akkor pláne. De nálunk például az nem férne bele a kompromisszumba, hogy akkor én eláshatom magam, és csak a férjemnek jön be az élet. Neki ugyanúgy fontos az is, hogy én is előbbre tudjak jutni a munkámban. Mondjuk szerencsések vagyunk, mert az én munkám klasszikus munkaidőben van, 4-kor mindig végzek, viszont nekem meg sokszor tanulnom kell mellé, tanfolyamokra járni, stb., szóval a férjem sem vállalhat be mindenféle munkát kötetlenül, mert hétvégén sokszor kell itthon lennie a gyerekekkel. Ő ezt az áldozatot hozta meg az én előmenetelemért, én meg azt az övéért, hogy általában ha neki beesik egy tárgyalás késődélután, este, akkor én vagyok itthon, én nem tudok túlórázni, vagy csak nagyon ritkán (hála az égnek, nálunk tényleg nem is nagyon kell, vagy meg tudom csinálni otthonról).
Mondjuk abba sem a férjem nem menne bele, sem én, hogy bármelyikünknek is olyan munkája legyen, ami ennyire leköt minden percet. Család vagyunk, gyerekeink vannak, akiknek szükségük van ránk. Mindkettőnkre. Az, hogy szinte soha ne legyen közös hétvégénk, nálunk nem opció.
Szia! Teljesen megértelek. Sajnos én is abban a cipőben járok, hogy a férjem munkahelyéhez alkalmazkodó családbarát munkahelyen kell maradnom, mert nincs segítségem. Szeretem egy szintig, de a túl nagy felelősség mellett anyagilag közel sem éri meg. Hozzá teszem tudatosan maradtam ezen a helyen, mert így éreztem a gyerek szempontjából biztonságosabbnak.
Rendszeresen 2-3 vagy akár 6 napig is teljesen egyedül vagyok a kisfiammal,a férjemnek havi 1 szabad hétvégéje van, ha van. Bevallom így azért mondhat bárki bármit, nem az a csodálatos dolog a babázás...mikor nem tudod kiadni a kezedből egy percre sem. Én önmegvalósíthatnék a munkámban, de nincs rá keret :)
Igazából nagyon jónak látom a helyzeteteket, ha ennyi pénz mellett esetleg hiteletek sincs, akkor ez az egész nem az anyagiakról szól, hanem másról.
Esetleg alacsonyabb életszínvonal mellett egy boldogabb család? A gyerekeknek közös élmények kellenek igazán és nem baj, ha nem teljesül azonnal minden vágyuk csak legyetek velük...igazából ez lenne szerintem a legfontosabb. A gyerekek egészséges lelki fejlődéséhez szükség van apára. Amennyiben ez megadatott nekik és Ti is szeretitek egymást a férjeddel értelmesebb lenne más opciót találni a család érdekeit és a lelki békéteket szem előtt tartva. Nekem a család a legfontosabb, így majd hobbikban, sportban élem ki magam, ha szükségét érzem...jelenleg az alvás a hobbim egy örökmozgó 1 éves mellett :D
Vagy vársz, amíg nagyobbak lesznek.
Amíg elhiszitek, hogy adott helyzetbe csak úgy "belekerültök", addig igen, ez lesz. Amint fel mertek ébredni és meglátni a saját felelősségetek és döntésképességetek az ügyben, változni fog minden. Mivel átéltem, biztosan tudom.
Melyikőtök mondta már ki nyíltan és egyenesen a párjának, hogy "nekem ez így nem jó, változtatni akarok, keressük meg a módját!" ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!