Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Hogy tudtatok lemonda...

Anyukák! Hogy tudtatok lemondani hosszú-hosszú évekre a karrieretekről?

Figyelt kérdés

Szeretem a gyerekeimet,NAGYON szeretem őket,de nem azért születik ez az írás,hogy ezt bizonygassam,hanem hogy másoktól segítséget kérjek,támogatást a szavaikból,hogyan sikerült átvészelni a nehéz időszakot!

Tehát KÉRLEK,az anyaságomat ne kritizáljátok,így is éppen eléggé a padlón vagyok.

A nagyobbik gyereknél ment minden,mint a mesében.

Délelőttönként volt bölcsödében,aztán óvodában,én eddig dolgoztam.Ebéd után vittem haza,miénk volt az egész délután,az este pedig apáé,én pedig ismét dolgoztam.Fektetésre otthon voltam….

Volt mindenre idő,energia,lelkesedés.Boldogabb nem is lehettem volna.

Persze,hogy örömmel vállaltunk újabb gyereket.

Közben a férjem visszautasíthatatlan állásajánlatot kapott,egyedül megajánlották neki azt az összeget,amit addig 2en se kerestünk meg.Nem volt kérdéses részemről se,hogy elfogadja.Én úgyis ismét babáztam.Tudtam,hogy a régi munkámat nem fogom tudni folytatni,de annyira nem aggódtam.

Arra viszont nem számítottam,hogy semmilyen „értelmes” munkát nem fogok kapni ezek után.

Nem,nem a szokásos nyafogás,hogy csak ne kelljen elmenni dolgozni,mert a pici 1 éves kora óta dolgozok újra,lassan 3 éve,de sírni tudnék.

A munkaidő kerete korlátozott,hisz SEMMI segítségem nincsen.Férjem 5kor megy,ha szerencsénk van 19re itthon van (ma nem).Szabad hétvégéje évente 5 alkalommal van,amikor szabin van,egyébként vagy szombat vagy vasárnap mindig dolgozik.egy szabadnapja van hétköznap,amit 1 héttel előre tud csak meg.Szereti,imádja,megbecsülik,hosszan tervez,TÁMOGATOM benne.

Ha betegek csak én vagyok,ha szünet van,csak én vagyok és ugye van mindegyikből dögivel.Nincs nagyszülő,nincs olyan szomszéd,ovis-sulis társ,akik NAPI szinten vállalják őket.

Igen,próbálkoztunk babyszitterrel is,had nem soroljam.(nem,nem én voltam az,akinek semmi se jó).

Hoztam haza folyton a munkát,mert a betegségek,szünetek miatt nem végeztem sose,ezt a munkát 1 év után pont ezek miatt ott is hagytam.

Jelenleg nevetséges összegért dolgozok,100xezer Ftért,legalább szeretem,de szó szerint semmi értelme a munkámnak.Semmi kihívás,semmi előrejutás,semmi sikerélmény.

Gondoltam 3 év,a kicsi is sulis lesz,hátha könnyebb lesz.

A nagyobbik gyermekem 4 éve sportol,jelenleg már versenyszerűen.Ez havi 1 teljes versenyhétvégét jelent,ahová még tényleg MINDEN szülő kíséri a gyerekét.Ügyes,imádom,élvezi,had csinálja.De hetene 4 alkalommal van edzése,szeptembertől már 17.00-18.30 között.Bent a városban,kicsi még nem mehet egyedül.

Mi lesz,ha a kicsi is szeretne majd sportolni,ha ő is ilyen ügyes lesz?

Tényleg egy anya nem dolgozhat azt,amit szeretne?

Aki volt így,megköszönném,ha leírná.Ha valaki van még így,neki is megköszönném,ha leírná.

Ha valakinek viszont csak az jött le belőle,hogy nem akarok igazán dolgozni,hogy a férjem rossz apa és nem foglalkozik velük,hogy nem keresem a megoldásokat vagy,hogy minek kellett nekem gyerek,annak szintén megköszönöm,ha ezt viszont nem írja le.

Sorstársakat kerekesek,nem KRITIKUSOKAT!!!KÖSZÖNÖM!

2018. jún. 30. 19:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%

ugy hogy én soha nem volt karrierista ,szeretek dolgozni,emberek közt lenni szeretem pénzt de most is azon vagyok hogyha mostani munkahelyemen nem tudnak olyan munkát adni ami nem 10-12 óra elfoglaltságal jár akkor otthagyom .keresek mást .

PÉNZ NEM MINDEN.

2018. júl. 1. 06:50
 12/23 anonim ***** válasza:
26%
Mennyiért adtátok el a családi életeteket?
2018. júl. 1. 09:09
 13/23 anonim ***** válasza:
56%

Hiába pontozzátok le az előzőt, teljesen igaza van.

Nektek pénz volt fontos, ennyi. Nem szégyen, nem baj, csak akkor nem kell sírni...

Mi is mindketten saját vállalkozásban dolgozunk, férjem asztalos, én könyvelek. És mindketten annyit vállalunk, hogy a hétvégék szabadok, egyebek. Van munka, amire nemet mondnunk, mert nem éri meg, még ha meg is fizetik, akkor sem.

2018. júl. 1. 09:49
 14/23 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, az nem természetes, hogy te támogatod a férjed a munkájában, de ő nem téged. Azaz olyan nincs, hogy a családban csak te állsz helyt, ő nem.

Mindkét szülőnek be kell áldoznia valamit, az a normális.

A gyerekek NEM csak a te gondod, napi szinten sem.

Itt a baj.

2018. júl. 1. 21:16
 15/23 A kérdező kommentje:

Megértem az utolsó kommentelők hozzászólását,hozzáállását,én is sokáig gondolkodtam így.

A férjem 600.000Ftot keres.

Én is úgy gondoltam,hogyha mindketten "csak" 300-400.000et keresnénk,azonos munkát,idő,pénzt tudnánk beletenni a közös életünkbe is.De...

Hol talál 2 szülő,olyan munkát,ami ENNYIT fizet,szereti is csinálni és rugalmas mind a munkabeosztás,mind a hirtelen jött betegségek tekintetében?

Idei tanév 8 hét betegség,kb. 1-1hét őszi-téli-tavaszi szünet +12hét nyári (oviban csak 4).Ez így is minimum 15 hét az 52ből!És akkor mi szülök még nem is voltunk betegek!(Dehogyisnem,de lábon,munkában ki lett hordva).

Igen,én is úgy gondoltam,hogy meg lehet oldani.

Férjem nézte is lehetőségeket,de be kellett látnunk,hogy 40 felett,már ő sem fiatalodik.Ezt a munkát el tudja látni,szereti és megfizetik.De bizony egy össze-vissza szaladgálós vagy több fizikai munkával járó munkát már nem bírna.

És igen,szenvedek,mint a kivert kutya,de az ő munkájának a feladása nem opció sajnos.

2018. júl. 1. 21:46
 16/23 anonim ***** válasza:
57%
Belevertek a nok fejebe, hogy ugyanolyan karrier var rajuk mint a ferfiakra, tobb gyerek, neveles es hazimunka mellett is. Holott ez nem igaz es sosem volt igaz. Orulj h van 2 egeszseges gyereked es jol keres a ferjed. Orulj hogy ezen felul meg egy szazast te is hozzateszel.
2018. júl. 1. 21:49
 17/23 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező: DE, opció kell legyen.

Mi lesz, ha a férjed ne adja ég, megbetegszik, és neked kell a családfenntartónak lenni éveken át? A százezredből fogtok élni?

Mi lesz, ha a férjedet elviszi egy szőke?

Miért gondolod azt, hogy neked szenvedned KELL és fel kell adni mindent, hogy az aggyal, amivel születtél, ne dolgozz úgy és annyiért, amire vágysz?

Nem, nem normális dolog, hogy te ennyire feladsz mindent. Éveken át csinálni sem lehet, nem is elvárható.

IGEN, lehet találni olyan állást mindkét szülőnek, ami mindenkinek kielégítő, minden téren. A "40 felett" csak szöveg, ne haragudj.

A férjednek jelenleg NINCS családja, neked van két gyereked. Milyen alapon vársz, vár, képzeltek el kötődést a gyerekekkel, akiknek nem vesz részt az életükben? Mivel fogja ezt indokolni nekik? 600 ezer forinttal? Ha még hatmilla lenne ...

Kérdező: NEM. Egyértelműen nem normális dolog úgy élni, hogy a gyerekeket egyedül nevelő anya szenved, dolgozna jót és jól, de nem teszi, az apa meg ennyi erővel elvált is lehetne.

Nem ezt akarod hallani, de ez nem család. A gyerekeknek nincs jelen lévő apja, az apának nincs gyerekhez napi szinten, tevőlegesen köze, az anya meg szenved.

A kérdésedre a válasz: de. NORMÁLIS esetben egy anya is dolgozhat azt, amit szeretne.

2018. júl. 1. 22:08
 18/23 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egyik gyerek sem fogja nektek megkösszönni a pénzt, ha az ára egy sosem látott apa és egy kivert kutya anya. Mi a fontossági sorrend, az értékrend az életetekben? Hol vannak a gyerekek igényei ebben? Hol vannak a te igényeid ebben? Miért kell 600 ezret keresni? Miért nem lehet feléből megélni és szeretni egymást és az életet úgy??? Ismétlem: HOL és MIÉRT?
2018. júl. 1. 22:24
 19/23 anonim ***** válasza:
68%
Egyetértek azzal, hogy a pénz nem minden, de persze én könnyen beszélek. Kimagaslóan jól keres a férjem, de 6-ra legkésöbb minden nap itthon van, reggel minden nap ö viszi a kislányunkat bölcsibe (4 napot jár csak) nem hajnalban, hanem 8:30 körül, hétvégén sose dolgozik, és heti 1x itthonról dolgozik (tehát közben mos, föz, aznap elhozza a lányunkat ö a bölcsiböl). Én 80%-ban dolgozom a lányunk 19 hónapos kora óta. Heti egy napot itthon vagyok, aznap csak a kislányommal kettesben, 1 napot pedig itthonról dolgozom (akkor én fözök, mosok, stb itthon). A férjem kb 3x annyit keres mint én, pedig én is elég jól keresek, de nem érezteti, hogy az ö munkája fontosabb lenne. Mindent megosztunk, én annyival végzek csak házimunkából is többet, ami az itthon töltött napomra jut. Idén csak egyszer 3 napot volt beteg a kislányom, akkor is a férjem maradt itthon vele, én még egy napot se hiányoztam idén betegség miatt. Én szeretem a munkánat, kihivás is, de egyáltalán nem hiányzott, amikor 20 hónapig itthon babáztam. Tervezzük a 2.-at és várom megint, hogy itthon legyek majd. Nálam ez fura, ha dolgozom akkor éppen azt élvezem, de ha meg itthon vagyok akkor azt. Következö gyerekkel több idöt tervezek itthon maradni, mert úgy érzem, hogy 2-vel már nem bírnám összeegyeztetni a túlórázást. De legkésöbb 2,5 éves korában visszamennék, de csak 70%-ban 2 nap itthoni munkával, tehát csak 2 nap kéne bemenni az irodába. Én ezeket szeretem jó elöre kitalálni, és így nem érzem azt, hogy le këne mondanom akár a családi életröl, akár a karrierröl. Nekem ezek a pár éves szünetek pont jól esnek babázni.
2018. júl. 1. 23:46
 20/23 anonim ***** válasza:
31%
el kell dönteni mi fontosabb a karrier,és 600000 ft vagy a család ? kettő együt nem megy gyerekeknek szüleik fontosabbak,nem pénz .
2018. júl. 2. 05:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!