Bélférges a 7 éves lányom. Így jó lesz?
Figyelt kérdés
Reggel a székletében három fehér kis kukacot találtunk. Irány gyors az orvos, gyógyszert kapott. Este bekentem neki a végbelénél, mert viszketett, és ott volt egy kis kukac a fenekéből jött ki... :( Ez normális? ha ez valahol, pl fürdésénél kipottyan a napokban, elpusztul (gazdatest nélkül)?
Mosok mindent ezerrel, ágyneműje, törölköző, nadrágok, vasalom is őket. Célszerű mindennap új ágyneműt húzni neki? Mondta a doki hogy 2 hét múlva ismételni kell, addig naponta kell friss ágynemű? A kedvenc plüsseit is kimostam 60 fokon, átvasaltam őket, azokkal most nem alszik pár napig, de meddig? Félek azok már nem bírnák az 1-2 naponta 60 fokon mosást... Takarítok, fertőtlenítek mindent, van még valami amire figyelnem kell?
2018. jún. 28. 19:44
1/7 anonim válasza:
Elsősorban ne nyukalj a fenekeben, mert a kormod ala megy a giliszta peteje es te is elkapod. Amugy szerintem a minden napnuj agynemu tulzas. A fehernemure figyelj, meg arra, hogy ne vakarja a feneket, mert ha a kezere, korme ala kerul a pete, akkor mar konnyen a szajaba vagy az orraba kerul es mindket helyrol visszafertozheti magat.
2/7 anonim válasza:
2 nap alatt ki tud belőlle ürülni, ha nincs vissza fertőzés
3/7 anonim válasza:
Én nem tudok a kérdésre választ,de hogy kerül belfereg a gyerkocbe? Nem gonoszsagbol kérdezem hanem hogy mire figyeljen az ember.
4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom...Iskolában, uszodában, játszótéren simán összeszedhette, ha volt fertőzött gyermek, s épp nem jól mosott kezet a lányom, szájához nyúlt stb... :( Gusztustalan egy állapot, szegényt nagyon megviseli, de inkább a tudat, hogy "benne" vannak...Engem meg ez a takarítás, sterilizálás, hogy ne fertőződjön vissza...A gyógyszer áráról nem is beszélve, megelőzés képen én is elkezdtem szedni a gyógyszert, hátha már elkaptam, kettőnknek 10 ezer ft volt, neki tuti ismételni is kell :(
2018. jún. 28. 20:21
5/7 anonim válasza:
Nyugi, jól csinálod. Ez gyerekeknél gyakori, igaz, hogy undorító, de szerencsére ártalmatlan. Éjszakára bugyi+pizsinadrág, akkor talán kisebb eséllyel vakarja, és nem kerül a körme alá. A gyógyszer majd kihajtja őket, ne ijedj majd meg, ha tele lesz a kaki.
6/7 anonim válasza:
Nagyon jol csinalod, nalunk hugom es apukam kapta el (a nyaralonknal egy kutyatol). Anyukam, batyam es en is szedtunk be nehany szemet a gyogyszerbol, de nalunk nem volt egy kukac se. De kettojuknel es kettojuk utan ez ment kb 1 hetig. A fenek piszkalasat, vakarasat, kenegeteset keruljetek, csak ha nagyon muszaj akkor kenjed be, de a soki nekunk is megmondta, nincs tapogatas mert konnyu visszafertozni. Ne aggodj mar hamar elmulik, es aterzem a kislanyod helyzetet, en rettegtem hogy nalam is lesz vagy nem lesz kukac.
7/7 anonim válasza:
Szerintem is felesleges minden nap ágyneműt mosni. Én még régen olvastam erről egy cikket, hogy ilyenkor mi a teendő. Szorosabb bugyit kell rá adni és nadrágot, így a férgek nem tudnak elvándorolni pl az ágyneműre. Ezeket mosd is 60fokon és folyamatosan tiszta alsónemű legyen rajta. (tehát reggel is húzzon tisztát, én adnék rá újra tisztát délután is és akkor estére is) A plüssöket én most pár napig félre raknám, vagy válasszon egyet ami bírja a strapát de azt sem mosnám minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!