Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Legyszi, mondjatok, hogy van,...

Legyszi, mondjatok, hogy van, aki elvezi a 3 ev koruli korkulonbseggel szuletett gyerekeivel a kisgyerekes idoszakot segitseg nelkul is?

Figyelt kérdés
Szeretnenk masodikat, de kezdi elvenni a kedvem az a sok panasz, amiket olvasok arrol, hogy mennyire nehez. Van egyaltalan olyan, aki elvezi a kis korulonbseget?

#kisgyerek #anyaság #segitseg nelkul
2018. jún. 26. 21:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
3 év mióta kis korkülönbség? Nekünk alig egy év van a 2 nagy között. Az eleje nem volt könnyű, de 4-5 hónap után már egy álom volt a két kislány együtt. 😊
2018. jún. 26. 23:32
 12/20 A kérdező kommentje:

Koszi a tovabbi valaszokat!

10-es, es elvezed is a mindennapokat, vagy csak a tulelesre jatszol?

11-es, nekem a nagyobbik gyerek szempontjabol az 5 ev alatti korkulonbseg mind kicsinek tunik a gyerek reakcioi, testverehez viszonyulasa alapjan.

2018. jún. 27. 06:46
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
A 3 év szerintem is jó lehet. Mire szülsz a nagy már ovis, tudsz napközben a picivel foglalkozni, na meg a teendőiddel, ovi után meg jó esetben otthon van apa, ő megy a picihez te a nagyhoz. A nagy már tud segíteni a pici körüli teendőkben. Nálunk véletlenül alakult úgy, hogy 1.5 év lett a korkülönbség, szerintem a legrosszabb amit választhat ember... Persze megoldottam de nehezen.
2018. jún. 27. 10:22
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
3 év nekem már nagy korkülönbség, én max másfél évet akartam közöttük. 17 hónap lett. Az első fél év volt nehéz, de az egy gyerekkel is nehéz szerintem. Egyébként nekem csak pozitív tapasztalatom van, pedig egyedül nevelem őket. Sokkal könnyebb, hogy ketten vannak, mindig van kéznél játszótárs. A kicsi most lesz 2.
2018. jún. 27. 11:58
 15/20 anonim ***** válasza:
65%
En is csak a panaszt latom ahol ket gyerek van. Ezert van nekem 1. Most nagyon probalok olyan ismerosomet mondani, ahol 2 vagy tobb gyerek van es nem eletunt vagy valofelben levo szuleik vannak..nem sikerul. Raadasul a testverek egyfolytaban nyuzzak egymast. Mindenhol. Szerintem egy gyerekesnek lenni ezerszer jobb.
2018. jún. 27. 14:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagy korkülönbség híve vagyok.

Van egy 19 egy 12 és egy 1 éves.

Egy kicsivel is nehéz az elsö 1-1.5 év.

Én nem szültem volna kis különbséggel.

Az olyan testvérek a kamaszkor végéig nyúzzák egymást.Legalábbis én ezt látom.

Persze személyes tapasztalatom nincs.A testvéri viszony meg nem ezen múlik.Mindkét táborban vannak nagyon jó és nagyon rossz testvérek is.

2018. júl. 1. 07:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia! Ha ennyire aggódsz az valószínűleg azért van mert ismered magad és tudod h nehezen viselnéd. Sztem ne vállalj még. Mindenki hirdeti h a kis korkülönbség jó , hát sztem meg akkor jöjjön a tesó amikor készen állsz rá, nem a gyerekednek szülsz hanem magadnak! Ezt sokan elfelejtik. Hugom és köztem nincs egy év, öcsém és köztem 10 év... más a kapcsolat de mindkettő szuper. Èrdekes h hugommal csak 20 év fölött lett jó a kapcsolat, öcsémmel kezdetektől. Ne érezd h sürget az idő. Ha így most jól érzed magad akkor maradj így, ne vállalj csak azért mert ez a "divat". Konkrétan ezért van sok idegileg kikészült anyuka mert null v kevés segítséggel vállalják a másodikat csak mert így a "jobb". Azt néud h neked h jobb és h nyugodtabb az életed!
2018. júl. 1. 08:53
 18/20 A kérdező kommentje:
Ezek szerint senki nem elvezi? Azt hittem, jon vegre olyan komment is, de nem :D
2018. júl. 2. 09:15
 19/20 anonim ***** válasza:
De! A 11-es és én, a 14-es :)
2018. júl. 2. 12:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Ja, tenyleg 😅
2018. júl. 2. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!